Tuesday, January 31, 2012

Tauhu Bakar @Pekan Salak Lama

Kalau korg terlalu kat area pekan salak lama, sepang...Korg mesti akan nampak signboard tauhu bakar nih....kedai nih kat sebelah kanan kalau korg dr arah salak tinggi..tapi, kalau dr arah enstek kedai nih kat sebelah kiri..Betul2 kat traffic light tuh kedai nya...

Yg menarik nya kat kedai nih, tentu lah tauhu bakar...


Tauhu bakar - RM4 sepinggan


Tauhu bakar nih di hidangkan bukan dengan kuah cili...macam yg korg nmpak kat atas nih, tauhu nih di hidangkan dengan kuah rojak tuh..perghh, sedap betul....selain tauhu bakar, ada jugak sotong ngan sayur kangkung..perghh, terbaekkk & ternyata sedap...hehe


Mee rebus - RM4


Mee celup nih ala2 mee jawa jugak sebenarnya....macam mana rasa mee jawa tuh, cmtuh la rasa mee celup nih..hehe, tp..yg best nya...bila makan mee celup yg nih, terasa manis udang tuh....siyezz, sedaaappp!


Mereka yg sedang menikmati hidangan


Kedai nih xla se"gah" restoran....kedai biasa2 jer, warung tepi jalan....tapi, makanan nya memang sedap....selain dari tauhu bakar & jugak mee celup tuh...ada jugak di sediakan goreng pisang & kuih apa kagi ntah...xpasan pulak aku...


Chow!!



4 orang yang nak merapu jugak!:

bujal X said... [Jawab balik]

kekadang konfius antara tauhu bakar sotong kangkung~~sebab isi dia lebih kurang je~keh keh~

Kathy Tuah said... [Jawab balik]

kdg2 kedai biasa ni lah yg makanannya maha sedap..

Anonymous said... [Jawab balik]

nasik lemak longkang kat cempaka sedap... dpn nasi kandar impian... jual malam aja.... beratur kalu nak beli...