Thursday, March 17, 2011

“Giveaway Special dari ar-rifke.com!! Khas Buat Anda, Ya Anda yang Sedang Membaca Entri Ini!!”

Pengalaman bercuti aku??

Pulau Pangkor




1st time pegi Pulau Pangkor...setakat nih tuh la satu2 nya pulau yg aku penah pegi...tuh pun nasib baik sbb adik aku duk Lumut sana. Mmg dh dekat lah kan... ehhh, pulau Langkawi pun penah pegi jugak, hehe...sekali jer pun..Pulau Pinang pun penah jugak! hehe, kira pulau la jugak kan...tuh penah sekali jugak kot, keja sana kejap....

Perjalanan ke Pangkor naik feri dari jeti Lumut ambek masa dalam 30-40mnet kalau x silap aku la....time aku pegi last year, time tuh cuti raya cina..memang padat sepadat2 nya org kat jeti tunggu feri nak ke Pangkor. Tambang feri? aku lupa pulak...cuba korg gugel kot ada...time tuh, cuaca memang panas terik. Naik feri nak ke Pangkor, xmacam naik feri dari Kuala Perlis ke Langkawi..yg tuh bagi aku mewah, yang nih..sepadat2 org leh masuk kat dalam feri. Janji x melebihi had yg di tetapkan..kang x pasal2 ke Pangkor guna pelampung kang...tp, aku rasa...x setiap masa pack cenggitu kot...kalau korg pegi time bukan hari cuti umum, mungkin x cenggitu....

Abaikan muka aku yg ntah pap0 ntah tuh...nih muka panas nih...terik!


Apa yg menarik kat Pulau Pangkor?
Org kata Pulau Pangkor xda menda....

Tapi...bagi aku, korg silap....Kat pangkor, dah tentunya korg boleh bejalan keliling pulau. Kalau korg pegi 1family, boleh sewa van yg ada kat sana dengan harga RM60-80..kalau x silap aku... Kalau pegi berdua jer, konon nya nak honeymoon ker apa....boleh sewa motor yg ada kat jeti Pulau Pangkor...motor nya burok jer pun, hehe...honda cup..tipu, tipu, tipu...motor honda ex5 tuh...siap pakej ngan helmet kulop..harga?? aku xtanya pulak..hehe

Kalau korg sewa van, ada driver yg akan bawak korg bejalan keliling pulau. Siyezz..memang best! Walau pun naik van burok cam kat bawah nih, kaler pink lagi..haha...

Korg akan di bawak bejalan kat.....



Nih nama nya KOTA BELANDA...ada sejarah kat sini...klik utk baca sejarah tuh...

Nih pulak tokong cina....walau pun pegi ari tuh time raya cina, tp tokong nih xramai org...hehe, motip driver tuh bawak pegi sini? sbb kat tokong nih ada replika tembok besar cina macam kat China sana...

Tempat nak beli sotong...sotong kering ada, sotong siap makan ada...macam2 ada....nih kira dia punya kilang la nih, buat kat sini, proses kat sini, jual pun kat sini...sonang!

Pastuh, driver tuh akan drop kan korg kat tepi laut...boleh la korg mandi manda...perghh, laut kat sana mmg mantop la...air laut nya yg membiru...cuaca yg tenang..chewah! eh...tapi, siyez...rugi kalau korg x pegi, becuti la dalam Malaysia..macam2 ada..hehe

Siap entry aku!

Ohhh...entry nih adalah betujuan nak join GA dari ar-rifke.com , nengok tajuk kat atas nu ha...panjang kan..ehhe

ar-rifke.com bermurah hati nak bagi GA pada korg yg nak turut serta..ehhh, utk pengetahuan korg, ar-rifke.com penah pegi becuti yg paling mewah RM40,000.00 selama 3hari 2malam...xcaya?? Klik Percutian Paling Mewah Aried : RM40,000.00 3hari 2malam , boleh tau apa yg jadik kat sana......perghh, mewah..mewah, bebaloi2...

Korang yg lain nak join??
Klik GA special dari ar-rifke.com - khas buat anda yang sedang membaca entry ini (gila panjang tajuk kan..hehe)

Tarikh kuatkuasa : 13 Mac - 24 Mac 2011



Pssssttt...ar-rifke.com, agak2 ayung dapat x adiah utk entry panjang berjela2..hehe


12 orang yang nak merapu jugak!:

Puan Kutu said... [Jawab balik]

wah mcam best jer..jap nak p jenguk hadiah.kehkeh..

mommylavender said... [Jawab balik]

dah dekat ngan kg mommy pangkur tu...ayung pi ikot haiway ker?

mommylavender said... [Jawab balik]

amboii muni...nak join ek~ selamat berjaya...

Orang Kampung said... [Jawab balik]

bagus ayung..
aku aok xdak lagi idea nak buat. huhuhuhu

chii said... [Jawab balik]

bestnya g pangkor..chii x sampai lgik

ehehe..chii x siap2 lgik n3 ni..adeih..

btw..gud luck :D

Matika said... [Jawab balik]

wahh good luck..mamat pun dah join..huhu

iniialahaku said... [Jawab balik]

hahhaah...van tu colour dia mmikat hati sgguh...

xpenah pon pgi pgkor...slalu p lgkawi n PULAU pinag je..haha..

nadia ar-rumaisha said... [Jawab balik]

wahhh good luck ayung.... nadia ni memang tak penah la pergi bercuti di pulau mane2... huhuhu sedihkan...

auction said... [Jawab balik]

mcm xder perubahan jer...masih ada lg teksi van warna pink tue....hehehe...

faiz said... [Jawab balik]

xpernah lagi pergi pangkor ni..

Nurul Afifah said... [Jawab balik]

rugi xg tokong n kota belanda tu...huhu..