Friday, May 6, 2011

Setialah pada yg satu


"berkawan biar seribu..
 bercinta biar satu.."
 
Tapi...nak carik yg 1 tuh pun payah beno.....camno tuh???
 
Okeh...mari kita mulakan...
 
Dulu time zaman2 memula bejinak2 dengan henset....time tuh henset patam yg aku beli guna duit sendiri nokia 3310..time tuh dh cukup hebat dah henset tuh...masa tuh pun, guna pulak no celcom...time zaman2 kegemilangan tuh, celcom jer la yg buleh di katakan ok la kat area umah aku..maklumler...duk kat kampung ulu banat...memang aku mengaku...lama kelamaan...pastuh kejap tukar nombor...kejap tukar nombor...main nombor jer tak lagi...haha....2 3 tahun kebelakangan nih, memang aku guna 2 nombor...celcom + maxis...henset pun 2...konon belagak kaya...padahal habuk pun tarak....haha, selalu topup yg nombor maxis tuh jer...nombor celcom hareemmm....kalau topup pun setakat 5hingget..asalkan nombor tuh masih lagi benyawa....but now, nombor tuh dah selamat di kebumikan...dah expired....haha, nombor cantekk lak tuh...019-3028004..ada sesapa nak beli nombor?? ari nih ada race x??
 
Kira nya skang aku setia pada nombor aku yg lagi 1...tuh kategori setia jugak kan...
 
Kemudian....dulu2...aku jugak ada kawan....mmg aku setia dengan kawan aku tuh...kejap kawan, kejap gaduh...biasa la orang pempuan...paling lama x betegur pun seminggu kot....smpai skang, masing2 dh ada hala tujuan masing2...tapi, masih still contact...walau pun setahun sekali..tuh pun cuma ucapkan hepi bufday semata2..hehe...sorg lagi kawan aku..yuyu nama jer duk sebelah umah, tapi, masih jarang jumpa...sebab? yer...aku tau..aku yg bz gila kan..haha, tuh la jawapan dia......
 
Itu pun masih di kira sebagai setia kan...hehe
 
Lagi....dulu jugak.....aku ada sorg kawan..kawan laki.....masa awal2 kawan...memang setia...smpai kan pijak semut pun xmati....maklum ler..hangat nya maggi cintaannn...lama pas lama pas lama pastuh....kawan aku berubah...tapi, aku still setia...tp, skang..masing2 dh buat hal masing..mungkin kawan aku tuh dh kawen...dan aku kat sini?? masih setia.....tapi, bukan setia menanti, setia nak carik pengganti...haha
 
Itu jugak dikira sebagai kategori setia kan....
 
Dan...paling xleh lupa.....sejak hidup smpai skang....aku masih setia dengan kedua org tua aku...InsyaAllah....sehingga hujung nyawa, aku akan cuba menjadi anak yg solehah...walau pun, macam2 ragam aku nih...mummy & daddy x henti2 bagi peluang utk aku tebus balik....terima kasih ayung ucapkan....
 
Last....setia yg paling afdal...setia lah pada yang satu...Satu-satunya..yg Esa...bila susah, baru nak ingat Dia..bila senang, lupa...bunyi macam poyo kan, tp...tuh la hakikat....biasa la, manusia..mudah alpa....
 
 
**tetiba aku rasa entry nih last2 nya berbau ilmiah pulak...ari nih jumaat kan..**
 
p/s: cetakan email...harus la tandatangan aku xda.....hihi
 
 
 
 
 

8 orang yang nak merapu jugak!:

Puan Kutu said... [Jawab balik]

setia pada yg satu..yg last tu mmg ilmiah la ayung.hehe..

faiz said... [Jawab balik]

aku setia dgn maxis sejak aku mula pkai henset laie..

Eichikatsu said... [Jawab balik]

Setia pd yg 1 mmg bgus la cik ayung oi :)

khairul said... [Jawab balik]

abg setia pd ayung ..hehehe..gurau jer

AYuNG said... [Jawab balik]

@puan kutu
keh2....sesekali..:)

@faiz
gud..:)

@are rich
becinta tuh mcm mkn maggi cintan..:)

@eichikatsu
tau xpa..:)

@khairul
ehhh..hehe..abg2..:)

nuriz said... [Jawab balik]

ohh alangkah indahnya zaman rumaja..hehehe

SHAFIQ said... [Jawab balik]

tulah , dah dapat pon , dia caripakwa lama gak , kite di tinggalmacam takda benda , tau lah kita tak beharta