Wednesday, April 20, 2011

Sila isi URL blog anda dengan betul

Tetiba dashboard nih buleh bukak, apa lagi...time utk update ler...keh2..

Tolong ingat kan aku....

Aku ada masalah skang nih..nak kata besooorrrr punya tuh idak ler...tp, macam x patut kalau aku x kasi tau...atau lebih tepat lagi, kesiannn mungkin..

Macam nih....nmpak shoutbox kat bawah tuh kan...ada la beberapa kerat org yg masyuk ke sini tinggal kan jejak secara ala kadar jer...Mungkin jugak bukan dekat belog nih..kekadang aku masuk belog org len pun, ada yg cenggitu...tinggal jejak yg xda link kat nama tuh..camno la pulak tuan umah nak jenguk korg balik kan...Contoh ala kadar tuh cam kat bawah nih...



Apa yg korg perasan kat komen tuh??

Yer betul....org yg sama tinggal kan jejak berbanyak kali...
Terima kasih bebanyak aku ucapkan....
Sbb apa yer??
Mungkin line org tuh hung ke apa ker kan..haha..
Aku suka sangat org yg penuh kan kotak tuh...
Sila la lagi yer....(ada bunyi cam perli x??haha..)

Dah banyak kali jadi cam nih, tapi..aku diam kan ajer..mungkin org tuh xnak aku jengah balik belog dorg kot..(klu xnak aku jengah, buat apa tinggal jejak kan..hihi) atau pun mungkin org tuh xtau cam na nak tinggal jejak....

Meh sini nak kasi tau..

Utk tinggal kan jejak, xkira la shoutbox ker, cbox ker....dan apa2 box lagi la....utk masuk kan address website korg..perlu di ingatkan utk letak http:// dan di ikuti url belog korg...Contoh:

http://ayungmerapu.blogspot.com

kemudian, di ikuti dengan mesej2 korg..pastuh tekan post ke send ker...ke memacam pekataan lagi yg buleh di tukar kat situ...

Baru la komen anda tuh ada link di sebalik nama korg tuh...ada paham??



Tujuan nya:

Senang ler tuan punya belog tuh nak jenguk korg balik ke, nak beramah mesra ngan korg balik ker kan...Harap maklum yer..

Selain tinggal kan url belog, kat situ jugak bg yg xda belog buleh masukkan email address korg kat situ..

Tapi..
Yg tuh aku xpaham apa motip nya kalau nak letak email address pun..nak suh berbalas2 email kah???
Cer cita...cer cita....

Mungkin ada yg dah tau, tp ini adalah sebagai panduan bg yg kureng tau.....





(dah ada signature fofular atas nih...hihi)

8 orang yang nak merapu jugak!:

cikmOt said... [Jawab balik]

hehehe, beselah tu...nak say hai kat ayung kut...:p

Miss b said... [Jawab balik]

die nak suh ym die la tu. haha

Cik Azizah said... [Jawab balik]

ha...tu dia siap toturial sekali!!

geram mak nok! selalu dpt cmtu..dah tu ade yg bile buka no found pulak..,hish2

mommylavender said... [Jawab balik]

salam petang ayung~ heee...salah letak url ler tu..tak pun nak kenen2 ayunh~hee

HEROICzero said... [Jawab balik]

ala copy paste jek url blog kita. ape de hal? =D

AYuNG said... [Jawab balik]

@cikmot
hehe..no komen..:)

@GKSB
agak nya kot..:)

@Miss B
nk ym?? haha...xdapat.....:)

@cik azizah
haha...bantu membantu amalan mulia..:)

@mommylavender
nak kenen2??? kih2...:)

@HEROICzero
betul tuh...afdalll..:)

Puan Kutu said... [Jawab balik]

kihkih..perlu ker tutorial nie?