Tuesday, February 22, 2011

Lagi 15..25things about me

Anda ternanti2 entry ini???
Termimpi2??? ke langsung x teringat???

xpa..xpa...aku xsedih pun...
macam yg haku cakap, sapa sudi boleh baca....
xsudi xpa.....sob sob sob...
tetiba nak touching kan....hehe

Entry nih sambungan dari yg ini ..
25 things about me....
tp, time tuh aku cuma buat 10 jerk....
hehe..xaci kan...

Yang ari tuh punya, aku dh cita smpai aku dajah 6 kan..(bukan jahanam yer kengkawan..)
Okeh2..aku sambung balik..

11. Masuk sekolah menengah, aku sekolah kat kampung jer...tp, form2 daddy hantar aku 3badik masuk STAD...tapi, kitorg suma xnak...behempas pulas cakap xnak...sudahnya, pindah balik sekolah kampung...time kitorg kekecik memang degil gedegang ckit..hehe **bahasa mana ntah, aku men redah jer...**

12. Abiz form5, aku keja...keja sekejap jer pun...kat Midas Kolej...ramai org kata, kolej tuh kolej India..erm, betul la tuh...keja kat situ pun xlama...3bulan jerk kot....1st time keja, pegang duit sndri..dengan gaji time tuh RM500...macam besar jerk bunyi nya kan...masa memula keja, daddy hantar...cian daddy...huhu

13. Pastuh, sambung blja kat IKBN Alor Gajah, melaka...ambek course Elektronik Audio Video...tahap kecekapan skm tahap 2jer...gila la memula belajar kat situ..minggu orientasi full time kena denda..jalan itik, lompat katak, lompat bintang, lompat smpai xdapat nak bangun...perghhh, perit wooo...dashattt...mmg ala2 tentera betul...kat situ, dapat gelaran baru...member2 panggil "Ina Itik" sbb aku jalan macam itik...haha, smpai skang..kalau dorg msj aku ker, ym aku ker, chat kat pesbuk ker, mesti dorg panggil itik jugak...kuang asam....hehe

14. Paling dashaaattt yang aku penah kena kat IKBN, kena denda sbb ponteng time Maghrib..bukan ponteng pun sebenarnya...tapi, sembahyang kat bilik...sbb nak tengok cita korea...time tuh famous cita yang ada cakap caiyok..caiyok tuh...apa eh tajuk cita tuh? Pegi surau time Isyak, kantoi pulak dengan kesatria (xtau apa maksud kesatria...p gugel eh..) sok nya, time rokol pagi, kena panggil depan suma student...kena denda... meniarap bawah lubang longkang....perghh..nasib longkang tuh x berair...hampagas betul!

15. Abiz study, keja kilang....as a technician kat kilang holun nilai...org2 negori mesti tau kilang nih pemes kan...ramai mat bangla yg busyukk, minah indon yg lentik2, mat2 ngan minah2 myanmar...(dorg nih makan kucing buat lauk tau....gelimat haku!) Dengan gaji basic RM25.25 sehari...ni la satu2 nya kilang yg bg gaji ikut ari..sengal! Time tuh..memang gila nak carik duit...paling hebat pun aku keja kat situ, aku dapat RM1800..tuh pun sbb banyak OT...ari ahad masuk keja...ari public pun keja...dapat gaji bebanyak..aku pun xtau aku abiz kan duit tuh utk apa....time tuh ingat nak joli katak jer....hisshhh....**sesungguh nya membazir itu amalam syaitonnn...**

16. Keja kat situ, tahan setahun jerk....benti keja sbb kilang down...pastuh, aku stop...keja pulak kat 7E Wisma Puncamas, Somban...keja kat situ best....pegi keja naik motor..zaman2 tuh pakai kriss daddy haku...time keja petang la best...sbb balik malam...kul 11.00...kalau malam minggu, dapat tengok mat2 rempit main moto...tp, aku buat dek jer...xda la niat nak join sekaki pulak kan.....baik teruskan pejalanan balik ke umah...kat situ pulak, aku tahan 2bulan jer..haha...

17. Awal tahun 2007, aku keja kat nilai lagik...kat kilang KJM..kilang nih buat tin...terus betukar profesen ke jadik kerani...dah malaz nak jadik tech dah...keja kat situ...kontrak jer pun...dari jan sampai julai..sbb kena gantikan ada akak tuh besalin..hehe, tuh pun, xsmpai bulan julai aku dh cabut...hehe, sbb daddy suh benti...suh aku jadik cikgu sandaran pulak....time keja kat KJM la best...time ni lah kenal ngan HIM...tp, time tuh kenal camtuh2 jer la..hehe...malu2 tp mau....huahaha...

18. Jadik cikgu sandaran pun xlama...sebab dapat offer belajar kat Kolej Jururawat Masyarakat, Segamat..petengahan tahun 2007..belajar kat sana...xsmpai 2bulan, aku cabut jugak.....hehe, **apa kejadahnya aku nih??** otak aku macam dah xlarat nak belaja....ok, aku tipu..bukan xlarat nak belaja...sbb ada benda2 yg ganggu...benda apa?? lu pk la sndri...time tuh umo 23tahun klu xsilap...bekas dorm yg aku duk tuh, bekas wad2 patah..kekadang time malam, dengar bunyi teseret la...dengar bunyi air kat bilik air tebukak la..dengar bunyi benda pecah la...ada sekali tuh, ada budak kena histeria...1st time tengok histeria live dpan mata....ngeriii wokk!

19. Ada lagi pengalaman keja aku yg lain2..tp, xyah la cita suma kot..ehhe, kang smpai 50pulak kisah aku nih kang..hehe...kita cita pasal sekarang pulak...skang nih, aku keja kat Semban..setakat nih, ni la tempat keja aku yg paling lama aku stay...kalau x tuh, setahun jerk aku cabut..hehe..keja sebagai kerani jer..kat jabatan kerajaan..tp bukan tetap! atau lebih di kenali...status kontrak...kontrak aku nih lain, bukan cam kontrak gomen2 yg lelain...kira nya aku nih di swasta kan utk bekeja dan bekhidmat kat sini...**poyo kan bunyi..haha..**

20. Status?? Single...avalebel ke x avalebel ker, tuh belakang cita....dalam proses nak mencarik suami...haha, macam desperate sangat la pulak bunyi nya...yer la...umo dh lanjut..x kawen2...mummy daddy memang xkata apa...tp, kekadang tuh, tnya la jugak kan...yg pokcik, mokcik sesedara nih pulak yg bising lelebih...ishhh, ada jodoh x kemana kan...**amin**

21. Aku ada 1 tenggiling merah (dah abiz bayar)..ngan 1kuda puteh (masih dalam utang)..pasnih, target nak beli umah pulak...ahha...insyaAllah...

22. Aku target nak dapat keja tetap dan bepencen dalam tahun nih...wish me luck bebeh...hehe, nanti sok lusa...bila dh tua senang.....pk utk masa depan dan masa mendatang!

23. Aku pakai henset brand Sony Walkman W910i yang xlama lagik bakal di simpan dalam tong sampah agaknya.....manjang hung jer henset nih..ehh, korg kalau nk pakai sony...aku suggest kan jangan la pakai sony slide...alamat nya, mmg xtahan lama...kejap nih rosak, kejap tuh rosak...pas nih nak pakai henset nokia torchlight jer la...senang! tahan lama......

24. Aku baru jer buat belog nih...**aku tipu** xla baru sangat pun...dh dekat setahun jugak...reason aku buat belog nih?? sebab...macam yg aku penah cakap...aku nih suka becerita...suka sangat...ni kalau aku tulis kat belog nih, kalau ada yg suka buleh baca....tp, klu x suka...xpa...aku buleh baca sndri balik..haha...

25. Dah abiz dah.....wassalamu....phewwwww....kesat peluh jap!



Dengan ini...
Aku mengesahkan...
Sapa2 yg baca 25things about me nih..
anda telah pun di tag dengan rasminya....hehe

Ikut suka korg la nak buat bila...
Ada masa..buat...
Xda masa...korg buat jugak...
haha~~kejam..kejam..!!

Ini adalah entry sambungan dari : 25things about me


6 orang yang nak merapu jugak!:

cikmOt said... [Jawab balik]

yey, tak baca pung...so tak yah buat...dah 3-4 kali dah wat menda ni...lalal

wanbu said... [Jawab balik]

perghh.... cam diari plak

ringkas padat lagi tuntas heheh...(>_<)

best! best! moga apa yg dihajati tercapai...***amin***

sahromnasrudin said... [Jawab balik]

assalamualaikum....saya pun pernah kjer kilang yg dipenuhi bangla...tak tahan bau depa semua huhuhhh

AYuNG said... [Jawab balik]

@cikmot
hehe...kantoiiii:D

@wanbu
salah2...dh macam resume dh ayung rasa nih..ngee~~~ amin

@sahromnasrudin
waalaikumusalam..:D

khairul said... [Jawab balik]

best baca pengalaman ayung ni..abg x dak masa nk karang pjg camni..hebat2 ( bkn x dak masa...sebenaqnya x reti :) )

AYuNG said... [Jawab balik]

@a.kairul
hehe..ni namanya merapu...tp, dlm merapu...teselit kebenaran....nggeee~~~~