Monday, July 11, 2011

Broadband ker berokben??

Dah lebih setahun jugak aku gunakan broadband nih..aku guna jenis celcom..

Masa memula guna dulu, service memang mantop! Kadar connection pun sentiasa mantain & jugak setiap webpage yang aku bukak, suma nya berjalan dengan lancar... laju jer...hepi yg teramat sangat time tuh...

Yang menghairankan aku, bila aku try guna broadband nih kat area umah, langsung memang xdapat nak connect...masa memula ambek dulu, budak celcom tuh kompem jer cakap..."Mana2 ada line celcom, mesti dapat buat connection punya.." pandai la korg kan...dapat memang la dapat, tapi kena tukar guna edge...bila dh guna edge tuh...sejam pun belum tentu boleh dapat lagi bukan website yang aku nak...ngerti?

Okeh, tang tuh xpa la jugak....aku buleh redho lagi....yer la, mungkin la kat umah aku tuh area kg...sbb tuh xdapat nk connect kot...nasib baik aku xpotong streamyx kat umah tuh...ada jugak penyelamat kan...

Nak di jadikan cerita....pastuh, start dari tahun nih...service dorg makin lama makin menjadi2 pulak kelembapan nya...dah macam siput sedut...tapi, kalau siput sedut pun sekali kita sedut..laju jerk kuar kan...

Kekadang tiap kali bila dah connect jer, selang 5 ke 10menet terus disconnect...
Connect balik......disconnect balik...
Connect balik.....disconnect balik....

Pastuh terus cabut kan broadband simpan dalam laci dendiam...tensen!

Aku pakai kat opis jerk pun...area Semban nih ha...tuh pun line dorg banyak kali sangkut...yang menghairankan aku....kenapa kat area bandar pun line sangkut??? Kalau kat area umah aku tuh aku buleh jugak la maafkan lagi...

Ari jumaat ari tuh dapat mesej...



Klik utk lihat lebih jelas


Ehh??? Aku baru bayar bil 6hb ari tuh...tetiba 8hb dapat mesej kata kena tambah volume..gila apa??? Bil maintain camtuh jugak tetiap bulan tapi service tah pape...

Broadband yg korg pakai okeh x?




15 orang yang nak merapu jugak!:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Jawab balik]

sama jugak..jom boikit celcom..haha :P

yuyu said... [Jawab balik]

no komen.
Bertukar la kepada si kuning.

Ooppsss... bukan bersih ye. HAHA...

Bila Ku Kata Cinta... said... [Jawab balik]

ai ayung..hehe

berukband sy digi....memandang sy beli paling murah..so, memanglah slow cam siput..so, tak kesah.. sbb siang hari guna wifi u ...

makdara TERdiva said... [Jawab balik]

ermm..dulu MDT pakai P1
mula2 line memang mencanak2 laju giler
tp lps sebulan terus slow mengalahkan kura2 berlari

terus potong! sentap dgn P1..skrg guna tenet opis jerrr..Unifi..
laju berdesup gler..leh la nak layan karoke bila bos takde..haha!

wanbu said... [Jawab balik]

abe stremik leh tolong... huhu

Puan Kutu said... [Jawab balik]

emm samalah kt opis r nie lg line kemut.nsib kt umah ok.tp kadang2 gila.blik umah mertua,tgh2 bandaraya tu pun line macam hampeh..

Ardini Humaira said... [Jawab balik]

tuh la nyampah ngan bokbeng siesly rasa nak terminate je uwaaaa:'(

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu

adoiii, modal nk beli modem tuh aku kondem..parah2..

AYuNG said... [Jawab balik]

@makdara TERdiva

fuiyooo...syokk woo opis guna unifi..line opis ayung nih lg cm hampeh...abis suma kena block..

AYuNG said... [Jawab balik]

@wanbu

umah kawe udah ado streamyx dah..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Puan Kutu

kan..kan..kan...line opis kedekuttt kan...

AYuNG said... [Jawab balik]

@Ardini Humaira

huwaaaa...sama la kita...
dh nasib...

chii said... [Jawab balik]

celcom mmg ada probs ke skeg ni..krg pakai digi..takut org kuning ikut plak :p