Sunday, June 5, 2011

Social networking

Dulu2, time bebudak..umor lingkungan bapa xingat dah...zaman2 tuh fofular dengan friendster.com

Masa tuh guna logo lama lagi...sapa yg ada friendter masa tuh mesti tau logo dorg camna kan..


Nih pulak logo baru..skang nih, friendster dah upgrade dorg punya service..dah macam2 application ada....blog, games, etc la..malas nak ulas pepanjang..


Pastuh..betukar pulak dengan myspace.com. Nih pun lebih kurang sama jer macam frienster...cuma interface nya lebih cantek menarik tertarik dan da boomm....


Pun skang nih dah betukar logo...


Skang nih, space tuh dah buat lambang space pulak dah...kreatif kan..hehe...interface punya pun dah lain macam sikit...macam dah terlalu crowded....ker aku yg main x reti guna?

Dunia makin maju, zaman dah berubah...berubah pulak ke facebook.com. Makin canggih dengan macam2 application..paling suka dengan game yg ada kat dalam tuh..tapi, dulu la...skang nih dah x kuasa nak main game bagai...duk main game xpenah nya menang..ntah level bapa baru game ntah..hehe


Upgrade lagi dengan twitter.com, digunakan untuk update status2 sahaja...bagi aku yg tuh mudah..sbb, kita xshare apa2 infomation pun pasal kita kat twitter...cthnya macam umo ker, tarikh lahir ker, gamba pun boleh letak 1 jer...sonang kan!



Mungkin banyak lagi laman sosial yag lain2..yg nih suma pun aku tau sebab aku ada buat dulu...laaa nih, aku cuma melanggan twitter.com ngan facebook.com jer..tapi pesbuk tuh pun aku dah xbapa aktif..sebab aku xtau apa nak carik kat dalam tuh dah..dah pencen dari main game suma...

Korg?? Mana 1 laman sosial yg penah korg ada?
Ker suma yang dinyatakan di atas korg ada? hehe..





7 orang yang nak merapu jugak!:

syaza nazura. said... [Jawab balik]

Wah wah, baru tahu myspace dah tukar logo, bhahaha. Dulu ada myspace, tapi dah delete masa form3. Friendster pun sama, bhahaha. Terhutang budi dengan Friendster sebab kat situla nazu kenal fairuz ni. :DD Now macam ayung, facebook and twitter je :D

Cik Azizah said... [Jawab balik]

jijah ade friendster masa zaman tok kadok dulu, ade facebook dan blog je..


twitter dan myspace takde..

ade lagi ayung tak sebut iaitu tagged.. ngeee

HEROICzero said... [Jawab balik]

skrg guna, fb and twitter jek.

ms, dgn fs, dah lama tinggal. in fact, ym pun dh lama x berusik !

chichi said... [Jawab balik]

saya ada facebook n blog sahaja..yg lain tak ada...

ubi said... [Jawab balik]

aku same mcm chichi..fb & blog je..

AYuNG said... [Jawab balik]

@syaza nazura.
fairuz?? sapa kah itu..hehe..:) ada pengalaman manis rupanya..

@padle
hebat!

@Cik Azizah
haah jijah, bnyak lagi kot yg ayung xsebut..hehe, sebab dh terlalu bnyak sangat social networking yg wujud skang nih..:)

@HEROICzero
ehh..ada twitter kah kamu..mau folo..hehe..:)

@chichi & @ubi
okeh..:)erm...tuh pun kira ok la tuh kan..xpenat nak layan suma..:)