Thursday, February 2, 2012

Tablet

Cerita penuh dari entry nih

Ehem2....

Gamba yg aku kuarkan utk entry tuh yg benor nya bukan la ipad yer..hehe, bendalah tuh lebih kurang jer cam ipad cuma ipad tuh lebih bnyak funtion kat dalam tuh dan jugak lebih mahal la harga nya..

Dah x ingat gamba mana yg aku kuarkan?
Nih aku tampal balik kat bawah nih yer....



Bendalah kat atas nih Galaxy Tab 7+..nak kata model terbaru pun yer jugak kot..klau dulu galaxy tab 7" punya tebal sikit..nih yg the latest...dah nipis ala2 ipad...tp, bukan ipad...

Yg best nya bendalah nih...boleh jugak di gunakan sebagai henpon korg...kira nya buleh jugak di buat phone call, sms dan lelain lagi...sama jugak funtion mcm henpon...yg aku tau, ipad xboleh kan...sapa guna ipad, tlg betul kan klu aku salah yer...

Selain tuh jugak..

Bendalah nih di siapkan dgn wifi...so, klu x pakai simcard berokben pun still buleh guna intenet..tapi, kena carik mana2 tempat yg ada wifi la..hehe, xpun guna sim biasa..pastuh tolak kredit utk intenet...perghh, mahal tuh..lebih baik guna sim berokben...

Camera?? Ada camera depan jugak belakang....mcm yg aku kasi tau kat atas tuh tadi...bendalah nih sama jugak funtion mcm henpon...so korg buleh jugak buat panggilan video cal...ha, hambekkk...boleh tatap puas2 kalau guna galaxy tab 7+ nih....terbaekkk wokk....

Harga???

Korg kena pandai usha2..kena rajin tanya 1 kedai ke kedai yg lain..sebab setiap kedai harga berbeza...dan jugak kena tnya apa free gift yg korg buleh dapat...baru la berbaloi2...

Yg penting, harga di pasaran adalah kurang dr RM1,800...



Yg benornya, bendalah nih bukan aku punya..hehe, adik aku yg empunya...aku pinjam ajer..


Chow!!


8 orang yang nak merapu jugak!:

eB ezrin said... [Jawab balik]

eB pn pinjam. nk bli x mampu ;p

syaza nazura. said... [Jawab balik]

Hehe, nazu pun tgh guna tablet ni, Galaxy Tab 10.1, best juga laa, :D Jadi alarm pagi2 sbb phone punya dah tak boleh kejut nazu pagi2 (tk tahu kenapa tak boleh dgr bunyi alarm dh) xD and dalam kelas senang ambil nota, tak payah bawak laptop besar gabak tu. Blogging pun kekadang guna tab je, cuma type tak best la sebab tak ada feel menaip tu, heeeee. Oh oh oh, GAMES sangat banyak, entertaining, xD

Cik Azizah said... [Jawab balik]

pehh..merasa ayung pakai tab ni..bestnya..tapi mahal wooo~~

AYuNG said... [Jawab balik]

@eB ezrin

hehe..kita pun pinjam ajer =)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Cik Azizah

hehe...harta dia, hartaku jugak! =)