Thursday, September 8, 2011

My Raya 2011 - Raya Pertama

Tahun nih masih mengekalkan tradisi beraya kat umah Semban, umah arwah nenda...tapi, kali nih dalam situasi yg berbeza...

Uihhhh, tetiba bahasa aku jadi skema kan...okeh, mari kita mulakan dengan menempek segala gamba2 yg berkaitan dengan raya pertama..

Tema family aku tahun nih kaler biru..tapi, bukan biru laut mahupun biru gelap...aku pun xtau apa nama nya biru nih..Tahun nih masih beraya dengan x cukup korum..sorg lagi family adik aku yg kat Labuan xdapat nak balik...sebab, wife nya disahkan mengandung..sahih lagi benar..

Pagi raya, macam biasa...haruslah menunaikan ibadah dulu yer kengkawan..haha, **tetiba aku rasa kepoyoan melanda diri aku**...selesai menunaikan solat sunat Aidilfitri...di mulakan dengan aktiviti makan memakan..Mcm biasa, juadah pagi raya..ada lemang, rendang ayam, rendang daging dan jugak spesel rendang itik...sedapp wokk? Sapa penah makan rendang itik? Bagi aku rendang itik lagi sedapppp x terkata dari rendang ayam tahu...X lupa jugak, kuah kacang, kuah lontong...kuih2 raya...Gamba?? Xdo...time nih memang terpikir nak melantak jer....maklumlah, sebulan berpuasa kini tiba lah hari raya...

Next....kini tiba lah waktu untuk memintak ampun dan maaf...Tahun nih kali pertama adik badik mummy beraya dengan xda kedua2 org tua...tangisan tuh mesti ada punya...



Dan jugak pemberian duit raya bg sesapa yg x mampu...yg x mampu mcm aku nih, duk ambek gamba jer la yer...ehhh, aku mampu apa...tp mampu bg kat anak2 buah jer la...kat sepupu sepapat lom mampu lagi...ramai benarrr tuh..Choppp, aku bukan kedekutttt tahu, cuma belom mampu jer....


Selesai jer memintak ampun dan maaf...sambung balik melantak...bg sesapa yg perut bersaiz besarrr...adik aku yg no 3 dia beraya kat belah pilah dulu...time tengahari baru dia smpai umah arwah nenda...pas zuhur, kitorg gerak ker pusara di lebuhraya..dan seterusnya balik ke kampung halaman..yang betul2 punya kampung..


Kitorg pakai baju nih smpai la ke malam...dah bau hapa ntah baju tuh suma kan..hehe..yg jenis aku nih kira okeh la jugak, kejap pakai kejap kang bukak nak begamba...kejap kang pakai balik nak p raya...yg jenis adik2 aku time tido petang pun balun gak pakai baju tuh..korg rasa bau hapa yg sesuai untuk dorg?

Tengok tudung aku stail malam tuh...mcm mak nenek kan..hehe, lantak la...bila dah malam, aku jadi xkuasa nak bersiap...

Ehhh...banyak lg nih gamba aku nak upload....sambung nanti la yer...nti kang terlampau banyak sgt cerita dlm entry nih..hehe..nih pun aku rasa dh banyak sgt cerita dah nih...membebel jer keja aku nih kan...


Chow!!



12 orang yang nak merapu jugak!:

NM02 said... [Jawab balik]

cute tgk gambar ke dua tu... hehehe

♥cikmOt♥ said... [Jawab balik]

sila sambung cerita lagi...nak nengok gambar gambar gambar...eh ayung ni anak sulung ke....

khairul said... [Jawab balik]

tema abg lak ..purple semua anak beranak..segan ler nk tunjuk pic kt sini ..x hensem :)

syawalsimpsons said... [Jawab balik]

wahhh masing2 dapat duit raya..nak gak duit raya

bujal X said... [Jawab balik]

ok.tudung tu very the nenek.keh keh~~

hazman aka species1980 said... [Jawab balik]

whoaaa....banyak gambar menarik nie...jemput la join contest shakiddo.com yea...

Cik Bambam said... [Jawab balik]

blue turquoise lar ayung oi..kekeke

susah nak jumpa rendang itik..sampai sekarang x mkn2 lg..huhuh

p/s: selamat hari raya!!

eB ezrin said... [Jawab balik]

sayu jerk tgk gambor kubor tuh. hu3

YanaMIB said... [Jawab balik]

sbbkan raya sebln, so sebln lah bc entry raya..hihi best best! =)

kakngah said... [Jawab balik]

Turquoise blue namanya kalau tak silap la..
sama tema ngn hero2 aku.. hihihi!!!

nuriz said... [Jawab balik]

sungguh ceria semua..selamat haro raya aidilfitri..masih raya lagi ni..sebulan raya :)