Thursday, February 17, 2011

Aku nyanyi nasyid?

Nanti aku sambung pasal 25things about me tuh ehh...
Kena carik idea dulu..hehe

::ni gmba time aku masuk nasyid 2003..tuh, gmba yg dlm bulat merah tuh aku, suci jerk muka time2 nih kan..hehe, kenapa aku x pakai selempang lip lap tuh? baca kat bawah2 ni ehh..::


Ha..pecaya x??
Dulu-dulu kan, aku penah masuk petandingan nasyid..

Tahun 2003 kalau x silap aku...
time tuh aku menyambung kan pelajaran kat IKBN jer..
Kat IKBN Alor Gajah, melaka..
1st intake...

Ehh..cop2...
korg tau x IKBN tuh apa??
p gugel sndri eh...
Xglamer pun...xnak la terang kan lelebih..hehe
Maluuuu...

Time tuh, ada petandingan nasyid IKBN semesia...
Buat plak kat IKBN wakaf tapai, ganu...

Sebelum nak mewakili IKBN AG tuh,
kitorg kena nyanyi nasyid kat depan pengajar...
Aku nih di sebabkan excited gilak nak p ganu,
Sebab...aku dapat tau adik aku pn pegi jugak..
Dia wakil KKTBN Pontian, johor...

sebab...
1st time nak g ganu pun yer jugak..hehe


::ni la adik aku yg blja kat KKTBN pontian tuh a.k.a bukan pakwe haku..hehe::

Jangan xcaya....
Dengan berani nya aku nyanyi depan pengajar..
Sorg-sorg plak tuh...hehe
Akhirnya..aku di pilih utk wakil IKBN AG tuh..
Nih kalau masuk AF lepas dah kot..
hehe, berangan jerk kan...

Tapi kan...
aku nih bukan nak nyanyi sangat pun...
Beriya aku mintak kat pengajar...
aku cakap aku nak main kompang jer...
duk pun kat tepi2 pentas jer...
al-maklum ler, pemaluuuu....la sangat kan...

::eh....time ari petandingan, sama plak dah kaler..::

Motif aku cita nih,
sebab...nak kasi tau korg...

Jangan menilai manusia dari luaran jerk...
Irama nasyid, jangan la di lupakan....

Salam Maulidur Rasul..

Psttt...sori, entry nih lambat di publish kan...




5 orang yang nak merapu jugak!:

gdiamy1 said... [Jawab balik]

mcm2 la ayung...ade jer idea otak tue nk tulis kat blog dia nie...hahahahah

Puan Kutu said... [Jawab balik]

AF dh takble ayung..over age suda!hehe..karoke bley...jom!

khairul said... [Jawab balik]

seb baik adik.....klu tak merana abg kt cni :)

Awan Biru said... [Jawab balik]

Salam Maulidur Rasul jugak. Hari-hari kita mestilah mengingati baginda.

Teringat pulak memori sekolah rendah dimana saya menjadi pengurus pasukan nasyid kelas.

AYuNG said... [Jawab balik]

@gdiamy1
hehe...suka2 jer mentaip pun...

@puan kutu...
karoke?? ha..moh2...hehe

@abg Khairul
ehh...hehe..:)

@awan biru
salawat ke atas Nabi..:)