Monday, January 24, 2011

Tip2 nak pegi Midvalley (utk org yg xpenah p Midvalley naik keta macam haku..)

Ohhh...sungguh kesian melihat tajuk di atas...ahha
Lari2 nyuruk bawah meja sbb malu..huhu, umo time2 cm nih pun xrereti lagik...

Mai kak, mai bang, mai mokcik, mai pokcik......mai sini meh...
Haku nak bagi sikit tip nih cara2 nak pegi Midvalley...
khusus nya bagi org2 yg xpenah pegi Midvalley macam haku...
Opsss, bukan xpenah pegi...tapi sebelum nih haku pegi menaiki public transpot iaitu komuter sahaja...hehe
yg sebenor nya pun, baru 2 3 kali jer kot aku pegi Mid..
Tuh pun time jaman2 haku belajar dulu...haha
Dekat 8tahun gak aku xpegi....
Sangat mengasihani diri sendiri.... kan kan kan...

Nih aku nih tepaksa belajaq cara2 nak pegi Mid...
Sok nak pegi tengok wayang...haha, bukan buat wayang tau...xbaik...
Dah la tuh....muvee stat kul 9malam..
memula mmg ingat x kose nak bawak keta..mmg aku xreti jalan...
Dah pk2 nak nek tren jerk...
Pastuh pk2 balik, kalau muvee abis lambat, aku nak balik naik apa?
Xkan nk suh daddy hambek kat Mid kot...
Mau sesat barat daddy haku tuh....
Oleh sbb itu, tepaksa gak belaja....tepaksa wokehhh....
i x rela.....hahaha

1. Mula2 kena biasakan diri dengan gugel map...
Korg search la gugel map tuh, pastu terai2 usha jalan...
Mana tau kot2 menyenangkan korg ke kan....


View Larger Map

2. Kalau masih xdapat jugak jalan2 mana yg akan korg ikut...
Suh member korg yg rajin p Mid tuh buat pelan cemana nak p sana....

map nih azie yg buatkn...dia mmg rajin p sana...tapi, akak xpaham map ko nih zie..hadoiii...xpa2, aku bawak jugak map nih nanti...

3. Agak2 korg mmg xreti jugak tuh...speselli macam haku nih..pala mmg bebal dah xreti nk baca map atau dalam erti kata lain, mmg langsung xreti...Sediakan gps....
GPS yg akan aku bawak sok adalah yg nih....

Gmba: ehsan pak gugel...

Nih pun aku pinjam mummy punya hp...
Baru la semalam stat try bejinak2 ngan gps...
Haku sememangnya xreti nk guna bendalah tuh..
Nk guna hp mummy pun, bukan nya aku reti sangat pun..
Yg aku reti, guna kamera jerk...haha, sbb tuh gmba aku bnyak kat situ....
Nak harapkan hp aku?? Hadoiii...

4. Peralatan dah ready....Skang kena cari org yg nak temankan aku plak..
Haha...tang nih mmg kejam sikit...

Mula2 mmg aku beriya ajak HIM, pastuh HIM pun beriya cakap xnak pegi....Oooohhh, xnak pegi yer....xpa2...

Pastuh, aku pk2 nak ajak bella...al-maklumla...dia skang kan study kat KPTM, KL..Pun xdapat jugak, sbb limit dia masuk hostel kul 11 jer...Kul bapa plak aku nk hantar dia kan...Xbaik nyusahkan dia...xpa, bia dia p belaja...ehhe

Arghhhh...payah2...last2 kasi tau daddy, terkuar plak nama adik aku...Haha, daddy pun cakap...Ko bawak la adik ko...Wahhh, dh dapat green light...

Mangsa keadaan...haha, nasib ko la dik...



Tip2 nih aku buat utk aku jer...klu korg rasa nak ikut...ikut la....
Tapi aku pastih, suma org dh reti kot nk drive area tuh..
Aku nih jerk ketinggalan jaman..haha

17 orang yang nak merapu jugak!:

yuyu said... [Jawab balik]

la, asal x tnya haku je smlm? buleh haku eksplen kat kau jln mana nak pollow..

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu
Mari2..bg ake pelan ikut pluss highway....sila on kn ym anda...hak2

Nadia arRumaisha said... [Jawab balik]

dear, nadia ni kan pegi kl pasti sesat....hihihi sbb tu mmg takkan pi kl kalo sorang...hihihi

AYuNG said... [Jawab balik]

@kentang panas
klu naik tren, kompom terpasa overnite kt stesen komuter midvalley malam nih...hak3

AYuNG said... [Jawab balik]

@nadia arRumaisha
hehe...lebih kurang jerk ngan ayung..huhu

padle said... [Jawab balik]

lenkali nk public je..lg senang..tp berasak2 sket ar...

AYuNG said... [Jawab balik]

@padle
hehe....ayat len kali tuh akan di pertimbangkan..haha

azmi_maz85 said... [Jawab balik]

apo la jalan nak poie mid valley pun x tau.. tompek den tokoncing samo teberak tu. knapo x tanyo den????

azmi_maz85 said... [Jawab balik]

apo la jalan nak poie mid valley pun x tau.. tompek den tokoncing samo teberak tu. knapo x tanyo den????

AYuNG said... [Jawab balik]

@azmi_maz85
Macam haku kenal engko nih...tp dimana ya...hak2...sejak bilo lak ko jadi pembaco belog den nih???

Myaby said... [Jawab balik]

dulu masa stesen midvaley x wujud lg selalu turun lrt stesen seputih. pastu jalan kaki je.

xpon benti bangsar nek bus lrt ke mid. hehehehehehe

AYuNG said... [Jawab balik]

@myaby
Begitu la gamak nya d0lu2...skang dah maju, jaman dh berubah..hehe

Eyriqazz said... [Jawab balik]

hik3..teringat masa first time drive ke midvalley , almost sesat juga.

AYuNG said... [Jawab balik]

@eyriqazz
hehe....gitu la nasib nya klu 1st tiem kan, tmpat nya besor sgt..penin pala..hehe