Thursday, September 29, 2011

Di penghujung Syawal

Ahad lepas memenuhi undangan majlis perkahwinan dan jugak undangan memenuhkan perut kat rumah terbuka...Majlis kahwin sedara buat kat tasik permaisuri nunn ala-ala mcm wedding yusry ngan erra pajira dolu2...gamba len kali la aku upload yer sebab camera pelbagai guna daddy angkut ke Kelate pulak...

Now..mari dengar aku bercerita pasal rumah terbuka...Memenuhi pemintaan pokcu sekeluarga yang duk kat saujana impian kajang sana....macam biasa, kalau dah umah terbuka la namanya...macam2 menu yang ada....yang berat, yang ringan...yang xberapa nak ringan pun ada jugak time tuh...

Nih stall untuk char kuew tiaw..siap ada pebuk tuh..sila la add...tapi mengikut citarasi tekak aku, kureng la...banyak sos tiram


Yang nih pulak bahgian kuih muih...ada kek, apam polka dot, karipap, puding dan macam2 lagi...nih kalau aku tulis, mau penuh agaknya....hehe~~


Yang nih pulak pot untuk rojak...rojak nih memang terbaeeekkk la, sodapppp wokk...dan kat belakang tuh jugak pot untuk cendol


Nih pulak set hidangan yang ada kat tengah2 buffet tuh..antara menu yg ada mcm kat atas nih....x lupa jugak menu satey, nasi dagang pun ada...jauh betul pokcu nih impot suma makanan nih...makanan negori xda ker?


Nih pulak set2 mee kari


Mummy ngan adik aku yg xbapa nak cerah tuh...dia sorg ahli ganjil ckit...Tengok keadaan atas meja, suma dah settle


Lasttt...gamba owner dengan teh "mai secawan"..



Makan kat umah open house memang amat mengenyangkan...antara suma menu2 kat atas tuh, xda 1 menu pun yang aku ambek makan dalam pinggan sendiri..hehe, suma aku cikai sikit2 dari pinggan adik aku, pinggan mummy dan jugak daddy...Air teh secawan tuh jer yg aku ambek..

Alhamdulillah..


Kira aci la eh post entry nih abis syawal...dah bulan zulkaedah dah pun..:)


Chow!!



13 orang yang nak merapu jugak!:

bujal X said... [Jawab balik]

eksklusif betul gaya orang itu memegang cawan teh.

khairul said... [Jawab balik]

wow char koe teow Penang pon ada !

dwaty said... [Jawab balik]

betul tu... open house memang mengenyangkan...

♥cikmOt♥ said... [Jawab balik]

meriah nye ngan makanan...sampai hati ayung tak jemput akak sekali...sob sob...hahaha

NM02 said... [Jawab balik]

moga bertemu ramadhan akan datang

HEROICzero said... [Jawab balik]

wah rojak pilih sendiri . menarik ~

abah khalisha said... [Jawab balik]

Secawan je??mai lah secawan kat abah..selamat tinggal Syawal..semoga dapat bertemu Ramadhan dan Syawal akan dtg..INsyaAllah

eB ezrin said... [Jawab balik]

x mo teh tuh.. nak mamam gaks ;p

Zefa NorAsmara said... [Jawab balik]

Singgah ziarah blog ayung..
Sedap2 semua menu2 tu.. :D

Green Apple said... [Jawab balik]

dah habis syawal pon masih ada jemputan rumah terbuka...

zulhilmi tempoyak said... [Jawab balik]

hmmm...syawal ni pg sket je rumah...

huhu..

duet raye pon sket...;p