Thursday, June 11, 2015

Cara mudah semak baki pinjaman dengan Ambank Online

Bagi sesapa yang mempunyai pinjaman dengan ambank... xkira la pinjaman apa... Loan ruman ke loan kereta... Skang nih ada cara mudah untuk korg cek baki pinjaman korg...

Cara nih yang aku dapat hanya dengan ambank jer ye.. Bank lain aku xsure.. Walaupun korg xmempunyai akaun simpanan di bank tersebut...

Caranya mudah ajer..


1. Log in ke ambank online.. link kat sini ------>> https://ambank.amonline.com.my/ Korg akan dapat interface macam kat atas nih..

2. Klik kat First time login


3. Next.. klik je I Agree.. xyah susah2 nak baca tnc..


4. Isi segala details kat sini... Contoh.. kalau korg pilih Card/Account Type korg Auto Financing, akan appear Account No & Loan Financing Amount kat bawah acc. type tadi...

Account no kalau untuk hire purchase, boleh semak kat account no. yang korg bayar tetiap bulan.. Kalau korg bayar guna no. plat kenderaan sekali pun, bila kuar resit, kat resit tuh akan tulis sekali no. account.. Xcaya, cuba cek..

Loan amount pulak, kena tulis ngam2 macam yang bank bagi loan amount tetiap bulan masa awal2 korg dapat loan dulu.. Contoh: RM 221 kena masukkan RM221.. bukan RM230..

5. Dah isi segala details, tekan je submit..

6. Siap.. Confirmation email akan dihantar ke email yang korg register..

Kemudian, untuk cek baki pinjaman korg, klik bagi login... Bila dah login, akan kuar pulak interface camnih..


Pastuh, klik kat my account, view balance & transaction..


Akan kuar la details pinjaman korg.... Dan senang nak detect bapa banyak lagi hutang kita yang tinggal...



Harap membantu!




Chow!


Tuesday, June 2, 2015

Makan @ Mr. Steak House, Seremban 2

Hajat nak makan tomyam sedap sebenarnya kat Seremban 2 tuh, tapi kedai tuh still under renovation la pulak.. Tuh yang kita terpkasa tukar selera ke Mr. Steak House.. Kitorg perasan kedai nih dulu time lepak makan kat Mcd Seremban 2..


Kedai nih terletak ngam2 kat tepi jalan, ngam2 jugak kat selekoh, & ngam2 jugak kat depan Mcd... Amat senang nak cari..

Sizzling chicken - RM13.90

Chiken chop - RM10.90

Nampak macam sikit tapi banyak sebenarnya... Makan ayam yang jenis camnih je pun boleh kenyang.. Aku suka dengan sizzling chicken tuh... Sedapppp... sos black pepper pun sedap... Xrasa sangat black pepper nya.. Harga pun reasonable.. so boleh p lagi pasnih...

Direction nak ke kedai nih:

Lebih kurang cmnih la jalan nya.. hehe

Nak try... silakan!
=)










Chow!