Thursday, March 10, 2011

Erk? betul ker email maybank nih?

Aku dapat email nih pagik tadik....
Kali nih email ke 2 dari betul ker Maybank??
Sungguh ker Maybank ada hantar email untuk security??

**kompius!**

Seingat aku la...selama aku menggunakan khidmat Maybank nih..
Xpenah pun pihak Maybank tau email add aku...
Time register dulu pun, macam xda jer bg email add....

Kalau buat transaction pun sebelum2 nih...
Cuma guna henpon number jer kan utk TAC...

Ker aku silap??
Sapa boleh jawab pasal nih??


7 orang yang nak merapu jugak!:

faiz said... [Jawab balik]

rasenye maybank takkan hantar kite email...kalo nak pengesahan telefon maybank sendiri...jgn isi ape2 yg disuruh...takut ade org nak hack pc amik maklumat..

ERYNAAKMA said... [Jawab balik]

maybank takkan hantar apa2 email ke email korang so jgn sesekali layan email tu...kalau pihak maybank ada masalah dia akan anta surat rasmi. kalau melalui email pun maybank akan hantar ke akaun email didalam inbox maybank2u bukan ke email persendirian...dan jgn sesekali klik link didalam email korang yer..tu semua perangkap...kalau dapat call yg kata dari pihak bank yg mintak no akaun ke apa ke semua tu tipu...biasanya kalau call dari pihak bank buat apa dia nak mintak no akaun...dorang dah sah2 ada simpan biasanya pihak bank akan mintak kata laluan kedua cth nama ibu dan lain2 untuk memastikan kita adalah pemegang akaun yg sah...selain daripada no.ic...

tengku asmadi said... [Jawab balik]

ini adalah virus atau spam ..jangan isi guna link ni once u dah isi ..akan terdedah semua maklumat kewangan dalam bank tu dan dia leh curi password ..maybank tak pernah ada email2 sebegini ..ini dari saya punya teman2 kat maybank ..hati2 dengan semua ni jangan KLIK

khairul said... [Jawab balik]

la ni byk org yg dok jadi putaq alam...b careful taw..

Nurul Afifah said... [Jawab balik]

jgn caye..bek jumpe face to face je..kan ada sindiket menda lah tu..

east said... [Jawab balik]

ayung..saya pun dapat..lagi best, sya punye acc dah lama mati..tu pelik.pahtu, rasanya add email sy tu rasanya sy buat lama lagi after sy register kat maybank..tak ke pelik tu

nescafe_ais said... [Jawab balik]

Maybank xkan hantar apa2 E-,mail kat pelanggan dia...jgn buat apa2..delete je klu xnk akaun maybank licin...hehehe..teknik 2 dipanggil Phishing -JURUCAKAP MAYBANK-