Thursday, April 21, 2011

Nak tengok Maharajawak tanpa perlu bayar? Sini ada caranya..

Malam sok ada Maharajalawak...sesebelum nih astro ada siarkan kat astro prima, tapi skang kalau teringin nak tengok, korg kena beli kat astro warna dengan harga pakej RM12.90. Tapi..cuba korg pk, kalau korg beli pakej tuh sekali pun, kalau time ujan kompom astro tuh xda siaran kan..yer x?? Dan jugak terlalu banyak siaran ulangan...betul x?? Sapa sokong kenyataan aku nih??



Mulai skang, xperlu risau lagi..Korg boleh menonton astro warna tanpa perlu bayar apa2. Hanya ikut langkah2 di bawah..

HANYA IKUT ARAHAN YANG DIBERIKAN SEPERTIMANA DIBAWAH DENGAN TENANG DAN SABAR..KERANA IANYA MENGAMBIL SEDIKIT MASA..AL-MAKLUMLAH...BENDA FREE...JADI KENA LAH SABAR...MARI KITA MULAKAN...STEP BY STEP..OKEY..


Korang cuba try test. Cara nie boleh UNLOCK channel pakej MUSTIKA sahaja.

HBO ke, NG ke, Sport ke, sume xboleh sebab channel ni di kawal selia di luar negara.

1. Biarkan dekoder Astro anda dalam keadaan 'STAND-BY'.

2. Tekan butang ON/OFF. Astro akan menyiarkan channel terakhir yg anda buka.

3. Tekan butang 130. Anda akan melihat pratonton utk pakej Musika.

4. Tekan MENU. Pilih LIST SERVICE. Kemudian tekan OK.

5. Pilih saluran yg anda ingin UNLOCK. (WARNA, CITRA, B4U shj)

6. Tekan OK untuk pengesahan.

7. Tekan MENU untuk keluar ke siaran TV. TV akan kembali ke saluran 130.

8. Tekan MENU sekali lagi. Pilih OPTION. Tekan butang OK.

9. Pilih CHANNEL INFO. Tekan OK.

Di sini pengaktifan akan di hantar terus ke bahagian penyiaran. Dekoder anda akan di kemaskini untuk menyiarkan saluran yg anda UNLOCK.

10. Tekan butang ON/OFF. Tunggu selama seminit (supaya dekoder anda dikemas kini.)

11. Tekan semula butang ON/OFF utk siaran TV.

12. Langkah terakhir, tekan 130

13. Saksikan pratonton Mustika.

14. Untuk melanggan:

i - Hubungi 1 300 82 3838; ATAU
ii - SMS Mustika< ruang >< ICNo > ke 32888; ATAU
iii - Klik 'Dapatkan Mustika' di atas untuk melanggan secare ONLINE.

15. Dgn muke bengang korang tgk jela pakej2 yg korang langgan.



Hahaha...xda benda pree kat dunia nih dik oiii...Kalau nak, suma kena bayorrr..Kita bakor jer astro nih...hehe, pandai buat strategi nih! biasa astro nih...hehe

Sumber asli: www.tengkunizam.com


11 orang yang nak merapu jugak!:

Finaz Jaafar said... [Jawab balik]

EK ELEH..WA DA BTOL2 LA IGT PREE TADIIKKK!!!HUWAAAAA

shark said... [Jawab balik]

hahaha
naseb bek aku x baca:(

Orang Kampung said... [Jawab balik]

cehh..
slmat la aku dh ada astro wrna.. haha

Wafiy Suzly said... [Jawab balik]

tertipu!!! haha, nasib baik amek pakej mustika..

yuyu said... [Jawab balik]

hahahaha... ngoks la ko ni. aku nak bakor blog ko ni buleh tak????? wakakaka....

wanbu said... [Jawab balik]

oooo.... katakan tidak yg aq kena tipu dah!

warghhhhh... warghhh.....

nak nangis guling2
kita bako jerk! kita bako jerk!

wan_cikgumuzik said... [Jawab balik]

citt...!! gua kena beb..!! hahaahaa

Puan Kutu said... [Jawab balik]

ceh!hehe..malas nk langgan warna.yg ada pun tak tertengok.

AYuNG said... [Jawab balik]

@all
ayung pun tekena jugak...hahaha..:)

naim said... [Jawab balik]

Terbaik~ Boleh gnati Jihan nie~ haha

nuriz said... [Jawab balik]

haha!! ingatkan free tadik rasa teruja gak le...ingatkan boleh hack le