Friday, April 8, 2011

Selamat Tinggal Bukit Tinggi


Okeh2, aku janji nih entry terakhir pasal bukit tinggi...hehe

Tahu kah korg tiket flight kitorg ke bukit tinggi bapa hingget?
Mustiii xtau punya ka..hehe, aku x penah cita lagi...

Nih aku nak kasi tau nih....setiap sorg dr kitorg dapat harga tiket RM4 sahaja...tak termasuk insurans dan jadah2 yg lain...gila murah kan...bila dan campur tax, fees yg ntah pap0 ntah tuh...total utk suma tiket kapal terbang adalah beharga RM286 utk 4 org...kesimpulan nya harga tiket utk sorg cuma anggaran RM70 sahaja pergi dan balik...kalau korg nak ambik tiket pergi saja dan x payah balik kompom lagi murah..haha...


Pakej sepanjang ada kat Bukit Tinggi pulak, utk setiap sorg cuma RM300...kalau 4 org baru RM1200 kan...harga tuh termasuk pakej di bawak bejalan2 nek keta besarrrrr punya..pakej makan tengah hari, makan malam..pakej tempat tido..siap bekfes..sepanjang ada kat sana, kitorg bemalam kat hotel ambunsuri sahaja..bilik yg kitorg duk mmg xda ekon...tak payah pakai ekon pun kat sana...cuaca sana memang sejuk..pada sapa2 yg teringin nak pegi, aku saran kan x payah la nak ambek hotel memahal...sbb full day org akan di bawak bejalan kat tempat2 tumpuan pelancong...bak kata pak supir, hotel tuh tempat utk mandi dan tido jer...

Utk shopping pulak...kalau korg tukar kan RM1000 duit kita tukar dalam Rp dah buleh dapat dalam Rp2juta lebih sikit...barang2 kat sana xmahal...bawah RM100 dah buleh dapat...pastuh tawar la selagi korg buleh tawar...kurang2 RM60 - RM70 dah buleh dapat kurang....


Yg lain2..korg sediakan la sikit duit tips setakat Rp20,000 utk pada org yg bagi penerangan la, yg tunjukkan korg jalan la...tuh jer, yg lelain nya seingat aku xdo!


Sapa kata melancong ke luar negara mahal?? Seeee...........bajet yg aku dah kasi tau kat atas tuh... Bebaloi2 kan.... Jadi, pergi la melancong...bukan melencong..haha


Kalau korg terasa2 nak ke Bukit tinggi, dan perlukan agen kat sana... Ha....nih aku bagi pak supir yg bawak kitorg ronda2 dulu tuh..
Kalau nak add pesbuk dia : Facebook.com/janu.ad
No phone dia pulak : +62 85263102137 (Ad)

Kita jumpa lagi di lain episod...
Dah macam drama besiri dah aku rasa cita2 nih..hehe

Tata titi tutu...
Last2 nih pulak kuar mood gedik...~~

10 orang yang nak merapu jugak!:

wanbu said... [Jawab balik]

huhu... tamat dah ker??

pasni kena wat "Bukit Tinggi" siri 2 plak..

Bukit Tinggi, Mesia amacam ada bran hehe.... (^______^)

AYuNG said... [Jawab balik]

@wanbu
hehe...setel dah, bukit tinggi malaysia ada 2..mana 1 nak celen? hehe..:)

mommylavender said... [Jawab balik]

menarik gak ye ayung..tak la bape mahal sgt, leh mencobe neh~hee

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said... [Jawab balik]

thx ayung..info tu..menarik bangat seh!

Wafiy Suzly said... [Jawab balik]

bukit tggi yg paling best yg ne, cu teka? :D

AYuNG said... [Jawab balik]

@mommylavender
sila kan..:D

@makdara TERdiva
welcome kak...:D

@wafiy suzly
yg mana?? pahang?? hehe..:D

khairul said... [Jawab balik]

bila la abg nk p sana hmmmmm

AYuNG said... [Jawab balik]

@a.khairul
insyaAllah..nti ada rejeki, buleh pegi yer...:D

Orang Kampung said... [Jawab balik]

nak add fb supir tu.. hihi..

AYuNG said... [Jawab balik]

@org kampung
sila la..hehe:D