Saturday, March 19, 2011

Istilah angkat akhirnya terangkat

Aku pasti... kebanyakan daripada korg mesti ada pengalaman abang angkat la, adik angkat la, mak angkat la, pak angkat la...pakwe nagn makwe angkat ada x?? hehe...

Aku nih dedulu pun penah gak la merasa angkat mengangkat nih..biasala, time tuh bebudak...time sekolah menengah dulu....ada la jugak abang angkat..memula jer abang angkat, pastuh terus upgrade jadik pakwe...hehe...tp, bukan pakwe angkat...time tuh la merasa konon nya nak becintan....padahal, belajar pun x abis lagik, ada hati kan....hehe, cintan monyet jer suma tuh.....

Adik angkat pun ada gak dulu2...tang adik angkat nih, aku cam pelik ckit...nak tau sebab apa? sebab nya kan time tuh asal dorg (bebudak ppuan) tuh nak bekawan ngan adik aku yg kembar tuh jer, mesti nak jadik kan aku akak angkat! bak kata org, kena buat baik dengan ahli keluarga nya dulu kan...mesti ada maksud tersurat tersirat dorg tuh... hah, yer sangat la tuh kan.....time2 kapel ngan adik aku jer bebudak tuh suma ok ngan aku, pastu dah clashh...harap jer la nak tanya khabar aku ker, bagi aku cekedis ker, blanja aku makan buah ker...hehe

Tuh cita time aku sekolah menengah la.....time aku smbung blja kat melaka...ada gak abang angkat..aku pun tau cm na aku boleh nak berangkat2 pulak ngan dia...aku yg nak ker? abang angkat aku tuh yg nak...aku pun lupa da....

Tapi...nak di jadikan cita, abang angkat aku yg tuh...dia tuh owner dewan makan time stdy dulu...ha...bila dah berangkat dengan abang owner dewan makan, paham2 jer la kan...time makan, dah tentu nya ada lebih utk aku..kekadang time minum malam, org len suma dapat sorg 1 burger...aku pulak, kekadang dapat smpai 2 3 burger..hehe...pastuh kekadang tuh jugak, dia call aku tengah malam tnya lapar x? Siap cakap tuh dia ada masak nasi goreng...dia bagi kat aku suh makan ngan bebudak bilik...betuah kan! hehe... alhamdulillah...

Lama2 pastuh...dia pun pindah...dh x jadik owner dewan makan lagik dah...dia tuh org shah alam...tapi, pas dia pindah tuh...masih kontek mengkontek lagi...kira nya x lost kontek la....ada jugak sekali dua dia turun mlka sbb nak jumpa adik angkat dia nih ha... pastuh beli kan aku cokelat bebanyak...best!


Time dah abis blja...time tuh ntah macam mana...terus terangkat pulak! haha...aku dh cakap dah...memula jer abg angkat, pastuh mesti terangkat punya...hehe, xlama pun kawan ngan dia...sejak aku dh stat keja, jadi macam kurang sgt dh dengan dia...last2, xlarat ngan terangkat dh...hilang lenyap cam tuh jerk......xsalah kan sesapa, masing2 bz dengan komitmen masing2...

Tapi...skang nih masih jugak la bekawan ngan dia...tp, baru2 nih aku mesej dia tanya khabar, dia x reply pun...slalu tuh mesti rply aku mesej...xpun, mesti call aku tnya khabar...nih x pun..tetiba kompius kan...erm, mungkin dia dh kawen kot....:)

Xsalah nak ambek tau hal dia kan...xkisah la org tuh penah jadik pakwe ker, abg angkat ker, kawan baik ker...walau pun org tuh dh kawen....tapi, jgn lelebih sudah....xda istilah open minded dalam perhubungan...hehe, adios!


9 orang yang nak merapu jugak!:

yatie Awang said... [Jawab balik]

akak masa sek. dulu tak minat angkat mengangkat ni...tp kan kekadang jeles juga tengok kawan2 ihks3

mommylavender said... [Jawab balik]

nanti2 die reply la tu..mgkin bz.mommy tak der pengalaman pun....cian mommy kan.

Jue said... [Jawab balik]

sy tak penah terlibat dlm kes angkat-mengangkat ni.. kihkih

faiz said... [Jawab balik]

saye xpernah terangkat pon..heheh

Puan Kutu said... [Jawab balik]

dulu masa dajah satu ada akak agkt, dia yg nak jadikan kite adk agkt die, sbb abg kite dulu ketua pengawas.so kite pun jadi femes la tumpang populariti abg,smua org nk buatkan adk agkt.haha tp bes akk agkt tu selalu bg kite 20sen.hikhik..

Orang Kampung said... [Jawab balik]

aku xdak plak nk amik aku sbgai adik angkat.. haha

HEROICzero said... [Jawab balik]

saya ada abang angkat.

ok.

sounds so gay.


keh3x.

tapi, betul ahhhh! masa form 2. x tau pehal tah ade abang2 angkat neh.

bila ingat balik.

oh... come on!!!!!

=S

khairul said... [Jawab balik]

pernah ada kak angkat masa form 4 dulu....kenangan...

Nurul Afifah said... [Jawab balik]

nak cri la abg angkat mcm ni..bru masyuk.! dia cbuk kot...nty2 msty contact blik..