Wednesday, December 30, 2015

Ekspedisi Bukit Batu Putih, Tanjung Tuan PD

Bila adik2 aku ada umah, start la kitorg plan nak panjat Bukit Batu Putih nih pulak.. Bukit Batu Putih nih terletak kat Hutan Lipur Tanjung Tuan, PD.. Berdekatan dengan Ilham Resort.. Sapa2 yang tau Ilham Resort tuh, haaa... kat situ je la...

Jalan nak mendaki nih ada banyak kata adik aku.. Kalau ikut jalan masuk ke Hutan Lipur Tanjung Tuan tuh, kena bayar RM1.. Jalan yag kitorg ikut nih.. jalan belakang dari Tanjung Tuan.. hehe, jadi... FREE.. xkena bayar.. Lagipun, kitorg nek pun dah kul 5 lebih.. So, dah xda org jaga dah kat pintu depan tuh..

Mendaki ikut jalan belakang nih trek nya mencabar ckit.. Kejap naik bukit, kejap turun bukit.. Curam jugak... Pastu pulak, baru pas ujan.. Agak licin ckit.. Kemudian lalu la pulak kawasan tepi pantai... Kemudian lagi kena panjat pulak batu2 putih tuh.. untuk sampai ke puncak bukit batu putih..

Sekali lagi, aku lupa nak ambik gambar trek.. Sebab hongeh beb.. Penat yang teramat sangat... Haha, tang nak kena panjat batu tuh la.. Adik aku cakap ala2 panjat rock climbing dah... Dia laju je.. AKu yang tinggal terkontang-kanting.. hehe

Nih je la gambar yang ada yer...View sangat cantek dari atas bak hang... Serius!



Dengan berlatar belakangkan laut yang membiru, memang puas hati la dapat naik bukit nih..

#Done






Chow..

1 orang yang nak merapu jugak!: