Friday, June 25, 2010

Sunyi debab xda....

Umah dh sunyi ckit.....debab dh xda.....dia p menunaikan tanggungjawab kepada agama, bangsa & negara...(cewaaahhh..) eh xda laaaa......dia p smbung blja seben0 nya....xjauh pun..dokek jo...kek pD tu jer ha.....ari2 klu aku nk g tengok pun buleh....

Ehm...dah xda kawan nk gaduh lagik dah...xda kawan nk memekak lagi dah...xda kawan suh teman kn aku lagi dah....(macam c debab ni g lama je bunyi eh....) yang paling penting, xda kawan nk kacau aku tengah bmen tnet ni..haha

Debab dpt smbung blja kt Poli jer pun...kosMetik kot....eh, silap...bukan2....kos mekanikal...aku x tau la pas dia abis blaja sok jadik apa.....doktor mekanik kah??? atau pun Bos mekanik??? anyway....kos mekanikal ni cm ner seben0 nya...bukan aku tau pun..hihi..

Ari senin ari tu...(21/06/2010) my mummy n daddy g htr c debab...aku x g sbb kojo la weh...aku mls nk ambik cuti...kang settle cuti haku, xpat lak aku nk raya....raya posa lagik, raya korban lagik, cuti kawen lagik.....ehhh...hihi






Ari rabu ari tu debab ada msj aku...


Debab : Yung, den xla duk dalam..

Haku : Po lak? (aku dh stat cuak ckit dah..bt nya dia nk lari pulak kang..)

Debab : Kepalo den xleh la bilo kek dalam ni..

Haku : Baru 3 ari, ko lepak jo la dulu..awal lagik nih..memulo mmg la cam tu..

Debab : Den teng0k smpai minggu dopan, klu xleh gak..den nk kuar..

Haku : Mind set ko kono betul kn dulu..jgn pk ko xleh duk dalam..cam no pun, ko msti ckp kek diri ko sndri ko buleh..den, abg, adik dulu sumo ok jo..lagi lak, sumo jauh2..ko tu, dokek jo....memulo mmg la, ado reging ckit2.....tu la namo eh minggu suai kenal....

Debab : Ok den cubo..

Haku : Ha.....cam tu la, baguih2...
(mintak mahap la yer...sms diatas adalah dalam bahasa negri9 tulen...aku maleh nk ubah)


Aku ni bukan nya apa...aku cian kat daddy ngn mummy jer....klu blh, xnk mumy ngan daddy susah ati lagik pasal anak2 nya ni.....kit0rg adik badik mmg keras kepala, hati batu, degil yg teramat sekali....sbb tu la sebagai s0rg kakak (hihi...kakak yg ntah pap0 ntah...), aku cuba utk buat kn yang terbaik utk pamily aku....

Teringat dulu time memula dia masuk teknik.....duk msj aku suh datang sana..tapik, aku xpat nk dtg..sbb time tu aku kja smpai 7ari seminggu...X smpai 3 minggu, last2 dia msj aku dia kata dh ada kt umh nenek..haha...betul2 ikut perangai haku, abg, ngn adik..lari dr asrama..skang ni suma dh bes0 dah...abg tu paling jauh....payah ben0 nk balik pulak dh....




2 orang yang nak merapu jugak!:

Ayu.Firdaus said... [Jawab balik]

course mekanikal sama mcm daus ambik kat poli dulu...

dia kata budak kelas dia semua jadi sengal sbb mekanikal punya pasal. habih la debab pas ni. huahahua...

AYuNG said... [Jawab balik]

kah3....tu la pasal.....
bia la deh.....janji maun deh blja....