Tuesday, June 28, 2011

Jenjalan sekitar Lumut

Awas! Entry ini terlalu banyak gamba...Sedia?? Kita mulakan sekarang!

Setelah penat hampir seharian duk melayan mata kat umah adik aku, kitorg mulakan aktiviti petang dengan berjenjalan..Memula, jenjalan kat area bawah umah adik aku..dalam kawasan navy ada ekspo..macam2 barangan ada di jual..


nih la ayizz yang kena masuk wad ari tuh..nih dah ok dah, tapi demam pulak time nih...asyik merengek jer keja..cian ayiz


Tapak ekspo..betul2 kat area bawak umah adik aku jer, pegi pun jalan kaki..sonang..Ija sebok nak kapalterbang pulak time nih, pastuh xsabar2 nak main


Pastuh..kitorg kuar pulak nek 1 keta jer..ke Telok Batik, mantap weh tempat nih..lagi best dari PD tau!


Tengok...kan aku dah cakap, laut kat sini memang best...time nih air pasang..ombak memang kuat! Dingin..cuaca pun sedang elok jer time kitorg datang..redup..



Seterusnya..kitorg ke Pekan Lumut..hajat kat ati mummy&daddy nak memborong sotong kering untuk dibahagi2 kan kat sanak saudara..ehh, bukan semua sedara dapat..mau kopak daddy kalau beli utk semua...sana memang banyak gila sotong kering, sotong yg xkering..aku xjumpa pun..ke aku yg xnmpak??

Tengah kusyuk mencarik sotong pilihan ati..aku xmakan sotong kering nih..jadi, aku buat xreti jerk..hehe..Setiap kedai kat sini, haga berbeza2..so kena pandai carik mana yg murah & yang penting berbaloi2..


Selesai memborong, ambek gamba dulu kat Pekan Lumut nih..kawasan sini memang cantek..


Malamnya pulak, terus ke Marina Island..ada ekspo apa ntah..nampak cam meriah jugak..siap ada crew suria wheels lagi (aku xambek gamba)..yang paling di tunggu2...maskot upin&ipin..time nampak jer maskot nih..Ija dah bekejar dah.. "pin..pin..pin.." jerit dari jauh smbil mengejar upin..hehe

Adik aku cakap, time dia bawak Ija kat upin nih, Ija salam siap cium tangan upin tuh..haha, punya minat gila dia ngan upin ipin nih..time aku angkat dak Ija nih pulak, sebok dia panggil upin tuh...hehe, igt upin tuh dengar agaknya..haha

Nih pulak dak ayiz, naik atas pala ipin tuh ayah dia yang angkat..sengih jer..hehe, kualiti gamba agak blurr..


Tamat entry begambar..
[nih bukan entry membebelkan..haha]




19 orang yang nak merapu jugak!:

syrupmasin said... [Jawab balik]

perghh..untunglahh jalan2 :D

ayuhidayu said... [Jawab balik]

lumut best kan...lenkali dtg sini lg erk..
bangga lak anak perak sorg nie..hahaaha

Pape tah..!! said... [Jawab balik]

wahh..kemain le bjalan ekk..ada paper xyg dbawak blik ko somban??

cik_sna said... [Jawab balik]

kesian ayiz demam demam pun jalan lagi^^

*salam ziarah

Min said... [Jawab balik]

Singgah... syonok dia gi jalan2... nak ikut nak ikut... hihi... Tak naik pulau pangkor ker...?

iniialahaku said... [Jawab balik]

siyes xpernah pegi pon lumut tu...

alya said... [Jawab balik]

best2...hehe, tak p marina island ke? best kat situ... ;)

Cik Azizah said... [Jawab balik]

1st time pergi lumut masa anta bf jijah kat tldm lumut..ni dia dah ade kat sana mgkin akan g lagi kot..nape yung tak g pulau pngkor? hehe

AYuNG said... [Jawab balik]

@bujal X

xpun....main tepi2 jer...:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@ayuhidayu

haha...ayu perak duk belah mana?

AYuNG said... [Jawab balik]

@Pape tah..!!

ada2, bawak balik penat...haha

AYuNG said... [Jawab balik]

@Min

hehe....pangkor dah pegi last year..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@alya

pegi2...tuh yg dpt jumpa upin tuh..hehe

AYuNG said... [Jawab balik]

@Cik Azizah

pangkor dah pegi last year la...hehe, sekali cukup la kot..jgn x merasa kan..:)

Puan Kutu said... [Jawab balik]

lor adk ipar muni dok lumut jugak..kt situ setiap kali gaji mesti ekspo.mengabiskan duit org ja.haha

AYuNG said... [Jawab balik]

@Puan Kutu

ohhh yke....kd apa tuh? ehehe..