Friday, December 17, 2010

testing...testing...

Macam orang jakun pulak dah kan...hik2...
Korg tau x jakun nih apa?
Jakun nih kalau dlm bahasa org n9 maksud nya gayat..(ala2 macam org baru kuar kampung tuh..hak3)

Tadi baru blajaq hupdate blog dr email....cian, ketinggalan zaman kan...
Blaja td dr blog Ardini Humaira nih...
Moceh bebanyak yer mengajar...
Tengah2 bw tadik terjumpa lak link nih kat tepi2 side bar blog akak Kancil Biru..hihi

Ni saja jer aku ngetest hupdate dr email....
Kot cun, pasnih aku hupdate lagik yer....huhu

Pada sapa2 yg nk blaja tuh...
P jengah blog Ardini Humaira - Tutorial Update Blog Dari Email (siap ngan link lagik aku bagi nih..)
Aku nih bukan xreti nak mengajar, tapi takut tesalah ajar kang..
Dah kira ajaran sesat pulak kan...hik2...


Tata....

**ni update dari email mustttiii signature aku xda nih****

9 orang yang nak merapu jugak!:

Nadia arRumaisha said... [Jawab balik]

ohhh tadi nadia terjah, nampak gak tutorial dari dni.... tp belum try lagi...hihihih

AYuNG said... [Jawab balik]

@Nadia arRumaisha

hihi...tutorial yg sangat bagus kan...hik2...

Cikgu Fitrie said... [Jawab balik]

hey you.. pasal jakun ni kan sensitif sebenarnya la wak.. sebab jakun ni asalnya nama kaum etnik kat malaysia.. org gunakan perkataan tu sebab jakun ni duduk pendalaman, so kalau kuar ke bandar nampak la mcm gayat sikit ( i assume ) sbb tu kalu org2 kita nampak gayat kita panggil jakun.. but few years back, perkataan ni pernah dilarang untuk menggambarkan org yang gayat sbb menyentuh sensitiviti kaum jakun.. itu yg saya faham le.. hehehe.. sorylah kalau silap info... cuba search kat wikipedia pasal kaum etnik ni.. :)

AYuNG said... [Jawab balik]

@cikgu fitrie

Oohhhh yker...hik2....alamak, tersilap guna bahasa ler nih....thanx 4 dat info..:)

iniialahaku said... [Jawab balik]

errr...bleh erk updte dari emel???

hahahaha...tutup muka lari dok bwah meja...cepat2,stgi org nmpak..aku lagi noob..hahaha

SheY PuLL said... [Jawab balik]

owh bolehe..behs l klu mcm 2..:)
sng jew...
skung nie semua dah canggih..

HonEyBuNNy said... [Jawab balik]

ila pun jakun gak neh xtau..heheheh