Friday, February 27, 2015

Makan kat N. Azila Tomyam, Sban 2

Kedai tomyam nih antara kedai favorite kedai yang kitorg sefamily selalu p... Tomyam dia memamng terbaek kat tekak haku... Serius! Dorg punya sup cendawan pun kick la.... terliuq menaip nih.. hehe



Menu utama, opkos la ambik tomyam.. Tomyam campur... Sedap xterkata! Memang xnak berkata-kata sebab sebuk melantak.. hehe


Bila tomyam, mesti dikawan kan dengan telur dadar... Aku pun xpaham kenapa? Tapi tuh la combination nya.. haha.. Dan oleh sebab itu, gambar telur dadar pun masuk ke dalam nih...


Pastuh, bila tomyam jugak...selalu dikaitkan dengan sayur kangkung masak belacan... kenapa eh? Aku pun xpaham...haha...tapi tuh la kaitan nya...


Menu lain pun ada jugak, makan pulak bihun ladna... Bihun ladna sini pun sedap...


Kemudian, nih adik aku punya menu... Nasi goreng usa....Pun sedap... Eh pendek kata semua sedap la.... Malas nka cita pepanjang.. hehe


Berdepanan dengan kedai tomyam nih, ada stall budak jual satey... Secucuk RM0.90.. Satey sini demok2.. Puas ati kalau makan.... Kuah satey pun sedap.. Cer korg try...


Last, nak jugak la tempek kan gambar selfie kitorg!

Cara nak kesini macam susah sikit la... Tapi aku dengan gigihnya jugak buat kan map untuk korg.. hehe, mana tau kot ada yang nak try!

Agak2 paham x map haku nih.. hehe

Nih pulak pic kedai dari gugel map...




Chow!







Tuesday, February 17, 2015

Menu ari Selasa kat Warung Bunian

Penah try Warung Bunian??

Kali pertama datang sini dengan geng2 opis.. Nih suma gugel punya angkara.. hehe.. Aku nih memang teringin sangat nak makan gulai udang.. Tengok review masing2, nampak udang ala2 beso gitu...

Ari selasa adalah menu untuk:




- Udang masak lemak
- Ayam masak cili
- Ikan goreng
- Sayur (time kitorg datang dapat sayur togeh)
- Sambal belacan

Overall makan kat sini memang sedap la.. Ala2 suasana kampung... Aku penah jugak datang makan untuk berbuka puasa...

Harga??
RM14 je sorg..
Dapat makan semua makanan...termasuk air sirap sedaaaapppp..

Sampai air sirap pun aku cakap sedap..
Hehe

Cara nak kesini:-

Paham x map aku nih.. haha




Chow!!