Wednesday, July 6, 2011

Wanita lebih mudah melupakan bekas kekasihnya

Pagi tadi aku terdengar la kisah nih kat suria fm, berbincang pasal isu wanita lebih mudah melupakan bekas kekasihnya...apa pendapat korg?? Lelaki ker wanita yang mudah melupakan bekas kekasihnya?


Sumber gamba: gugel image


Pendapat aku:

1. Haah...memang pun aku lebih mudah melupakan bekas kekasih..sebab, buat apa nak ingat2 benda yang bukan milik aku.

2. Bagi aku, xdak guna nya nak ingat2 sedangkan bekas kekasih tuh dah bahagia dengan org lain...atau pun mungkin jugak dah berkahwin dengan org lain..

3. Walaupun hati aku masih sakit dengan bekas kekasih, tapi tetap mendoakan yg terbaik buat si dia....(yeker?)

4. Seboleh2nya aku xnak tersempak dengan si dia, sebab bila tesempak tetiba perasaan teringat2 akan muncul balik.

5. Hakikatnya, bagi aku...lelaki lebih mudah dapat pengganti daripada wanita. Tengok ajer la mana2 lelaki yang telah menduda, mesti akan kahwin balik punya...berbanding dengan wanita yang menjanda...

6. Melupakan bekas kekasih memang senang...tapi, nak mencarik pengganti itu yang susah...

7. Kadang2 mungkin aku terlalu mencarik kesempurnaan dalam diri sesorang sehinggakan aku lupa diri aku pun banyak jugak kekurangan..

8. Orang mudah cakap, "rilex la...bunga bukan sekuntum, kumbang bukan sekor"..tapi, nak mencarik kumbang yang bukan seekor tuh la payah benorrrr....

Ahhhh...banyak sangat pulak dah point2 aku..hehe
Kalau bercakap pasal kes nih, memang x bekesudahan kan...

Ada mana2 lelaki yang nak jawab pasal persoalan nih?
Xkira la yang dh kawen ker belom.....hehe

Chow..



15 orang yang nak merapu jugak!:

nescafeais.com said... [Jawab balik]

mudah lupa dan mudah ingat...hehehe

khairul said... [Jawab balik]

hmmmmmmm...teringat kisah dulu2

wan_cikgumuzik said... [Jawab balik]

memang pompuan mudah lupakan bekas kekasih... tataw kenape.. tapi cikgu akui mmg cikgu susah nk lupakan kekasih lama.. hurmmmmm... sampai arini masih rindukan dia walaupon cikgu dh kawen.. :'(

-pengakuan ikhlas-

bujal X said... [Jawab balik]

bergantung kepada memori perhubungan~

cewah~~ayat aku tak ble blah!

makdara TERdiva said... [Jawab balik]

rasanya perempuan lagi susah nak lupa kot!

ambik jer contoh kes2 perceraian @ kematian suami/isteri..

kebiasaanya lelaki yang cepat mencari pengganti berbanding perempuan yg setia sampai mati pada pasangan masing2..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Jawab balik]

hmmm..depends kat org kot..laki pempuan sama je..point byk tuh dah mcm masuk competition debate pulak..hehe :D

wanbu said... [Jawab balik]

pompuan lagi ramai dari lelaki..

mmg la lelaki mudah dpt pengganti..
tapi pengganti yg takkan sama mcm yg lama.. huhu :X

Pape tah..!! said... [Jawab balik]

bgi aku plak yg bru jek putus cinta!!

Perempuan lbh mudah utk mlupakan exBF kerana :
1-perempuan pndai main2 ayat2 sdih n jiwang
2-perempuan snang cri smpati
3-perempuan mmang mudah patah ati n cpat jatuh ati
4-perempuan ni pantang ada laki2 len take care psal die,kompom cair wlpn laki2 itu suami org..tunang org..duda...ia xpk panjang..men sebat jek..

*sorry kaum perempuan...aku just kritik jek..kui3..

puanbee said... [Jawab balik]

ingat juga tp kaber2 haha

Cik Azizah said... [Jawab balik]

mungkin mudah lupa dan mudah juga ingat.. eh jijah takde pgalaman lagi. hehe

Puan Kutu said... [Jawab balik]

sama jer laki ke pmpuan.huhu...

syrupmasin said... [Jawab balik]

errr..rasenye lelaki kot :D

cik pulau said... [Jawab balik]

yeke??rasanya depends kot..^^,

ayanuts said... [Jawab balik]

he..he..ske dgn entry ni :)

Abdul Rashid said... [Jawab balik]

memang bergantung kepada seseorang dan mengikut kes... kalau seseorang itu ditinggalkan, maka dia lebih susah untuk melupakan.. sebab perasaan sayang masih ade, walaupun pihak yang meninggalkannya curang kepadanya... dan bagi yang meninggalkan, lebih mudah untuk melupakan, kerana yang meninggalkan itu kebanyakannya merasakan dirinya di tahap yang paling terbaik bagi dirinya...