Wednesday, April 20, 2011

Petir

Tengok betul2 ejaan aku kat tajuk entry tuh...PETIR okeh..sila jangan double meaning..keh2..
 
Semalam time balik keja...ujan turun mencurah2 ke bumi Somban nih ha...mungkin tempat lain pun sama jugak...bila sampai jalan nak ke kampung aku, aku rasa banyak sangat aku nampak PETIR...dan aku pasan, petir tuh macam ikut aku...kat mana laluan aku, kat situ la petir tuh ada...mungkin jugak imaginasi aku jer....
 
Time aku kecik2 dulu, xla kecik sangat..umo dalam time2 sekolah menengah dulu...ada member aku cakap, kat mana petir tuh tembak, kat situ banyak syaitonnnirajim...ntah yer ntah x...aku dengar jer cakap member aku tuh....
 
So...semalam time aku drive...petir tuh nampak cam........korg pepaham la sendiri yer...lantas aku teringat kata member aku dulu tuh...."Kat aku nih banyak syaitonnnirajim ker???" kata aku dalam ati....konon nya macam bermonolog sendiri..hihi
 
Time2 tuh jugak la terpikir...."issshhhh, kenapa syaitoonnn nih ikut aku?"
 
Drive jugak ler slow2..mata aku nih kalau time ujan lebat mmg kureng la penglihatan aku kat jalan...wiper tuh sikit punya laju aku putarrrr....silap2 ari bulan, mau tercabut wiper tuh..haha, sudah nya selamat sampai kat umah..alhamdulillah....
 
Kat umah pulak.........tengah2 ujan lebat gedebak gedebuk tuh, petir bedentam bedentum tuh...nak jugak aku pasang pc, sudah nya......padan muka, meletop modem streamyx.. hambek den! Nasib baik pc xmeletop...aduhhh, kecewa den....dah la sepanjang kat opis xdapat nak layan tnet (internet)...guna wifi gomen kat opis nih, abis suma di block nya....xdapat nak komen...cettt~~~
 
Moral 1: Time2 ujan lebat gedebak gedebuk tuh siap pakej dengan petir sabung menyabung tuh, toksah la gegatal tangan nak on kan pc yg dh tersedia off..kang meletop kang..kena beli baru..kos mahal pulak tuh....
 
Moral 2: Ehhh...betul ker kat mana petir tuh tembak, kat situ banyak syaitonnn??
 
 
 
 
-update via email...so, kompom singnature aku xda nih..almaklumler, line kedekuttttt-

3 orang yang nak merapu jugak!:

yuyu said... [Jawab balik]

yg semalam petir kuat tu, dia tembak rumah ko la ye.... ish ish ish....

yatie Awang said... [Jawab balik]

kalau dah tahu ada petir duk diam2 haha...kalau leptop meletop, itulah masanya nak dapat yg baru wah g tu...

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu
keh2..haha, betul la tuh....xsyak lagi..:)

@yatie awang
tuh la kak, mmg jenis xreti diam, cam tuh la jadik nya..ehhe:)