Tuesday, July 13, 2010

Edisi x puas ati..

Di petang yang hening..

Apa perasaan korang...

Kalau...

Tetiba ada orang bank call tanya pasal diri korang..(contohnya: orang bank yang call tu nak tau tempat keja korang la, alamat tempat keja la, no tepon opis la.. dll...maleh nak story pepanjang)

Sure korang hepi kan.....nak2 pulak, pada sesapa yang try nak buat loan kat bank...x kira la loan apa pun, personal loan ker, car loan ke, house loan ke, bankrap loan ke.......aik???

Hepi memang hepi beb...tapiiiii......buat nya tetiba orang bank yang call tu pulak cakap yang korang penah jadi gerentor pada sesapa umat yang menggunakan nama korang tanpa mintak izin....orang yang menggunakan nama korang tu pulak, dah la sesuka ati guna nama korang nak buat loan beli motor je pun...(tu pun tak mampu nak bayar ker???) dah la buat loan pepandai letak nama korang untuk jadi gerentor, pastu tak reti nak bayar lak tu...tak ke menyusahkan orang tu...

Sure jugakkkk....korang akan menyumpah kan!!!! betul x???

Hal ini sebenarnya terjadikkk kat aku.....


Orang yang sesuka ati guna nama aku tu adalah si Bongok...aku memang kenal sangat ngan dia tuh...tapi, tadi time orang bank call mmg aku cakap x kenal....xkan la aku nak ngaku lak kan....sebab, mmg aku tak tau menau pasal loan motor yang sekangkang kera tu pun x reti ko nak bayar....bodoh!!!! Dah la beli motor 2nd je pun, kriss je pun...bukan mahal sangat..

Kalau xda duit tu, buat la cara xda duit...jangan nak belagak....

Ni tak??? Dah la ko guna nama aku, guna no IC aku suma.....pastu tak bayar, nama aku pulak yang blacklist....bis skang, aku nak buat loan apa nih???? Loan bankrap?????

Yang pihak bank pun sengal jugak kan.....pepandai jer approve kan loan tu.....dah la x buat comfirmation ke apa ke ngan aku....tau2 loan dah lulus...pastu, si Bongok tu x bayar, xkan la bank nak suh aku bayar pulakkk???

Macam dah jadi penyakit keturunan pulak...

Daddy aku pun skang ni dalam proses nak clearkan nama sebab si Binawe (pakcik aku sendiri..perangai cam bangang nak mamposss!!!!) sesuka ati guna nama daddy & mummy beli keta Perdana....(perdana siot dia angkat, daddy aku larat pakai Wira jerk......)keja pun ntah apa2 ntah....ada hati nak pakai perdana.....pastuh skang, xbayar......nyaris nak bankrap kan daddy......tu pun sama, bodoh!!!!

Xda duit buat cara x da duit....x mampu, buat cara x mampu.....Jangan buat naya orang....

So readers.....(ramai ke readers aku ni......lantak la...)

  • No IC....

Plzzzzz, jangan la kasi tau sesapa...tu private, sulit!!!! hanya kita jer yang berhak dan ada hak pada No IC kita..dengan no IC tu jer pun, orang boleh buat loan atas nama kita...advantage, kalau lebih2 lagi, orang tu ada salinan IC kita( ni lagi bahaya), tau tempat keja kita, amount gaji, alamat tetap....bla bla bla

So before korang bagi salinan IC pada sesapa, sila CROSS CANCEL.....

  • Alamat tetap

Ni pun sebenarnya P&C jugakkkk........advantage kalau orang yang tak sedar diri tu, mmg tau segala-galanya tentang diri kita..

  • Jangan mudah percayakan orang....Xkira la sedara sendiri ke apa...jangan sain apa2 agrement kalau korang xyakin yang umat tu buleh bayar loan tuh....nanti, korang jugak yang naya....


Aihhhhhhhhh...........phewwwwwww!!!!!!!



2 orang yang nak merapu jugak!:

Ayu.Firdaus said... [Jawab balik]

hoi, sape buat naya tu? amat ke?

AYuNG said... [Jawab balik]

hah???? budak tu la...
sapo laie......s**L betol....