Wednesday, July 13, 2011

Alah membeli, menang memakai

Ada member penah tanya aku dulu, berapa aku abis tetiap bulan untuk barang mekap, perfume suma...aku jawab, dah abis baru beli la....xda la tetiap bulan nak beli....

Aku xtau apa motip member aku tuh tnya aku camtuh....nak kata aku nih alwayz bermekap, aku rasa mata dia kero...barang mekap yang aku selalu pakai pun, cuma compact powder, maskara ngan eyeliner jerk...Ohhh lupa pulak, lip gloss pun aku pakai jugak..

Barang2 yang aku guna pun, bukan mahal sangat...aku cuma guna compact powder (silky girl), eye liner (elianto), maskara (silky girl jugak), lip gloss (elianto lagi)...mana ada aku guna barang mabeline ker, mac mekap ker....yg tuh iyer mahal...aku rasa kalau bendalah nih abis pun...setiap 1 yg aku beli harga kurang dr 20hingget..beli pulak time ada offer...

Untuk perfume pulak, time2 dh keja nih la baru merasa guna body shop....body shop jer pun...sebotol 50 hingget dh boleh dapat...setakat nih dlm simpanan, ada la 3 4 botol..tuh pun pakai jimat2...xda la kalau kat umah pun nak pakai perfume...tuh membazir nama nya...

Setakat nih, yang paling mahal perfume yg aku beli...dkny yg kaler ijau tuh...ala, ada kuar eklan kat tb yg pompuan tuh makan buah epal ijau tetiba ada laki datang peluk dia ke apa ntah...lebih kurang camtuh la eklan tuh...tuh pun aku beli, yang tester punya..ada akak kat opis nih jual...akibat kesian punya pasal, aku ambek jugak perfume tuh..

Lagi pun, aku nih memang pantang kalau bab2 perfuma...xkira la yang murah ke yg mahal ker...dh namanya minyak wangi kan, xkira la yang mahal ker murah, tetap wangi jugak bau nya...

Kalau dulu2, pakai perfume mesti avon....pastuh beralih pulak ker perfume cosway...20hingget dh boleh dapat...tp, time pakai cosway tuh memang wangi...suka betul aku bau nya..pastuh beralih pulak ker one drop...xnak jugak ketinggalan...time2 tuh fofular yg amat one drop..pun xmahal, sekotak 35hingget dh buleh dapat kot...

Kalau nak di kirakan, aku nih xla terlalu addicted dengan alat2 mekap nih suma...cuma teraddicted sikit kat perfume...tuh pun kalau nak beli yang mahal, kena pk bajet beratus2 kali...

Orang kata, beli yang mahal nih kualiti nya lagi bagus dari yg murah kan...tp, bagi aku..yang mahal ker yg murah ker...yg peting, tengok poket dulu...kalau rasa poket tuh berkepuk2 ongkos..boleh la angkat yg mahal...tp, kalau macam aku..yg biasa2 jer sudah..aku bukan okb pun..

chow..


16 orang yang nak merapu jugak!:

NM02 said... [Jawab balik]

saya juga mcm ayung. tak suker membazir duit beli yang mahal2. asal pakai cantek, selesa dah kira cukup bagus. nak mandi, basuh jugak muka, nak solat, cuci jugak muka.. maka... beli aje la ikut kemampuan.

cikmOt said... [Jawab balik]

akak hidup ampir 30tahun..sekalipun belum pernah beli alat mekap...naper tah...

syrupmasin said... [Jawab balik]

haha..sep sikit same gune body shop :D

khairul said... [Jawab balik]

NANTI ABG BELI SATU UTK AYANG

Yuyu said... [Jawab balik]

wah, adakah dia makan make up sampai kena beli tiap2 bulan? haha...

joking bebeh.. :p

Puan Kutu said... [Jawab balik]

kutu takde la addict ngan alat mekap.time ada duit, byk jugak beli.tp pakainya jarang2 pasal malas.haha.pastu takyah beli smp berbulan2..klu minyak wangi mmg tak suka macam2 bau.dr sekolah smp skang pkai yg sama jer baunya.klu bu lain mesti pening.dh habis br beli.keke..

Ardini Humaira said... [Jawab balik]

dni beli pon mekap2 perfume avon je hehehe

AYuNG said... [Jawab balik]

@Fee Hafeezah ketuk keyboard

haha...nih kena tukar nih...OKTK..orang tak kaya2..

AYuNG said... [Jawab balik]

@cikmOt

neutral beauty ler nih...:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Yuyu

mungkin...ataupun,belagak..haha

AYuNG said... [Jawab balik]

@Puan Kutu

kena cek expired tuh...takut nti barang dh lama xpakai tetiba pakai dh expired pulak...:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Ardini Humaira

dni dealer avon yg bejaya kan..hehe:)