Sunday, March 20, 2011

WORLD INVASION: BATTLE LOS ANGELES

Org len sebok buat review pasal Hikayat Merong Mahawangsa, aku nih pulak sebok cita pasal cita omputeh nih ha..hehe, bukan apa...org len dh sebok cita pasal HMM tuh kan...search jer kat gugel, kompom banyak review dorg..kali nih, sahaja aku nak buat kelainan..hehe

Yg sebenor nya, aku nih idak ler penah lagik nak mentengok cita HMM tuh..bukan nya xnak support cita Malaysia, nak2 yg buat cita tuh KRU...hehe, sebeno nya dh janji ngan pamili nak p tengok sesama...tp, nih ha dah seminggu dh cita tuh kuar..x jugak aku bawak pamili aku g nengok...sudah nya, kita tengok kat astro first jer la nanti yer..hehe

Udah...udah..kita teruskan ngan cita omputeh nih ha..


Tarikh kuar kat wayang : 17 Mac 2011
Bahasa : Omputeh
Senikata : Omputeh jugak!
Jenis cerita : Sains fiksyen
Masa tayangan : 1 jam 56 Minet
Pengarah : Jonathan Liebesman
Pelakon : Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez

Synopsis:

For years, there have been documented cases of UFO sightings around the world - Buenos Aires, Seoul, France, Germany, China. But in 2011, what were once just sightings will become a terrifying reality when Earth is attacked by unknown forces. As people everywhere watch the world's great cities fall, Los Angeles becomes the last stand for mankind in a battle no one expected. It's up to a Marine staff sergeant (Aaron Eckhart) and his new platoon to draw a line in the sand as they take on an enemy unlike any they've ever encountered before.

Sinopsis ambek dari website GSC

Bagi aku cita nih biasa2 jer...kira buleh layan gak la...cita pasal perang2...sebab ada alien datang menyerang! cita omputeh nih, asal ada alien jerk, musti jenis alien yg sama jer....macam dalam cita skyline dulu...

Malas nak cita lelebih, korg kalau nak layan cita nih...nak kata aku rekomen sepenuh nya tuh idak ler...tp, kalau yg jenis suka layan cita perang2...aksi2 tembak menembak, boleh la layan cita nih... boleh bawak anak2 pegi jugak...PG13 okeh, pastikan ada org dewasa....

8 orang yang nak merapu jugak!:

mommylavender said... [Jawab balik]

udah macam orang perak lak ayung neh~heee...hateeee pi la bawak...kan udah bejanji~hee

Puan Kutu said... [Jawab balik]

rajin ayung layan movie..kite sejak dah tua nie,kurang minat dah bab filem.dh puas tgok time bcinta dulu.hehe..

Ungu said... [Jawab balik]

hoyeahh. astrofirst terbaek.

pak long said... [Jawab balik]

salam buat ayung...
nanti nak tengok la citer tu

Oh! Azizah said... [Jawab balik]

OA mai singgah sini jap... sbb Mr hubs pun dok melayan movie gak.... hehhehehe

wanbu said... [Jawab balik]

ate bile nak nengoknye...

kang tak pasei2 melepeh nak nengok kat wayang tue hah...

adenye yer!


p/s:abis macam pasembok jerk ayat perak aq nie hah..

HEROICzero said... [Jawab balik]

macam tak best jek tipikal cerita 'huru hara'.

worth x untuk tengok?

Nurul Afifah said... [Jawab balik]

xtaw nak ckp pe..ermm...HMM best.!! tgok cepat2..