Thursday, April 16, 2015

Celebration time!

9 April ari tuh jatuh nya buzzday ank buah ngan anibeseri-seri mummy ngan daddy...

So, on the date dah buat makan kfc je.. Jadik la..hehe, tapi sabtu tuh pulak ada lagi celebration... Sbb adik ipar tempah kek & telah di deliver terus ke rumah... Eh.. nih kira double celebration nih..

Nih kek utk anibeseri-seri mummy & daddy..udah 32 tahun.. Moga kekal till jannah.. InsyaAllah..


Nih pulak utk anak buah...spesel hello kitty ko punya kek... siap ada nama ko lagi...
Ira... udah 5 tahun...
Moga membesar dengan jaya nyaaaaaaa

Potong kek time... =)


Untuk celebration tuh, kitorg just buat minum petang je...Al-maklumler.... xdirancang la katakan... Surprise gitu konon nya.. hehe... Mummy buat laksa Sarawak, pes yg daddy beli time p sarawak last year...hahaha, mampu?

Last year punya, this year baru makan...Untuk tekak aku, agak kureng sikit la laksa nih, xngam kot..hehe

At the end, hambek gambar selpi lagi..



big thanks to adik ipar ton...



Chow!



Monday, April 13, 2015

Tukar tayar 175/65/14

Kali ke 3 tukar tayar untuk sang myvi nih... Dalam jangkasama 5 tahun, dah 3x tukar tayar... Ini adalah bermaksud keta nih jalan ari2 termasuk sabtu dan ahad... Millage pulak dah 175,000 km... kemain kan..


Kalau penyakit dulu, tayar nih makan belah tengah... Skang nih pulak, dia makan belah tepi pulak....

Puncanya?
Sebab kadar angin tayar selalu kurang.... Sepatutnya kena cek angin tayar tetiap 3 bulan... Ini untuk mengelakkan tayar nih kurang angin dan mengakibatkan tayar tuh makan tepi macam tayar aku ni...

Nasib baik dah ada orang tolong usha kan tayar.. hehe, senang cita buat kat nilai je la..

Dulu aku pakai tayar silverstone, dengan harga RM140.. tuh harga 2 tahun lepas eh.. Tahun nih pn aku ada usha... rate harga dari RM 140 - RM160++...

Disebabkan xmencapai piawaian poket, aku tukar pakai falken sudahhhh... Tuh pun made in indo... boleh la dari xda kan..


Falken
175/65/14
RM125

Balancing = FOC

Alignment = RM15


Total (Tayar 2 biji + Alignment + GST) = RM292

Dapat murah aku syak sebab tayar nih manufactured datenya adalah 2114... Means 2014... Aku rasa semua orang padai baca manufacturer date kat tayar kan...

Kedai yang aku buat nih, kat nilai... Sederet ngan Klinik Yong, Taman Semarak...


Tuh ada alamat sekali.. Mudah betul bila ada google street view skang nih kan.. hehe, btw, kedai nih kedai pak pakistan eh.. Bukan kedai cina.


#yer....aku tau, keta aku mmg standard gban lagi...huhuhu#

Chow!