Tuesday, May 24, 2011

Sukarelawan

Korg beminat nak menyertai sukarelawan?

Mai jenguk kat sini: http://sukarelawan.com.my



Kesukaran mencari sukarelawan dan mencari peluang bersukarela adalah antara isu di dalam bidang kerja sukarela. Bagi NGO, kekangan kewangan dan platform untuk menyebarkan maklumat menyebabkan sambutan untuk bersukarela kurang menggalakkan. Begitu juga dengan mereka yang ingin bersukarela.kurangnya informasi biasanya menjadi penghalang kepada masyarakat untuk bersukarela.

Portal SUKARELAWAN bermatlamat untuk membantu pihak-pihak yang memerlukan sukarelawan untuk kerja-kerja komuniti. Portal ini juga memberikan peluang kepada masyarakat umumnya belia untuk berpeluang menyumbangkan apa yang mereka mampu untuk membantu mereka yang memerlukan. Pihak SUKARELAWAN percaya bahawa peluang bersukarela semestinya diberi kepada semua.



Banyak info2 yg beguna untuk korg yang nak bejinak2 untuk menyertai sukarelawan..Dan jugak, kat website tuh jugak ada menyediakan kursus asas sukarelawan bagi sesapa yg beminat...



4 orang yang nak merapu jugak!:

Amni said... [Jawab balik]

sangat best jadi sukarelawan... tp lama dah tak join sehjk sibuk kerja.. huhuh

yuyu said... [Jawab balik]

tak nak la. tak rajin. HAR HAR HAR...

chii said... [Jawab balik]

ayung da join?? ehehe..mcm menarik je ni