Monday, July 18, 2011

REVIEW | Harry Potter Part 2



1. Cita nih ambek masa 2jam 10menet...lama tuh, besedia la nak duk dalam wayang dalam pelbagai aksi...sakit pinggang di buat nya..haha

2. Cita nih xda intro langsung, terus duk sambung jer dari part 1 tahun lepas....aku 1st2 tengok pun macam blurr sikit....nih dah start ke belum nih..

3. Memula cita nih agak mendatar sikit la...aku pun xtau sangat apa kes yang memula tuh....blurr la aku nih!

4. Time cita nak masuk part yang aksi2 tuh, aku rasa macam besttttt sangat....memang ada kesimbungan dari part 1...nasib baik aku ikut part 1 tahun lepas..

5. Tapi ada jugak yg aku xbapa paham....bila harry potter imbas balik kisah dia time dia masukkan muka dia dalam air tuh...tapi, buat2 paham jer la...

6. Ular org jahat tuh menakutkan aku...macam anakonda dan aku nengok time ular tuh nak gigit2 orang..

7. Ending - BEST! tetiba jer suma dah kawen pastuh nak hantar anak2 dorg pulak pegi sekolah magik..ikut jejak langkah mak pak dorg dulu...

8. Overall - 9/10 bintang.

9. Tamat sudah kisah harry potter nih...pasnih tunggu cita apa lagi kuar yang dibuat dari novel2 omputeh..

10. Recommended but not highly recommended. Sapa yg ikut cita nih dari awal...memang nih la masa yg korg tunggu2..

Chow.



16 orang yang nak merapu jugak!:

wan_cikgumuzik said... [Jawab balik]

woww..!! terrbaeekk... td ada baca blog sape tah.. hasil kutipan dh ratus2 juta.. huhuhuu.... dasat kan cite nih kan??

Sidratul Muntaha said... [Jawab balik]

jdi lamam sbb ni finale kan?!huuh.tak dan la nak gi wayang.tggu kuar kat HBO la kot?!!

yuyu said... [Jawab balik]

ko rasa, aku yg tak layan part satu wajib tak tgk part 2?

kang, terpening-pening pulak aku dalam panggung tu nak paham cite nih...

AYuNG said... [Jawab balik]

@wan_cikgumuzik

cerita bersiri...camtuh la hasil nya..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu

aku sarankan, ko pegi la nengok...sbb cita yg aku pening2 sikit, ko mesti paham kan..hehe...pastuh, tang part 1 tuh, ko reka la sndiri jalan cerita nya..keh2

Cik Azizah said... [Jawab balik]

ayung!! tengok kat terminal ke? tak ajak pon..huhuhu

mmg best giler citer ni! part1 dah tgk. xkesempatan g nak tgk part2 ni! wuaaa :( nak tgk! xde geng!

AYuNG said... [Jawab balik]

@Cik Azizah

hehe..nengok kat mbo la...ehh, haah kn..lupa pulak adik jijah dh p obersi...

NM02 said... [Jawab balik]

tak berapa nak minat ngan citer ni. tak tahu la naper..

syrupmasin said... [Jawab balik]

haha..ta ikot pon cite nih :D

b a m b a m ' s said... [Jawab balik]

alar..kenapa ceritaaa!!!! org x tgk lagi lar!! huhuhu.. tuh lar..saper suh x folo dr awal.. kekekek..kan dah x paham citer.. ehhe

Izzaty Ishak said... [Jawab balik]

Alamaaakkkk, zaty tak tengok lg ah cite nih :(

Nak kene pegy tengok la pasni.

Puan Kutu said... [Jawab balik]

aduh tak reti betul nk tgok cerita camnie..hehe

hazman aka species1980 said... [Jawab balik]

saya pun baru je tengok citer nie semalam...actually masa dia masuk dlm air tu mengimbau kembali camner severus cikgu sihir tu SA mak harry porter...dan ada gak babak cium kan...ending best time harry porter antar anak kat stesen keretapi tue...

chii said... [Jawab balik]

nk tgk..tp yg part 1 pun chii x sempat tgk lg..hik hik..ni yg nk kena cari cd nya dulu nih :p

khairul said... [Jawab balik]

x paham wordless wednesday ..apa menatang tuh