Friday, July 23, 2010

Dah cash in duit...

Sessi luahan perasaan..

Kerana terpaksa....

Semalam...

Aku dah cek kat Public Bank, kenapa loan aku x lulus....& dia tunjukkan aku penah jadi gerentor utk Si Bongok Bin Si Polan...aku mintak kat bank salinan bendalah tu, tp di sebabkan bendalah tu sulit...aku cuma dapat contact no. kedai motor yang si bongok tu pinjam..tengok amaunt pinjaman rm 3ribu ++ jer...tu pun x mampu ko nak bayar??? ambik motor pun, kriss jer pun...mothly pun rm1rat lebih jer.....tu pun sangap ker???

Aku bukan kata aku ni banyak duit......tapi, ingat2 la.....jangan la nak menyusah kan orang!!!!

Aku tanya jugak kat orang bank, nama aku dah blaclisted ke....dia kata haah...sebab nama aku dah masuk kat dalam CTOS...apa bendalah CTOS ni pun aku xtau..balik opis baru google..

Petang tu jugak, aku call kedai motor tu...kat kuala kelawang....bila aku tanya details...ni jawapan amoi tuh..

Haku : i nak tanya pasal motor NAT 8095..(sj aku letak nombor motor ni kat sini, sapa nk beli nombor p la beli...kot korang ada luck dengan nombor jahanam ni ker....hehe)

Amoi : U sapa??

Haku : i ayung....i cek kat bank, nama i blaclisted sbb jadi gerentor beli motor kat kedai u...

Amoi : Sekejap ha...i cek...(x lama pastu...) Ha la moi..u jadi gerentor utk si bongok bin si polan kan..sejak dari mula ambik motor, dia x bayar..

Haku : Sapa ini si bongok bin si polan?? i kenal pun....Macam mana u boleh approved kan loan tuh...u xda buat apa2 confirmation pun dengan i....(padan muka amoi nih, xpasal2 kena hamun ngan haku...)

Amoi : u x kenal dia ker? ni dia bagi suma nama u, alamat u, tempat keja u, keja sebagai apa, no telefon u....suma lengkap wooo...dia kata u ni wife dia..

Haku : WIFE?????? (pala hotak si bongok tuh...ada hati konon....)

Amoi : Yala...tu yang i terus approve loan tu..

Haku : Bis sekarang, orang tu x bayar, kenapa u x carik dia...?? (aku nak bia si bongok merengkok dalam penjara jer...)

Amoi : Sudah carik...sudah pergi umah dia...tapi bapak dia kata xtau, mak dia jugak kata x tau....saya ingat, dia sudah lari la dengan itu motor.... moi, betul ker u x kenal dia??

Haku : i memang x kenal dia la...sapa ini orang pun i xtau....i cek kat bank, tiba2 nama i sangkut..Sekarang macam mana i nak clear kan nama i balik???

Amoi : U mau clearkan nama u kan, u mau apply loan kan....kalau macam tu i tolong u la...

Haku : Macam mana mau tolong??

Amoi : kalau ikut prosedur, kalau nak clear kan nama..u kena bayar rm 300..

Haku : rm 300??? (amount ni banyak bagi aku, bukan sikit woo 3rat..macam2 boleh beli ngan 3rat nih....sungguh x bebaloi kalau aku bayar......jahanam betul)

Amoi : Yala....nanti kalau u bayar, i terus email bagi CTOS clearkan nama u..then u boleh apply loan...

Haku : X kan i nak kena bayar??

Amoi : Ini prosedur la moi...

Haku : Bis, kalau i bayar..bapa lama boleh clear nama i???

Amoi : 24hours...

Haku : Betul ker?? boleh caya ker??

Amoi : Betul...

Hari ini pulak.....sebelum cash kan tadi, aku kompom kan balik ngan amoi tu....dia beriya cakap betul....terus aku g bank in kan duit.......

X pasal2 melayang rm300 untuk suma ni...

Nak x nak, kena jugak buat....kalau x, sampai bila nama aku blaclisted...

Amoi ni kalau kelentong aku, kompom aku repot pulis.....resit tu mmg aku simpan sebagai bukti...kot2 la aku nak saman kedai tu sok....

**jahanam betul ko si bongok.....x selamat idup ko**




4 orang yang nak merapu jugak!:

Ayu.Firdaus said... [Jawab balik]

pi la report polis...

kang macam2 laie di buek kek ko...

AYuNG said... [Jawab balik]

tu la....tunggu dulu clear kt ctos.....br nk repot pulis..

qudd abd razak said... [Jawab balik]

@AYuNGsalam nak tnye kalau kite ni sbgai penjamin ad care lain x nk clearkn name..sy nk buat loan tp xbole lulus..harap balas,,,tq

qudd abd razak said... [Jawab balik]

salam..nk tnye..kwn sy ni die penjamin je...tp name da ad dlm ctos...so ad cre x nk clearkn name dlm ctos nie..sbb nak buat loan xlulus..