Saturday, October 2, 2010

Yehaaa....makan stimbot lagi @ Steamboat Antarabangsa

Kali ni turn aku nk makan stimbot besama family pulak...besempena la ngn buzday mummy haku yg dh lepas on 23 Sept.....mmg aku tunggu2 betul time ni.....kali ni aku ubah selera aku sendiri p makan kat stimbot antarabangsa pulak...jugak terletak kat BB Bangi seksyen ntah.....korg google la sendirik eh...hehe..tapi yg pastinya x susah pun nk carik kedai ni...belakang RHB BB Bangi, sebelah Wong Solo Restoran bedekatan ngan Shell yang dekat ngan warta tuh....Paham x dgn penerangan aku?? hihi..

Kat situ, stail sama ngn redw0k tp murah la ckit....kalau kat redw0k, set buffet utk stimbot refer la enty aku yg lepas eh....Tapi kalau kat stimbot antarabangsa nih, set buffet utk dewasa: RM22 jer....utk kanak2 aku x tengok pulak td...sbb family aku kn dh xda kanak2...

Macam biasa la...kalau dh nama nya buffet kan...hambek jer la apa yg korg nk makan....xda istilah buruk lantak kat situ...janji puas makan......Tang bahan utk stimbot, xda beza....sama jerk...tapi, aku suka part dessert dorg....fuhhh, siap ada jerukkk...mmg bestt la......askim pun ada jugakkk....siap ada bahan2 utk letak kt askim tu...ada ceri, coklat cair, kacang.....s0dappppp!!!

Tengok tuh, org tuh tgh letakkan kuah utk stimbot....aku masih jugak pilih kuah tomyam..tomyam dia stail tomyam melayu....

Tempat nk ambik bahan2 utk dicampakkan kedalam bekas stimbot tuh...ambik jer....x cukup blh topup, xda hal punyaaa....

Antara desert yg ada...ni gula2 kenyal tuh...apa ntah nama dia...lupa pulak aku...

1. Daddy haku tgh ambil dedaging utk grill...
2. Mummy duk tunggu jer....langsung xmo bangun menjengah bahan....ish3...
3. debab ngn adik leka duk makan...psttt, debab tuh baru balik ari nih, kalah dalam silat..bengkak kaki dia....apa yg blh aku ckp, padan muka!! haha..
4. Mummy ngan Daddy leka melantak...patut x aku guna pkataan tuh?? hehe

Jeruk peruk ngan bahan2 nk letak kt askim...nyum2!! menyelerakan sungguhhh.....

Ni la hasil askim aku....sedap kn....

Dh settle dh.....tengokkk, licin dh meja tuh.....erkkk, kenyang!! Alhamdulillah....


Okehhh...dh settle....kenapa gmba aku ckit pun xda dalam nih?? sebab aku telah mem free kn diri aku dr gmba ini...hehe, no pic plzz....ala2 artis la kata kn....perasaan!!!! hehe...

2 orang yang nak merapu jugak!:

Ayu Firdaus said... [Jawab balik]

steambot dia rasa camne weh?

sodap hinggo menjilat bibir tak? hak hak hak...

AYuNG said... [Jawab balik]

sodap bangattttt...p terai..hehe