Friday, February 3, 2012

Cara buka google reader melalui gmail

Orite, skang nih sapa2 yg guna blogspot, korg kena login guna account gmail korg kan...kalau dedulu mungkin buleh guna yahoo mail...tapi, skang tidak lagi...

Untuk memudahkan korg nak baca blog2 yg korg subscription tanpa perlu korg bukak dashboard pun bisa jugak yaaa....cara nya senang jer...

Ikuti langkah2 kat bawah..

1. Mula2 pastikan korg bukak Google dulu




2. Sign in Gmail korg seperti biasa....kalau ada yg sign in gmail melalui cara luar biasa, teruskan....tang tuh aku xreti..hehe




3. Kemudian, klik kat kotak reader kat atas tuh....Ohhh, lupa pulak...make sure login account yg sama utk login blog yer....




4. Korg akan dapat cam kat bawah nih..




5. Klik ALL ITEMS utk baca setiap update dari belog yg korg join...






So...setiap kali blog2 yg korg ikut tuh update, korg akan dpt baca melalui situ jer...klik ALL ITEMS utk refresh..maka,akan terhasil la update2 yg baru utk dibaca...tuh pun klu dorg update la ek, klu duk refresh2 x jugak muncul new item..jgn salah kn aku..hehe

Senangkan....
Selamat mencuba!


[Mungkin ramai yg dah tau kot..hehe, sajer2 jer buat tutorial nih]


Chow!!



3 orang yang nak merapu jugak!:

MAMA HannahHakimHayfa said... [Jawab balik]

hehe..pasni senang lah keja sikit..ni setiap kali nak baca, tengok kat update blog..huhuhu

khairul said... [Jawab balik]

pandai dah ayung la ni kan

Cik Azizah said... [Jawab balik]

wah boleh rupanya eh..nnt nak try lah