Tuesday, June 14, 2011

Jenis henpon yang penah dimiliki

Aku mula pakai henpon stat form5 kot kalau x silap..time tuh guna duit sendiri beli henpon...beli pun curik2..takut kalau mummy daddy tau...kang xpasal2 dapat tali pinggang sedas..hehe...

Henpon yg memula aku pakai...ERICSON T10..time2 tuh belum wujud lagi sony ericson..harga henpon tuh kalau xsilap RM300 kot...tah cemana kemaruk nak pakai henpon time tuh tah..blaja pun xabih lagi...


Org kata, kalau xdapat restu mak bapak..memang x kekal lama kan...haaaa, memang pun...xsampai setahun kot aku pakai, dh rusak...padan muka kan...sorok2 lagi beli dari pengetahuan mummy daddy..**jangan ikut perangai camtuh, mmg rezeki payah nak lekat**

Pastuh, pas abis sekolah...aku keja sekejap...sementara nak masuk blaja balik..time keja tuh besungguh kumpul duit..sebab nak beli henpon baru...kali nih beli dengan keredhaan..hehe...mummy daddy aku sendiri yang teman kan aku p carik henpon tuh..henpon yg ke yg aku pakai Nokia 3310...(nokia 33 sekupang)


Lama aku guna henpon tuh...smpai aku masuk blaja pun masih pakai henpon tuh lagi..pastuh ntah camna, aku betukar arah ke henpon butterfly..hehe, tuh pun sbb ada org bagi.."abg angkat" la kononnya time tuh..aku kelentong dia cakap henpon aku rusak..padahal, aku yg malas jawab call dia..haha..last2, dapat henpon lagi 1 dah..


Henpon tuh pun, kalau xsilap aku...xbetahan lama...sebab, dapat pun dari hasil kelentongan..hehe...tipu sunat tau...

Pastuh..masuk jer alam pekerjaan...kumpul duit lagi, beli henpon samsung pulak..henpon flip flop..ala, yg buleh lipat2 tuh...bg aku, samsung memang best la...kamera nya pun ok...time tuh xda lagi ringtone yg jenis cam skang nih...paling mewah time tuh pun, ringtone poliponik jer...hehe


Hadiah buzday...dapat tukar dari henpon smsung tuh ke henpon N-GAGE....perghhh, memang best...dapat main game sepuas ati..sangat suka sekali...**sambil buat lompat bintang**


Tukar lagi ke henpon Motorola apa jenis ntah nama nya...tapi, rupa paras cam kat bawah nih la...nih kira henpon murah jer...time aku beli pun under 2rat kot harga nya...henpon yg sangat biasa dengan bunyik poliponik..


Bertukar arah pulak ke henpon sony ericson z530..henpon nih aku dapat pun adik aku yg bagi..sebab, dia hantar keta g carwash..pastuh, org yg cuci keta tuh sengaja meninggalkan henpon beliau ke dalam keta yg dicuci..lantas adik aku bagi aku..hehe, memandang kan time tuh..henpon moto tuh dah terdapat ura2 macam nak rusak..

Sekali sepanjang hidup nih, aku beli henpon sony ericson w910..time tuh model nih baru kuar..mahal gak la aku beli...ntah kenapa teringin sangat pakai henpon nih...konon canggih la...boleh pakai lama la konon...


Tapi...hampeh jugak...lepas setahun lebih aku pakai, dah start rusak2..memula rosak keypad xleh guna..hantar repair kena dalam 80 hingget..pastuh rosak kamera depan (kamera 3G) pulak...pun kena dalam 80hingget jugak...selang 6bulan kot pastuh...speaker pulak rusak...jawab call org x dengar..aku malas dh hantar repair...pastuh melarat2 la rusaknya, dengan kamera depan rusak balik, keypad, segala alah la...dah xkuasa aku nak repair...simpan dalam lemari jer la henpon tuh..


Paling latest aku pakai henpon cam gamba kat atas nih jer....haha, senang...xrosak pun..janji dapat call & sms sudah...pokai kan aku..henpon atas nih pun EHSAN daddy...nasib baik ada...kot x, aku beli jer henpon torchlight nokia tuh jer..hehe..

Nih la akibatnya, zaman memuda dulu...xnak beringat..manjang ada duit jer, tukar henpon...padahal, banyak lagi duit tuh buleh disalurkan untuk tujuan2 lain..tuh belum kira ada org rembat henpon aku p jual lagi, pastuh...duit, pulun sensorg...haah, aku beli henpon nih suma mmg untuk dijual balik la nih kan..**sangat sengal org tuh**

Skang dh pokai..padan muka aku!



8 orang yang nak merapu jugak!:

ayuhidayu said... [Jawab balik]

hehe dulu ayu pon pakai henpon 33sekupang tuh start form 1 lagi...pastu tukar2...dah keja sekarang bru la pertama kali beli henpon sendiri nokia c3..kuikui

bujal X said... [Jawab balik]

*high five!

saya pun 1st time pakai T10 jugak~

khairul said... [Jawab balik]

abg masa form 5 masih "jakun" ngan hp nie...x mampu lagi masa tu

AYuNG said... [Jawab balik]

@ayuhidayu

wahhh...c3 tuh...hehe, sesuai untuk layan internet...so far guna henpon tuh, ok x?

AYuNG said... [Jawab balik]

@khairul

hehe...tuh la kan bang, beza nagn zaman skang...zaman skang, budak sekolah rendah pun dah guna henpon..**dengki betul**

ayuhidayu said... [Jawab balik]

@kak ayung..henpon tuh oke..camera je x best..tp ingin beli yang lain laa... hahaha (sy ni spesies tak tau bersyukur..kahkah)

nadia ar-rumaisha said... [Jawab balik]

nadia kebanyakkan hp hilang...huhuhu itu beli baru...sangat careless nadia neh...