Wednesday, May 13, 2015

Larian 9 to 5 run!

Kali pertama meng'join'kan diri ikut larian marathon #9to5run nih... Event nih kat Putrajaya on 9 May yang lepas....


Ari tuh g collect race kit kat KBS... aku ingat kan xla ramai yang join... Kot la time ambik baju tuh, ada beberapa orang je ker... Sekali bila p, ramai jugak... Alamak, betul ke aku nak join ni, almaklum ler... first time... hehe


Bila collect, organizer akan bagi cotton t-shirt ngan bib no.. siap ngan nama sendiri... T-shirt dah cun dah... Tapi material cotton.. redho je la, bayar register pn RM10 jer....


Seawal 6.15 pagi aku dah tercongok kat depan MOF Putrajaya nih.. hehe, sahaja aku datang awal sebab senang ckit nak cari parking....Time nih memang dah ramai jugak orang... Serius ramai...Yang datang berbas-bas pun ada...


Alhamdulillah, berjaya tamatkan larian dalam masa 35 minit... ala, 5km jer pun.. hehe, dah la lari dalam ujan bagai... Kat finishing line, dapat la medal ngan sijil... Sijil kosong, sila tulis nama sendiri ye...

Medal dorg cantik kan!



















Apa??
Gambar owner??



















Xda...sebab aku lari sensorg... Member xjadi datang, so aku xkuasa nak selpi...
I xreti...hehe










Chow!

Wednesday, May 6, 2015

Makan @ Murtabak Singapura, Ayer Hitam

Minggu cuti yang panjang, maka...penuh la dengan undangan kenduri kendara... Kitorg ke Kulaijaya, menghadiri undangan kenduri sepupu sebelah ppuan nya... Balik sempat la singgah ke Ayer Hitam..

Last year p ayer hitam, xjumpa kedai murtabak singapore nih...Rupanya kedai nih terletak antara kedai2 yang jual kerepek merepek semua... Kat tengah2.. Kalau sekali lalu memang xperasan..


Yang menarik kat kedai ni, dah tentulah murtabak singapore...Selain dari tuh jugak, ada jugak jual soto, lontong, nasi campur...Dan pelbagai lagi...


Datang pulak time public holiday, xmenang tangan cik kak ngan cik adik nih buat keja... Yg kitorg order pun lambat sampai... Air minum dah sampai setengah dah, baru la murtabak tuh sampai.. Kena paham2 sendiri la yer.. Orang ramai, xkan la korg aspect murtabak tuh boleh sampai sejurus lepas korg order...

Kualiti gambar kurang memuaskan

Nih la murtabak yang memang champion la rasanya.. Cukup sifat murtabak nih.. daging banyak, bawang banyak, telur pun banyak... Sedap beb! Tang harga pulak... Cer teka bapa RM?















Murtabak Singapore
RM 16






Peergh.....Boleh tahan jugak harganya... Ibarat makan dekat singapore dah ha... Tapi, nasib baik sedappppp.... janji dapat jugak merasa... Selalu kalau jual kat bazar Ramadhan dalan RM6 je camtuh kan...


Selain dari tuh jugak, disetiap meja memang dah disediakan dengan telur pinang pindang nih...Harga xtau sebab kitorg sefamily xmakan.. hehe

Disebabkan lupa ambik gambar kedai, kita street view jela eh.. hehe, Ngam2 lepas makan blah... gambo kedai pun lupa ambik...


Tatacara nak ke kedai nih senang jer, ngam2 kat pekan air ayer hitam nih, akan ada caltex ngan Petron sederet.. Pastuh pulak, akan akan deretan kedai2 camtuh... Cari kat situ.. Selang 2 3 kedai lepas Petron menghala ke Caltex.. Ada paham?



Chow!