Monday, April 11, 2011

The Ghost Must Be Crazy

Muvee time
Mood: Masih lagik gelak2 dalam ati bila teringat muvee semalam..haha



Cita nih dari singapore....memula time beli tiket ingat kan cita nih cinta hantu seram la...tapi, aku tnya jugak adik kaunter tuh cita tuh seram x? pastuh adik tuh cakap, nih cita seram komedi..jadik aku pun memberanikan diri nak tengok cita tuh...tapi,, sebelum tuh mmg aku dah prepared bawak selimut (pashmina) kang kot2 seram kang, buleh tutup mata..haha, takut2 berani jerh aku nih...

Nih aku nak bagi ulasan dari pengalaman aku nengok cita nih yer..hehe, tapi nih ikut dan aku jer tau...

Dalam cita nih ada 2 cita yg belainan..1 pasal kisah antu kat kem tentera..1 lagi kisah hantu yang keliru jantina...paling xleh blah pasal hantu keliru jantina tuh la, atau lebih dikenali sebagai bapok @ pondan..nak kawen dengan manusia...pastuh, siap panggil manusia tuh..."abang" dengan suara garau dia tuh..haha, nak tau lebih lanjut..p la tengok cita nih...hehe, siyezz...mmg x rugi, ketawa bedekah2 dalam wayang..hehe..

Nih pulak, sinopsis aku copy dari website MBO Cinema

"The Ghost Must Be Crazy" has two different stories entitled "The Day Off" and "The Ghost Bride". In "The Day Off", Ah Nan (John Cheng) and Ah Lei (Wang Lei) goes for their annual in-camp training and they meet a very "on" Platoon Commander. As they're about to play a prank on the Commander as a form of revenge for all the rigorous training they had to put up with, a series of strange things happen. In "Ghost Bride", Ah Hui (Henry Thia) who is unlucky in love meets a stranger, Ah Hai (Mark Lee), who promises him fortune and blessings if he seeks help from 'brothers and sisters' in the netherworld. Ah Hui does so and ends up finding a beautiful jade bangle inside a red packet. Soon after, Ah Hui strikes the lottery, but spends it all lavishly. Just when he is down in the dumps again, Ah Hai offers him another solution and something strange happens.

Macam biasa, sinopsis kalau copy dari website akan berbau omputeh...dan aku jugak, x kuasa nak transelate jadik dalam melayu guna gugel translate, kang rusak bahasa..pepandai la kome yer..hehe..

So...sapa2 yg becadang nak tengok wayang, aku mmg rekomen cita nih 150%..mmg best betul....dan x rugi!!!


9 orang yang nak merapu jugak!:

yatie Awang said... [Jawab balik]

akak suka ni, citer mcm ni...tp kena tunggu VCD ah, akak tak pernah masuk panggung ni...haha...

nadia ar-rumaisha said... [Jawab balik]

nadia memang tak boleh nak tgk citer seram walaupun ader unsur komedi....

AYuNG said... [Jawab balik]

@yatie awang
kak..hehe, mungkin cetak punya dh kuar kot...:D

@nadia ar-Rumaisha
hehe...nadia lg takut dr ayung nih..:D

yuyu said... [Jawab balik]

ahaks! nak gi tengok gak ar...

Puan Kutu said... [Jawab balik]

haha hantu lawak la sbb pondan

nuriz said... [Jawab balik]

150 peratus tu heheh..teruja pulak dgn filem ni

khairul said... [Jawab balik]

tu la teringin nk tgk..tgk promo dlm tv..npk best jer

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu
ko dh p tengok lom?? amacam weh?? hihi..

@puan kutu
yup...best!

@wafiy
uik, laki xminat cita antu?? takut gak ker? keh2..

@nuriz
siyezz....rekomen sepenuhnya..hehe

@khairul
mmg best! cer terai2..hehe:D