Tuesday, March 1, 2011

mujhse dosti karoge maksudnya boleh kita bekawan?

Ntah yer ntah tak maksud dia yang tuh..
Aku nengok senikata, tu la maksudnya...
Tapi kalau lain, jangan salahkan aku naaa...hehe

Nampak...nampak....nampak...

Entry petama di hari petama di bulan petama ketiga nih...Nih nak cita pasal pilem industan...Arghhh, xkira..nk cita jugak..biar la korg kata aku nih tangkap leleh ker apa ker....ada aku kesah?? kikiki.....Cita nih main kat tb3 ari sabtu lepas..sapa tengok? Cita nih sebenarnya lama dah...dulu2 pun aku penah tengok...tp, tahap kepuasan aku tuh xsmpai lagi...jadik, xsalah utk aku tengok lagik sekali kan..kan...kan....

Kisah pecintaan 3segi...xtau kenapa...aku rasa touching meching sangat bila tengok cita tuh...rasa cam nak jatuh air mata...sob sob sob...tapi, aku tahan jugak....sorg kawan sanggup korban kan cinta dia demi untuk melihat kebahagiaan sahabat dia tuh...

Aku??

Mungkin jugak boleh buat cenggitu kot..hehe....tuh pun begantung pada kekuatan aku jugak untuk mengadap dorg..tapi, dedulu..time sekolah...al-maklumler...mesti ada cinta monkey punya kan...ex aku tuh member aku dah sapu...ehhe, tp...rasanya xda kaitan kot ngan pengorbanan...sebab dah jadik ex pun...ngeee~~~~time kitorg kuar serentak, ex aku nih ngan member aku tuh together2...aku xrasa apa pun...makna nya sah la itu cinta monkey2 dong!

Perihal cinta yg x kesampaian...macam2 dugaan...akhirnya....besatu jugak bila sahabat dia tuh dapat tau yg bakal laki dia tuh cinta matik dengan kawan baik dia tuh....

Lakonan mantop Hritrik Roshan, Rani Mukerjee, Kareena Kapoor..ishhh, klu ada link boleh tengok online kan...hehe...

Aku nih xla minat sangat industan...tp, xtau kenapa cita tuh buat aku jatuh...jatuh...dan jatuh lagi...Paling suka lagu Ohhh my daling, i leb u ... aku terai carik link nak bg dengaq lagu nih, tapi x jumpa pulak....

Paham x sinopsis yang aku bagi??hehe...
Nih aku copy baik punya... mahap ler, omputeh lagik sinopsis nih...hehe

Three childhood friends namely Raj Khanna (Hrithik Roshan), Tina Kapoor (Kareena Kapoor), and Pooja Sahani (Rani Mukherjee) live in beautiful Simla, India together with their respective families. One day Raj's dad (Kiran Kumar) decides to relocate to Great Britain with his wife (Smita Jaykar). Raj wants to stay in touch with Tina, but Tina has her mind somewhere else but reluctantly agrees. When Raj starts corresponding, initially by snail mail, and then subsequently by electronic mail, Tina asks Pooja to respond; and Pooja does so. Fifteen years go by, and Raj decides to come to Simla for a visit and see how Tina has turned out to be. He is already in love with Tina without even seeing her. When he arrives, he instantly falls for Tina, and eventually proposes marriage to her, which she accepts. Their parents rejoice, and both Tina and Raj get engaged. Raj returns to Great Britain. Pooja too goes there, and both meet. Raj eventually realizes that he had been corresponding with Pooja, and he realizes that Pooja is his true love. Pooja also confesses her true feelings for Raj. Both decide to return to Simla and tell Tina and her family this news. Unfortunately, when they return to Simla, circumstances force them to keep their silence, and Raj stays engaged to Tina, but encourages a heart-broken Pooja to find another life-partner.

Disebabkan aku nih over rajin, aku transelate sinopsis nih utk korg yer...menggunakan gugel transelate sahaja...cukup rajin kan aku...hehe

Teman-teman masa Tiga iaitu Raj Khanna (Hrithik Roshan), Tina Kapoor (Kareena Kapoor), dan Sahani Pooja (Rani Mukherjee) tinggal di Simla indah, India bersama-sama dengan keluarga masing-masing. ayah Suatu hari Raj (Kiran Kumar) memutuskan untuk pindah ke Inggeris bersama isterinya (Smita Jaykar). Raj ingin tetap berkaitan dengan Tina, tapi Tina mempunyai fikirannya di tempat lain, tapi enggan bersetuju. Ketika Raj mula sesuai, awalnya melalui surat bekicot, dan kemudian kemudian melalui surat elektronik, Tina meminta Pooja untuk merespon, dan Pooja melakukannya. Lima belas tahun berlalu, dan Raj memutuskan untuk datang ke Simla untuk melawat dan melihat bagaimana Tina telah berubah menjadi. Dia sudah jatuh cinta dengan Tina tanpa melihatnya. Ketika ia tiba, ia langsung jatuh untuk Tina, dan akhirnya meminang dirinya, yang dia menerima. bersukacita orang tua mereka, dan kedua Tina dan Raj bertunang. Raj kembali ke Inggeris. Pooja juga pergi ke sana, dan keduanya bertemu. Raj akhirnya menyedari bahawa dia telah sesuai dengan Pooja, dan ia menyedari bahawa Pooja adalah cinta sejatinya. Pooja juga mengakui perasaan yang sebenarnya dia untuk Raj. Keduanya memutuskan untuk kembali ke Simla dan memberitahu Tina dan keluarganya berita ini. Malangnya, ketika mereka kembali ke Simla, keadaan memaksa mereka untuk berdiam diri mereka, dan Raj tetap bertunang dengan Tina, tapi mendorong Pooja hati-patah untuk mencari kehidupan lain-rakan.

Berkat kerajinan aku jugak, aku dah highlight pekataan2 yang membuatkan korg pening pala temasuk la aku jugak...sila gantikan dengan kata2 yg lebih sesuai...

4 orang yang nak merapu jugak!:

cikmOt said... [Jawab balik]

eh tul la tu...kalu bahasa omputih dia...can ai be your fren...hehehe....

Finaz Jaafar said... [Jawab balik]

dhosti tu kan maksudnye kawan..huhu

anyway nnt tlg view n komen kat sini bole?
http://www.1tube.my/video/1884/BLOGGER-IDOL-ANJURAN-TIAFAZUNIA-KINI-BERMULA

khairul said... [Jawab balik]

abg x sempat blajaq ckp nogori..ayung dh stat hindustani dh nie ..

mommylavender said... [Jawab balik]

haaa~ 2 yang mommy maleh tengok,msti nanes punya...