Thursday, April 29, 2010

hP aku rusak

aku bengang bet0l ngn hp aku nih..klu x silap, bulan 2 ari tu baru je repair sebab keypad xleh tekan..terbang duwet rm50 semata2 untuk repair IC keypad jer...kali ni rusak sebab kamera 3G xleh nk guna plak....dh minggu lepas lagi..huuuaaaaa, posa...xdpt nk 3G ngn HIM...

Balik tang opis td, usha2 kat term....survey harga nk repair kamera tu jugak..dan seperti biasa, rate harga dalam rm50-rm100...ada 1 kedai tu aku tanya, dia kata rm85..tapi, yang x patutnya tu, boleh lak cin0 tu ckp kat aku cm ni..

tokey: ini IC rusak..

aku: Klu repair, berapa harga?

tokey: rm85(jwb xm0 kalah..)

aku: mahalnya....xleh kurang ker?

tokey: ini kabel mmg tukar sekali ngan kamera, speaker dengan button atas ni la m0i..sebab tu mahal..i rasa baik u pakai dulu sebab ini rusak ckit jer..nanti dh rusak banyak2, baru repair..

aku: Tapi i mmg guna utk 3G call la...ok la, xpa..nti i datang balik..

bengong jugak cin0 ni...aku nk melabur kt kedai dia, dia suh tunggu banyak2 rusak baru repair...budus btol..dia x tau, aku dh 2minggu posa dh ni..hangin2... ni baru aku pasan, cin0 ni bangang p reset sumo setting tep0n aku...cipan gaung bet0l la cina nih...lain yg rusak, lain pulak yg ko g0dek....mmg dasar mkn pig bt0l......bangang...

Pastuh, try g usha2 kat kedai lain....dapat la kt sorg am0i ni...dia mmg kata "IC hp nih rusak, klu mau repair, rm50...klu ok, dh siap baru bayar.." wahhhh...murahhhh..hihi, blh la hantar repair kt kedai tu jer...tp tunggu gaji maybe next week....had000iiii, posa lg la nmpak nya...

Time memula hp rusak dulu, penah cita ngn HIM...

aku: abg, hp org rusak...cam 3G xleh guna...

HIM: Xpa la, nti abg bli kn yg baru.....(wahhhh, time nih dh berbunga2 dh ati aku..haha)..nak hp yg cam na?

Aku: Nak yang mahal..

HIM: Yela, yg macam mana?

Aku: Yg boleh 3G, mms, call, gps, gprs, wifi......

HIM: Brand apa?

Aku: Sony...(jwb dgn penuh kompiden lak haku nih....)

HIM: Abg bli kn hp yg gantung kt leher tu la, yg blh letak air tuh...

Aku: (kecewa.....padan muka aku....)

Cehhh, kecewa aku...baru jer td berbunga2....aku ingat kn bebet0l la dpt hP free..tp xda mkna nya...hammpppeeehhhhh....smpai ati....lg pun aku mmg dh agk sbb HIM mmg selalu kena kn aku....eleh...nk bg aku hp b0tol air yer...xpatut...xpatut...nti HIM jugak yg nk 3G xdpt..padan muka jugak kt HIM, kena posa sama2... haha...
.
.
.
.
.

abg, xbaik tau kena kan org......=(
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ni hP aku skang....rusak sudaaa.....
sapa nk bagi aku duwet??? aku nk repair hp nih.....
aku nk buat loan kt bank rm100 blh x agk2 nya eh?

2 orang yang nak merapu jugak!:

Ayu.Firdaus said... [Jawab balik]

alololo... manjenyer dengan abg HIM dia... hehe...
manja la lagi. ntah2 blh dapat hp baru. ;p

AYuNG said... [Jawab balik]

huh...xda mkna nya nk dpt yg baru...
HIM haammmpeeehhh, asyik kenakn aku jer......haha...