Saturday, January 15, 2011

Bejimba2 semalam..

Semalam kan negori sombilan cuti!

Jadik, aku pun dah memplanning dengan budak sebelah nih, si yuyu nih nak p bejimba2 kat kl..huhu...aku punya planning nak carik selendang jerk kat masjid India tuh...yg yuyu tuh pulak, nk p jenjalan sogo....ha....dah kena sangat la tuh kan tujuan kitorg!

Di sebabkan aku bukan malas nk drive, tapi xtau mana nak paking klu kt area sogo nuh...kitorg dah ambik langkah mudah pegi dengan menaiki public phone..eh bukan, public transpot la.... hehe...

Dalam tren, punya la sesak...ramai orang! Nasib la skang nih kerajaan Malaysia dh sediakan gedabak khas untuk ladies ONLY...tuh pun mmg ramai gila wokehhh...Yang naik tuh, siap bawak beg besaq2 punya...pastuh main lalu jer kat kitorg dengan beg besar dia tuh...Xboleh ker ko pegang beg ko tuh dik? Kesian benar dah aku tengok mokcik2 tuh kena langgar ngan beg budak tuh...

Dah smpai....Ujan lebat selebat2 nya kat kl...singgah sogo dulu...puas mencarik barang...dari atas ke bawah, bawah ke atas....sudah nya, aku bli purse jer...tuh pun utk my mummy...sebok cakap purse dh rosak...cian pulak haku...huhu...

purse nih biasa jer pun...beli kat sogo...sesuai la kot utk my mummy...time bagi bendalah nih, mummy senyum smpai ke telinga....xputus2 ucap mocehhhh yer....haha...

Walau pun ujan, tetap teruskan pejalanan kaki ke jalan masjid india tuh pulak...Smpai kat situ, dalam kul 12 lebih...aku tengok oarng dh siap bentang sejadah kat atas jalan...kat tepi2 kaki 5...1st time aku lalu situ ari Jumaat....baru aku tau, org laki smbahyang Jumaat kat situ smpai ke luar rupanya....Yer la..masjid tuh x la besar mana kan....

Ehm.....kitorg yang dah kelaparan...singgah carik McD dulu...makan Big Mac....haha, sah kelaparan...settle tau! yang x settle...fries jer..perut haku dh penuh...xlarat dah...

Kat masjid India, aku cuma beli selendang jer..tu jer lah pun tujuan aku yg sebenar...selendang material dari jojet...cuma RM5 sahaja utk selai...murah gila kan....Aku rembat 3lai, yuyu pulak rembat 2lai....

RM5 selai...sapa xnak kan....

Time nak tuggu tren balik, boleh pulak tesalah naik tren ke Klang...hahaha, nasib baik perasan...tuh pun dah smpai kat Petaling...turun balik...tunggu balik tren nak ke Bank Negara....Pastuh baru naik balik tren nak ke Sban....sudah nya, kul 6 baru smpai umah...

Pejalanan yang memang memenatkan..tapi...puas hati sebab dapat apa yg aku nak...hehe

pssssttt.... yuyu...haku ingat nanti nk p lagik..ko nak ikut lagik x? hehe...mau rembat itu sepit tudung pulak..haha

8 orang yang nak merapu jugak!:

AYuNG said... [Jawab balik]

@iniialah aku
hehe.....try bukak kamus dewan, ada x maksud nya....

cplud miera said... [Jawab balik]

salam ayung..syoknya berjimba2 ;) ayung duk negori kt area mne?

AYuNG said... [Jawab balik]

@cplud
hehe...mmmg syok la.....:) area sban...cplud area nilai kan..umh kat ner? nti mana tau leh jumpa ker kan....:)

yuyu said... [Jawab balik]

memang best pon. yang paling best, tang salah train tu. PANDAIIIIIIII sangatttt!!!!

HAHAHAH....

jom2... aku jom je next time.. hehehe...

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu
Kah3.....hah..tu la, mata tak mau menengok! org naik, kita pun naik...sekali salah tren...pahdannnnn muhka!!! hahaha...

AYuNG said... [Jawab balik]

@si kotak h ati
ehhe...mmg best pon!