Monday, May 5, 2014

Misi Mengecat Bilik


Ehhh.....bilik baru, harusla ada kaler2 sikit....baru la cunnn, xgitu? hehe

Macam biasa, kaler favorite aku haruslah purple...asyik2 purple, lepas purple purple dan purple...ada aku kesah? hehe..


Aku guna jat jenama jotun..
Kaler yg aku guna untuk feature wall adalah Violet 4392
Harga 1 liter cat ni dalam RM 32 sahaja

Untuk feature wall nih aku cuma guna seliter je cat...Sbb before aku proceed nak beli tuh mmg aku ada tanya tokey tuh & dia yg bilang begitu...so, aku pun beli je la seliter sahaja..Nasib baik mmg ngam2...tuh pun ada ckit lagi dalam simpanan... Korg nak? hehe


Kaler untuk wall yg lain pulak
Harga seliter lebih kurang macam yg atas ni...
Harga 5 liter dalam RM110 macam tuh..
Cuma disebabkan aku cat 3 wall tokey tuh suggest beli 5 liter terus..

Sebenarnya 5 liter nih pun banyak....Aku guna xsmpai setengah pun...boleh buat 2 bilik kot...bersamaan dengan 6 wall.. Nih anggaran aku jer yer...

Ohh kos mengecat pulak??
Xda cost pun...sbb mengguakan kudrat sendiri...hehe, bukan susah pun nak cat...

=)

Dan hasilnya..



Jotun nih hasilnya lebih kurang macam dulux...aku suka... N jenis yang aku guna kan nih, bila kotor korg boleh just lap je kekotoran tuh...

Nak usha kaler?
Meh sini meh... Jotun MY
Chow..



1 orang yang nak merapu jugak!:

Knor said... [Jawab balik]

salam..

cantik warnanya..