Wednesday, March 30, 2011

Bukit Tinggi, INDO - Day 2 - Kiniko Enterprise..

Ini adalah entry sambung2 dan agak panjang, dan jugak banyak gambar2..
Harap maklum..hihi



Meneruskan pejalanan ke Kiniko Enterprise..

Tempat nak proses kopi kawwww punya...tp, kopi yg dorg buat nih xleh la nak melambung sampai ke angkasa lepas cam eklan kopi apa yg kuar kat tb tuh?? kopi power eh? jin, saya nak power...**tetiba** hehe..



Selain tuh jugak, ada daun kopi dan taun teh murberi...pun ada jugak khasiat memasing..aku try minum air 2 nih, mmg boleh tahan gak la...sedap la jugak...





Jugak yg spesel kat sini, pisang salai..sodap wokkkk...abis 1 bekas tuh kitorg keja kan..nak kata lapar pun yer jugak kot..cuaca kat sana sejuk, kejap2 kang dah laparrr...hehe





Dan lagi 1, kat sini korg boleh jumpa jus pinang muda..di sebab kan kitorg xtau apa kah tujuan nya jus pinang muda tuh...saja la order konon nak terai..



Pastuh bila ayaq tuh dah smpai, pak supir kitorg cakap..."Bu, air tuh sebenar nya untuk laki2 jer, utk tenaga dalaman...nanti malam senang panas..." Kah3...baru tau apa guna nya jus nih..alang2 dh order tuh, terai la memasing sorg sikit...gila pahit kau air dia....mmg xleh bla dgn tekak aku...mummy minum ckit, daddy minum sikit..aku minum lg la sikit..adik pun minum ckit...last2, yg tukang abis kan air tuh..daddy la..haha, habis la mommy malam nih, kata aku dalam ati..hehe



Abis cita pasal melawat kilang kopi..
Pasnih kita melawat ke tempat lain pulak....


Update : Full Pakej Bukit Tinggi





3 orang yang nak merapu jugak!:

Mutalib attholib said... [Jawab balik]

huhuhu... Ayat ayung tu (yang dalam hati tu) memang tak boleh blah tul... hahaha...

Teringin plak nak rasA jus pinang muda tu..

Puan Kutu said... [Jawab balik]

uii jus pinang muda...powerr!!