Monday, January 20, 2014

Macam mana nak join bonuslink?


Terima kasih pada cik/encik/tuan/puan anon yg bertanya..
Maafkan saya sbb makan tahun nak jawab soklan cmnih..


1) Mula2 pegi ke website bonuslink = BONUSLINK WEBSITE

2) Klik sign up now..macam gamba kat bawah nih..


3) Dah klik? Akan kuar paparan cam kat bawah nih...

Toksah susah2 nak baca bagai, tick jer kat kotak tuh...then klik accept..

4) Pastuh kuar cam kat bawah nih pulak...isi jer suma....


5) Dah siap isi, klik jer submit...pasuh tunggu dalam masa 2 minggu akan sampai la ke alamat seperti yg korg apply...

Begitu la cerita nya...
Mudah kan...
Online kan ada...



Chow!!

Thursday, January 16, 2014

Puteri Resort, PD

Last year punya family day, stay kat Puteri resort PD...dulu dikenali dengan nama Permaisuri Resort...Tukar management katanya...

Asyik ke PD jer kitorg nih kan..sapa lagi nak support negeri sendiri kalau bukan aku dan keluarga ku..chewah!

Nak bagi review sikit pasal hotel nih, kemudian baru cita pasal family day..


Resort nih bilik2 nya bertarafkan apartment..Yg aku duk nih ada 3 bilik...semua bilik ada katil untuk 2 orang...so kiranya, klu ikut purata..1 apartment boleh muat untuk 6 orang...

Bilik 1 a.k.a bilik utama

Bilik mandi + toilet dlm bilik 1

Bilik 2

Bilik 3

Ruang Tamu

Dapur

Attention: Dapur dorg nih xleh masak yer...Jadi, apa yg korg nmpak dalam gmba nih..senyap2 sudahhh...hehe

Harga untuk gomen resort nih RM 115 untuk 1 malam...Teramat la murahhh..semurah service yg dorg bagi...Bukan la nak kondemkan resort nih, tapi management dorg nih xtau la cmna dorg arrange..

Masuk jer bilik, nampak perkara2 yg kurang menyenangkan..

1) Sinki tersumbat - Call maintenance, makan tahun dorg nak naik betulkan sinki tuh..

2) Ekon dalam bilik panas - Call maintenance, dah repairkan pun still panas lagi...siap ada bunyi2 lagi

3) Kebersihan low - Yg nih xcall pun cleaner, aku nampak clener luar bilik, aku sendiri yg sapu...senang ati!

Ada 1 family nih pun, pakcik tuh sampai marah2 sbb dari dorg cek-in sampai la ke malam...tilam xhantar2 kat bilik dorg..Boleh camtuh?

Aku tau dorg nih baru ubah management dari Permaisuri ke Puteri...effective from 1 Dec 2013..Sepatutnya dorg dah ada persediaan untuk semua nih...

Nih dari pengalaman my family stay sini from 23 - 25th Dec 2013 ari tuh...


Hopefully, pasnih akan lebih better...
Really hope....




Chow!