Monday, January 16, 2012

Asam Pedas Power Abg Pie @ Melaka

Nih nak cita pasal asam pedas power punya kat Melaka nih...power memang power weh, pedas x hingat....nih memang pior punya asam pedas.....sah pedas! Kenapa asam pedas nih power? Sbb nama kedai dia ler.. Asam Pedas Power Abg Pie..hehe

Kedai nih penah masuk JJCM jugak dgn Qi..tahun bila x hingat...ntah tahun lepas atau pun tahun lepas2 lagik...ntah la, sah aku ingat..




Kitorg ambek ikan kembung utk buat masak asam pedas...ikan kat sini dorg kira pakai timbag...sekilo bapa hingget ntah...tp, jgn risau..harga berbaloi2 dan mampu milik untuk semua..hehe


Selain daripada ikan2 untuk di buat masak asam, ada jugak kerang, lala dan memacam lagi la...harga pun berbaloi2...dont worry, get ready perut jer utk melantak..hehe


Nih la asam pedas power...sapa xtahan pedas, better korg ckp kat tokey tuh sebelum dia masak...aku yg kuat pedas nih pun xtahan dgn kepedasan asam pedas nih...menyengat wehhh!


Yang nih pulak tengah melantak kupang masak 3 rasa...aku xpasti nih betul ker 3 rasa ataupun masak pedas...pun pedas menyengat jugak, pedas2 pun setel jugak aku ngan adik aku tuh keja kan semanguk kupang tuh....


Aku dah selesai....yang lain belum lagi..hehe

Orite, sesapa yg nak menerai asam pedas power nih senang jer..kedai nih betul2 kat depan perigi hang li po, kat melaka tuh...sapa yg penah pegi melawat kat perigi hang li po tuh, boleh la singgah kat kedai nih..

Kedai nih bukak klu x silap start kul 7petang smpai la tengah malam..harga? Berpatutuan..Makanan?? Sedaaappp tapi pedas...hehe

Chow!!

5 orang yang nak merapu jugak!:

HeNRieTTa JoSe said... [Jawab balik]

Wah sedapnye kerang ngan lala....nieh yang buat ngidam nieh....hehehe....

Pape tah..!! said... [Jawab balik]

perhh..asam pedas ni mmg terbaeekkk laa...org melaka panggil masak asam bkt cina...mmg pedas laa...tpi best..

NM03 said... [Jawab balik]

akak selalu makan kat situ kalu ke melaka. asam pedas power dia mmg betul2 power. nak cepat kena order awal. akak selalu kol 7 order, pastu pegi makan dalam 8.30

oi terbayang2 laaaaa