Tuesday, January 25, 2011

Premier screening Green Hornet - MMG MANTOPPPP LA!!

Tengok tajuk dah menggambarkan betapa teruja nya aku tengok cita Green Hornet malam tadi..Perggghhh...mabeles...

Tapi, sebelum tuh...boleh aku cita kan pengalaman aku pegi Midvalley x? hehe...

Kan aku dh kata..aku x penah p Midvalle drive sendiri...semalam punya kesah?? haku tepaksa wokehhh...tp, aku tau, korg xkesah punya kan..haha

Konon nya, dh bawak alat kelengkapan utk menuju ke 1 harapan, 1 tujuan, 1 destinasi...Midvalley...alatan nya pulak, kononnya cukup membantu la sangat..kan....Gerak dr Sban dalam kul 6ptg...

Nak cita tentang pengguna GPS hampehhh yang amat membantu tu...

Hadoiiii, pening2 cam na nak guna...time aku dah set nak pegi Mid, mmg bendalah tuh dh tunjukkan jalan...sampai 1 simpang nk dekat ngn Mid tuh...boleh pulak suh aku pusing kiri...padahal kena pusing kanan..saja nk bg aku ikut jalan jauh sikit...pastuh, suh pulak aku buat u turn balik...aku belum buat u turn lagi, bendalah tuh dah u turn dulu....pastuh terus jalan dh smpai Mid..ada ke patut bendalah tuh suh aku paking kat The Garden..member aku yg azie tuh awal2 dah cakap, akak kena tengok bebetul...paking Mid ke The Garden..nih GPS punya pasal la nih...kepek ubi betul...Tepaksa jugak masuk paking The Garden..pastu p autopay station, masuk tiket...nasib x kena bayaq..pastuh terus kuar balik... ish3

Nak di kirakan xla jauh pun dr Sban...aku smpai area situ pun baru 6.45ptg, nasib baik xjem...yuyu dah habaq awal2 takut jem...dia suh aku bawak bekal.....kah kah kah...siyezz aku gelak time dia cakap cenggitu..haha, ayat cam budak sekolah...ceettt! engko mengenakan aku yer...ni time aku taip entry nih pun, aku senyum sinis lagik.....cukup2..kang org bajet aku gila...hehe

Okeh2, sambung balik.....

Nak carik paking kat Mid pulak 1 hal....dah smpai dalam paking, bendalah tuh suh aku jalan terus jer lagi...nih nak bawak aku p mana nih...kejap suh masuk kiri, kejap suh masuk kanan..kejap kang tetiba kuar kat skrin 0 mter lagi ke kiri kanan...sah bendalah nih gila....hotak haku dh fenin nih...last2 aku padam terus GPS tuh....sakit otak aku..haha

Masuk dalam Mid pulak...nak mencarik GSC 1 hal....hadoiii...apa ke basaq benaaarrrr la Midvalley nih..tengok kat directory map..sumpah aku xpaham directory tuh...nk tengok GPS balik?? Xpayah...lupakan la niat suci murni haku tuh nk memeningkan pala hotak aku balik...Last2 aku main jalan jer...mengikut pengalaman aku, biasanya kalau wayang...mesti kat atas sekali...aku naik eskulator smpai atas.....finally, i found it....smbil lompat2 gumbira...padahal pala dh pening dh tuh....hahaha

Lepak2 kat situ...tunggu time kul 8 boleh ambik tiket...dah ambek tiket, bawak adik aku p makan....dia tuh kuat makan..kang kelaparan pulak dia...ciaannnn, dh la mangsa keadaan...Bawak kat McD jer sbb tuh jer yg aku rasa senang, sebelah ngan GSC...kompom aku x sesat nk p GSC balik kang...haha...

Abizzz wayang kul 11.15 cam tuh...haaa...time balik aku x sesat....sambil buat muka bangga...balik boleh ikut Lebuhraya apa eh yg boleh tembus kat Kajang Silk tuh...ikut situ....i go straight then buleh smpai umah...yeahhh....10mnet kul 12 aku dh ada kat umah...haha, aku main tekan jer minyak tuh...oihhh, mintak2 x kena speed trap...eh, malam2 ada speed trap ker? hik2...

Skang baru boleh cita pasal Green Hornet...
Nih yg korg nak tau sebenar nya kan..hehe

Cita nih bagi aku 100% best gilaaaa....siyezzz! ada unsur2 lawak, sedih, geram, suka....suma ada la...pasal sinopsis cita nih...korg boleh tengok kat entry nih ...

Part yg aku paling suka...part yg memula dorg nk buat job Green Hornet tuh...dah masuk keta pasang lagu Hip Hop..aku ingat kan dorg nak dengaq jer lagu tuh...sekali dorg buleh beduet lak nyanyi lagu tuh...haha, kelakar wehhh....smpai aku balik malam tadi nak tdo pun, aku tebayang kan lagi part yg tuh... senyum!

Part yg sedih....time dorg belawan sesama sendiri...gila kuasa agak nya, bagi aku la....lawan punya lawan punya lawan, sekali si kato tuh..jatuh dalam kolam renang...mintak tolong kat partner dia si Britt tu...alolololo...ciannn, muka sadis jer x reti berenang...touching sikit la part yg tuh....

Part yang lelain......xkan aku nak cita kot......Baik korg p tengok sendiri kat pawagam yg behampiran anda 27 Jan 2011 nih, tapi tu utk 3D sahaja...utk yang bukan 3D yg x memerlukan korg pakai gugel time tengok wayang...tunggu pada 2 Feb 2011 nih yer....

Siyezzz aku rekomen 110%...x rugi tengok cita nih! Bebaloi baloi....


Nuffnang cakap time kasihh..aku cakap...Ur most welkem...kalau ada, bagi la lagi...i like...hehe



6 orang yang nak merapu jugak!:

AYuNG said... [Jawab balik]

@Nadia arRumaisha
erm..mmg best! :) ehhe

makdara TERdiva said... [Jawab balik]

lame dah tak tengok wayang kat midvalley ni..ade la dkt 5-6 kot.. :)

khairul said... [Jawab balik]

next time kita tgk beruda yer..kih3x

AYuNG said... [Jawab balik]

@Makdara TERdiva
hehe...sesat kak..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Khairul
Hehe...boleh2...:)