Tuesday, January 5, 2016

Cerita Family Day 2015

Cerita nih berlaku time krismas hujung tahun lepas.. Hehe, kira boleh lagi la aku cita kan..

Kali nih punya family day, semua adik beradik aku ada.. Yg berada nun jauh di perantauan, alhamdulillah.. semua dah selesaikan tugas masing2 & dah balik base masing2 pun.. Adik aku yg study kat johor je terpaksa balik awal ckit, sebab maklumla.. belah johor kan weekend nya jatuh Jumaat & Sabtu..

Tahun nih, masih di buat kat Puteri Resort, Tanjung Tuan Port Dickson.. Buat kat sini senang, sebab ada rumah peranginan untuk kakitangan kerajaan & dapat harga murah la dari harga yang sepatutnya.. Tema kali nih MERAH.. Xkisah baju apa, janji merah..



My big family..menantu daddy & mummy masih 2.. Hehe.. Cucu je makin berkembang dengan jaya nya.. Sekarang sudah 7 orang..




Asal nya banyak ni je la ahli keluarga aku.. Dari kami 5 orang adik beradik, ditambah ngan mummy & daddy.. Cuma 7 orang.. 


Keesokan pagi nya.. Kitorg ber'bbq' kat kawasan pantai belakang hotel je.. Mudah sangat! Bahan2 suma mmg kitorg hangkut sendiri.. Termasuk la dapur bbq & arang...dan jugak barang basah angkut jugak okeh! Perap & simpan kat peti ais hotel.. 

Adik2 aku tau la keja masing2.. Sorg tukang hidup kan api,  sorg tukang kipas, sorg tukang bakar arang..Eh??? Arang pun dia p bakaq.. Haha.. Yg aku?? Suma keja aku buat ikut suka aku je.. tang tuh la meriah nya adik beradik nih..


Anak2 buah, nih la yg paling dorang suka.. Pas mandi kolam, mandi kolam lagi.. Termasuk la acu ngan acik eh... Samo yo ngan anak buah..hehe, bila aku ajak mandi laut, sorg pun xlayan.. Hahahampes betul..





The making of gambar2 yg kat atas tuh.. Ko tengok masing2 bukan reti diam pun sebenarnya..




Next year punya trip??? 
Xsure lagi
Tapi sini pun ok apa..









Chow!!




0 orang yang nak merapu jugak!: