Thursday, February 17, 2011

25things about me

Sapa tag kat haku bendalah nih kat aku ari tuh ehhh???
Aku ilang ingatan la...hehe

Dah la...xpayah nak ingat2 sangat la kot....
Ekceli, aku tengah buhsan kat opis nih...
Masih lagi x balik2....
Bukan sebab aku rajin, no..no...no...
Jauh sekali pandangan korg tuh...

Nih ha...
Tengah tunggu daddy aku mentayau kemana ntah...
Dah la ari nih, nek 1 keta lak tuh....
So...sayang bapak, tunggu2 kan...
Sayang anak, di bawa ke mati...

Oocehhh..penah dengar peribahasa kat atas tuh?
Baru reka sat2 nih jugak...haha

Sori....bukan sebab nak merosakkan bahasa....
Saja buat utk jenaka time petang nih....
Ehhh...

Dah la....sapa yg larat baca bandalah nih...sila lah baca...
Yang xlarat, korg skip jer la...
Nih namanya entry tangkap muat....

Dimulakan dengan Bismillah...

1. Nama aku panjang......tapi, kalau kat belog nih korg panggil aku misz_ayung jerk....ehh, mesra apa panggil ayung...nampak cam adik badik.....yer, aku tau...mesti korg cakap bila masa mak pak kita sama kan....

2. Aku lahir tahun 198X...bukan 18sx...tapi yg pastinya, aku dah over age...jadik, nak becerita apa2 jer ngan aku?? Silakan.....tp, aku bukan pakar motivasi...setakat nak bagi korg hepi, pas dah luah masaelah tuh, InsyaAllah......akan aku usaha kan..ehhe

3. Adik badik haku 5 orang...aku anak sulong (dah tentulah....sbb tuh aku di panggil ayung...) i'm the only ONE dauhgter in my pamili...yg lain suma jantan....macam yg daddy haku cakap, aku ada 4pengawal....i like!

4. Aku duk kat negori 9...memang piorrr punya negorian nih! member2 aku siap cakap, aku nih memang pekat likat punya negori... kalau becakap ngan aku, memang loghat negeri la yg kuar..kekadang dorg cakap, bahasa aku nih kelakar? ehh...kelakar ker??

5. Kawasan umah aku kat kampung...pekampungan yg indah dan permai...tapi, kat taman depan umah aku banyak anjing...anjing tuh gila! Dulu...time aku keja kat nilai, pegi keja naik moto lalu depan umah apek tuh....anjing dia boleh kejar aku....kuat gila aku menjerit..apa salah aku pada anjing tuh? Tetiba jer nak kejar aku...memang dasar anjing betul...ni cita betul nih, xcaya? tanya yuyu ...dia pun penah kena kejar jugak...padan muka ko! haha....

6. Dulu...time kecik2 aku selalu kena bedal ngan daddy haku....adik2 aku buat salah, daddy haku siap demo kat aku cara2 kena cubit....siap pesan tuh, "kena cubit jangan bebunyi"....memang aku x bunyi pun..sakit woo kena cubit...pastuh, adik2 aku selamat...dorg xkena pun, sebab pastuh daddy suh dorg janji jangan buat lagi.... aku jugak yg kena sudah nya...hampagas betul!

7. Dulu2 jugak....aku penah duk felda...Felda Sungai Koyan...ehhh, tak...tuh dalam majalah ujang...aku duk Felda Bukit Rokan Utara...ada sapa2 org felda BRU kat sini? kot2 kenal ker kan.....time duk sana, mengaji time malam...tapi, aku ponteng ngaji ngan adik2 aku....duk kat bukit merah belakang umah...sekali kantoi pulak ngan daddy time tuh saja jenjalan kat belakang umah nak tengok kitorg g ngaji ker x?? Dengan kayu daddy kejar kitorg 3badik (aku ngan yg kembar, yg lelain time tuh samada xwujud lagik ataupun masih dalam janin...aku pun kurang kepastian)....dashatttt!

8. Dulu2 jugak....time pegi ngaji time malam tuh...time balik dekat2 nak Isyak...kitorg 3badik + kawan lagik 2org...pegi panjat pokok jambu depan umah cikgu rohaibi...Saja men panjat2 pokok time malam2...manjat pokok dengan baju kurung lagik! Hebat kan....tapi, xla hebat mana pun...tengah seronok bejimba2 atas pokok jambu tuh...hah, daddy datang menyuluh...siap jerit.."Ko turun skang"..begegas kitorg turun...terus belari balik umah....

9. Darjah 3..aku pindah kampung yg aku duk skang nih...baru la jadik baik ckit...ckit jer la....sbb duk kampung, x macam duk felda.....paling best pun yg kirorg adik badik penah buat, bawak motor daddy keliling umah..time tuh aku darjah 4..adik aku yg 2org tuh darjah 3...daddy ngan mummy xda umah...pegi mana ntah, lupa pulak aku...press minyak...uweng...uweng...uwengg...x berani buat wili, time tuh kecik lagik..hehe..keliling umah jer pun...pastuh, daddy balik..terus kitorg diam..langsung x bagi tau...kang xpasal2, kena getah paip pulak kang....

10. Time aku UPSR, daddy harap beno aku dapat 4A..aku memang kompiden sekompiden yg mungkin, aku dapat jawap suma soklan UPSR tuh ngan amat cemelang sekali...tapi, malang x berbau...nasik dah jadik bubur....aku dapat 2A jerk...sodih~~ aku nampak daddy kecewa time tuh..aku pun nangis...mummy pun datang time result kuar...nampak jugak la yg mummy sodih jugak...tapi, dalam pada sodih tuh, daddy tetap kuatkan semangat aku..."xpa la yung, pasnih..cuba lagi, carik keputusan yang elok..."

Eh.....cukup la 10 dulu kot...
Aku penat la mentaip nih....
Nanti sambung eh....

Ada lagi 15..
Perghh...banyak lagik tuh...

Aku pun nak balik dah nih....
Babai....

Sambungan : Lagi 15..25things about me


6 orang yang nak merapu jugak!:

Puan Kutu said... [Jawab balik]

198x..nape mau rahsia umo?tp bab UPSR 4A bley agak ur age..coz taun last 4A 1996..Adakah kita sebaya atau ayung lebih tua dr sy?Ayung jer tau d answer.kehkeh..

chii said... [Jawab balik]

hehe..chii nantikan lgik 15...

org negeri...kalo penulisan pun cara negeri..sure mcm menarik..ehehe..

mommylavender said... [Jawab balik]

memori terindah~ abeh dah mommy baca....heee~

AYuNG said... [Jawab balik]

@Puan kutu
soklan kamu dah dijawab..hehe

@Wafiy Suzly
tu la pasal..nih ada lagi 15 nih...adeehhh

@chii
nih kalau tulis bahaso negeri nih, xtau la ado yg paham ke x...hehe, kang nganga kang..

@mommylavender
hehe~~mocehh :D

@yuyu
Haha..skang dh xdo kan...mano poie eh ntah..