Thursday, January 26, 2012

Cuti CNY


Cuti raya cina ari tuh, daddy memang dah plan awal2 nak ke PD jer....adeehhh, balik2 ker PD jer kan...dah tuh jer tempat yg dekat dan senang untuk kitorg pegi..hehe, bak kata pepatah "Hujan emas di negeri orang, hujan batu kat negeri sendiri"...Jadik, pegi la melancong ke negeri sendiri jer kan..kan..kan..

Entri nih banyak gamba, jgn risau...gmba2 nih suma ringan...aku dah kecikkan gmba2 nih suma....di jamin xkan memberatkan loading korg2..


Sampai2 jer kitorg suma melantak dulu....erk, gerak dr umah seawal kul 8pg... tuh yg masing2 kebulur..haha, smpai PD around kul 9.30..keadaan jalan...kuar roundabout nk ke Telok Kemang tuh jer dah start jem dah....


Selesai kitorg balun, baru la smpai adik aku nih....dia x jalan sekali sbb dtg dr pilah...umah mentua dia..


Cer teka dorg nih tgh buat apa?



Nih namanya tengah menggali lubang sendiri..hahaha, ehhh...copp, bukan lubang hayat, nih lubang utk apa ntah...aku pun xtau apa funtion nih dorg p tanam badan dgn pasir nih...nak kata nak panas kan badan, aku rasa cuaca time kat PD nih dh cukup panas dah pun...debeb tgh try lubang tuh kot2 muat x ngan saiz badan dia..


Gali punya gali kat tas tuh....xmuat pulak dah, bagi pulak kat dak akir nih...nasib badan kecik...aku pulak yg rasa lubang nih lg besar dr dia..


Tengah dorg sebok duk gali punya gali punya gali tuh....yang si kakak nih pulak sikit dia x heran..bila aku panggil suh tolong gali kang, dia lagi jeling ada la...ceeehhh


Yang dak ayizz nih pulak, memula xnak turun kat air..nak bedukung jer..takut agaknya kat ombak...last2, bila dah turun...jgn harap la nak bawak dia naik...hehe


Proses menimbuskan badan ngan pasir2 laut...chewahhh, caption den..hehe


Dah siap...ambek gamba jap ngan objek yg di tanam tuh...



Dak ayizz ngan apak eh...



Sementara anak beranak ngan cucu2 main kat laut tuh...datin ngan datuk nih pulak kat atas relex jer makan2 berdua..ewahhhh, romantik nampak...lupa nak bagitau, PD dah cantek tau...klu korg pehatikan kat gamba atas nih, dah ada pagar2 kecik kat tepi2 tuh dah....makna nya, pasnih dh senang...nak gantung towel, xyah susah2 buat ampaian sendiri dah..kah2..


Dah abis...nih jer la gmba yg aku tampal kat sini...maleh nak letak bebanyak...ehhh, bukan dah banyak ke nih..haha...

Xda 1 pun gmba aku kat atas nih....aku xmandi laut pun time tuh...bg aku, klu mandi laut kang..payah nak mandi air bersih...memang la ada bilik mandi awam tuh...tp, banyak mana sgt umat yg boleh tampung dlm bilik air tuh kan...nak beratur kang dah sekian jam, nak mandi lagi sekian jam...tuh belum kira org duk ketuk2 pintu bilik air lagi x menyempat nak masuk kan...tuh bagi aku la..bg korg aku xtau...

Nanti aku nak bg tip pulak cmna cara2 nak ke PD time2 cuti sekolah @pun public holiday..haha, dan2 nak bagi tip...PD boleh jem wooohhh time cuti2 lama cmtuh...


Chow!!


4 orang yang nak merapu jugak!:

adyna said... [Jawab balik]

owh best gak pd..dah lama tak g sana, kami sekeluarga baru nie g teluk batik..ramai sangat orang nyer..pagi2 nak chop tmpt pun org dah dtg lagi awal

~diAhOntHeblOg~ said... [Jawab balik]

halamakk..bestnye ayung ke pantai..kite duk umah jeee

nadia arrumaisha said... [Jawab balik]

bestnyer...nadia dah lame ayung xberkelah neh.....nak nak dgn famili....huhuhuuh