Monday, March 19, 2012

Belon panas


Weekend lepas....member ajak lepak nengok belon panas....setelah di teliti jadual2 padat haku, chewaahh...ayat bunyik macam ngalahkan mb..last2 deal la nak gerak petang ckit...tuh pun nasib baik time pagi buleh ekjas ngan member lain pulak..hehe, bz kan...

Dah....xyah nak mengarut sangat...terus straight to the point plzz..

Sebelum nih...seingat aku sekali jer kot aku penah pegi nengok belon panas nih...tuh pun sesat cmna ntah.tetiba time p putrajaya time tuh ada pulak pesta belon...nengok2 gitu jer la...lain kali pulak cita yang tuh..

Apa yg menarik nya belon panas nih?

Kalau korg tnya aku jawapan aku senang jer....ko nengok belon tuh panas naik atas langit....pastuh ramai2 jerit "Woooooo" tanda kagum!

Boleh??

Nak masuk ke presint 2 tuh xyah cakap la kan...tuh dah 1 hal....biasa la...kalau ada event2 gitu...harus la jem! Kalau x jem, bukan la putrajaya namanya..hehe

Then...nak mencarik parking pun 1 hal...bukan senang...penguatkuasa putrajaya tuh...perghhh, aku tabik betul cara dorg jaga parking....masalahnya...langsung xbagi parking kot....kena la carik parking yg betul2 tempat parking...tp, time tuh jer la dorg jaga....sudahnya....masing2 main parking tepi2 jalan jugak kot...hehe..Org pulak, makin petang, makin ramai gila....

Layan gmba pulak okeh..
Aku kalau dapat membebel kang, punya la pnjang entry nih kang..hehe


Tempat nak naik Helikopta

Bukan setakat belon jer ada kat sini...helikopta pun ada....tp, nak naik mahal gila kot...member aku p tnya RM130 sorg....dalam masa 7 minet jer....Puas?? Kalau rasa2 x membazir buleh la naik kot....


Free 1 cup kecik air mountain dew

Tapi...pas abis buleh ambek lagi..hehe, jgn risau....10x korg ambek pun org tuh bagi jer.....yg penting, kaunter xsesak...itu syok!


Makin petang, org makin ramai...suma dah duk ramai2 bekumpul kat tempat A tuh...kekononnya...klu ikut time...belon nak naik kul 5....tunggu punya tunggu.....kul 6sengah kot baru belon naik...adehhh.....betul la kata org, penantian itu 1 penyeksaan...memang teseksa betul nunggu nya..hehe

Memperkenal kan...belon yg petama...


Nih namanya belon suka senyum...memang senyum jer keja nya....yg x senyum nya aku....sakit jiwa nunggu ko naik! hehe


Yang nih pulak belon patung mumia...ikut suka aku jer bagi nama...ghasak la deh!


Nih pulak belon kucing felix....tapi, awat aku xnmpak macam felix pun....ke mata aku yg kero?


Lasttt....muka pura2 suka...
Xdapat guna tayar mechelin dapat gmba pun jadik la...
Begamba ngan belon patung mumia...keh2~~

Banyak lagi belon2 yg lain....masalah poblem nya time tuh dh lewat petang sangat....nak kejar balik lepak makan lagi...last2 kitorg blah jer..hehe...belon malaysia jugak ada tahu!

Next year kalau ada lagi pesta belon nih kena pk bebanyak kali nak pegi lagi ker x...hehe...


Chow!!



7 orang yang nak merapu jugak!:

♥cikmOt♥ said... [Jawab balik]

hehehe...akak jugak yang dok di rumah...tak kemana pung...dok layan anak2 jadi tarzan...

eB ezrin said... [Jawab balik]

uit, tgk dari posisi gambor tuh. kiter dekat2 jerk. psl x terserempak nih? hu3

mr.dinie said... [Jawab balik]

waa..teringin nk pg tp xtau lak da lepas..hahha

~diAhOntHeblOg~ said... [Jawab balik]

hikhik..siap blurkan gegerl depan tu..cekci eh.. ;P

Afida said... [Jawab balik]

iskk...teringin sangat nak pergi..tp tak kesampaian

::jemputlah ke blog saya::

Boni JLL3 said... [Jawab balik]

pergh..idok le teman nak naik menatang ni..gayat..

saya follow blog awak ye