Friday, April 29, 2011

“I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!”

Entry ini adalah dalam bahasa rojak..
Harap maklum.


3 sebab yg menarik kenapa jadi pirate itu best??

1. Aku boleh mengembara ke serata dunia dengan menaiki kapal laut macam Kapten Jack..x kira laut China Selatan mahu pun selat melaka sahaja, jadi la...dari xdak kan... Kalau dah nama nya pirate kan..harus la mengembara secara hareeemmm..hihi, la....xkan nak guna passport pulak kan....


Ha..tengok tuh...kapten jack tengah mengemudi kapal..yg sorg lagi tuh sempat memancing..haha



2. Aku jugak boleh dapat banyak harta...tapi, dengan syarat...kena la bawak jugak anak2 raja...senang! apa2 hal mintak jer ngan ayahanda dan bonda dorg...ha, kan cara yg senang jadi pirate tuh..hihi....dan itu jugak la sebab nya kenapa pirate dan pencari harta karun itu selalu jer sebut2.."Ahoy, mateys!" maksud nya..."oh hoi harta...." haha, agak nya la...


Contoh harta karun. Sumber gamba: gugel image



3. Dan yang paling best....x kawen pun xpa.....haha, janji harta banyak...dan kawan2 jugak banyak...happy dengan pekerjaan pirate yg aku lakukan... keh2..



Korg jangan tekejut baca entry nih...hehe, nih adalah betujuan semata2 untuk menjoin kan diri dengan kontes nuffnang...hauahaha...masih mencuba nasib! Mana tau kot2 dapat lagi..hehe

Synopsis

Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) finds himself on an unexpected journey to the fabled Fountain of Youth when a woman from his past (Penélope Cruz) forces him aboard the “Queen Anne’s Revenge,” the ship of the formidable pirate Blackbeard (Ian McShane).

Source kicap: Nuffnang Premier Screening - Pirates Of The Carribien: On Strangers Tides (3D)

Bulan nih, nuffnang bermurah hati nak bagi 45 tiket pree utk menonton premier screening untuk menonton Pirates Of Carribean nih. Maknanya, 45 entry yg paling kreatif akan dipilih dan mendapat invitation daripada nuffnang melalui email. Entry aku kat atas nih kira kreatif ke tak eh? hehe...Invitation akan dihantar stat 9 Mei 2011...makna nya, sempat lagi kalau korg nak merapu macam aku buat entry cam nih..hehe..

Tempat mentengok wayang pulak adalah macam kat bawah nih:

Date: 16 May 2011 (Monday)
Time: 9.30 pm
Venue: GSC MidValley


Selain tuh jugak, 5 entry yang terbaekkk akan mendapat set eklusif 3 bottles of OPI Lacquer & Essential Manicure & Pedicure Service yang bernilai RM297 setiap satu. Nih kira kuitek ler nih..(ntah yer ntah x aku nih..hehe)







Nak join jugak???
Klik link kat atas tuh...
Cepat....tawaran terhad!





6 orang yang nak merapu jugak!:

yatie Awang said... [Jawab balik]

kakak suka sangat citer ni...

khairul said... [Jawab balik]

x sabaq nk tgk movie ni

Khuzrin Kamarudin said... [Jawab balik]

Hahahaa.. kalau tak tak masal nak cakap jadi pirate best.. :P

Puan Kutu said... [Jawab balik]

rajinnya ayung.harap2 menang.gud luck yer..:)

iniialahaku said... [Jawab balik]

klu dapat nak ikut...hahaha

Ms and Mr Red Ribbon said... [Jawab balik]

good luck for both of us yea... :)