Thursday, June 9, 2011

Menu pilihan AKU kalau ke Old town white coffee

Selamat tengah ari suma...
Hehe...saja nak bagi panas line tengah2 ari nih korg nak makan apa?

Menu pilihan AKU tiap kali ke oldtown nih..


ASAM LAKSA..Memang terbaeekkk woookkkk dorg punya laksa nih...banyak..penuh mangkuk...pastuh, bahan2 yg ada dalam laksa tuh pun setimpal dengan mangkuk laksa tuh...slupppp sehingga ke akhir kuah..haha, aku kalau makan laksa kat situ xpenah abis...tapi, tang kuah mesti abis punya....sebab aku lebih suka hirup kuah laksa tuh..hehe....**membazir amalam syaitooonnn ayung**



Yang nih pun aku penah makan jugak...namanya macam yang tertera kat atas tuh..xkuasa nak taip balik..hehe...yg nih pun sama mangkuk dengan asam laksa...sangat banyak..tapi kesedapannya kurang..aku rasa macam aku makan bihun masak asam jer..xabis..dari hari tuh, aku bejanji xnak makan yg nih lagi..



Menu seterusnya, yang kat atas nih pulak...rasa nya macam kueh tiaw masak kicap...kuah sup yg dorg bagi tuh boleh la curahkan kedalam pinggan tuh untuk rasa lebih kesedapan beganda tapi xbeganda pun kat tekak aku nih..masih rasa kuew tiaw masak kicap jugak..tapi, ada org tuh makan abis jugak...dia memang mengamalkan konsep xbaik membazir..hehe



Kalau dtg sini, xsah kalau x minum kopi putih dorg...pehatikan gmba diatas....pandang yg dalam cawan sahaja, abaikan yg ada ais gelas besar tuh...rasa nya, ntah..haha, bukan aku yg minum pun...tapi, bila aku nengok org tuh minum abis..makna nya sedap la tuh kot...aku xnak minum kopi nih sbb cawan dorg kecik...xpuas kalau minum..kebiasaanya aku ambek air ais yg gelas besar macam gmba di belakang itu..hehe..

Okeh, nih suma pilihan aku la...setakat nih yg penah aku makan dan penah aku rasa..hehe...kalau pegi kat Oldtown alamanda, banyak yang temporary not available...nak pilih makanan yang bernasi macam kurang pilihan pulak..

Segala gmba diambek dari : Website Oldtown


Aku nih part bagi komen tang makanan cukup pandai kan...haha
Menu pilihan korg?




21 orang yang nak merapu jugak!:

yuyu said... [Jawab balik]

1. white coffee dia agak keras bagi aku. tiap kali aku minum, sure ar pastu sakit kepala.

2. Asam laksa dia memang terbaek. menu paling aku suka.

3. Tom Yam noodles tu tak pernah try lagi. tapi sebab review ko dah kata tak sedap, maka otomatik aku pon akan berasa tak sedap jugak. psyco.. haha...

4. Dry Ipoh chiken tu memang tak sedap langsung okeh. aku pernah makan sekali dan tobat dah takmo makan. membaziak duit ja.. hahaa...

sekian...

cikmOt said... [Jawab balik]

tak penah pun p sana...tapi sedap ke yung???

bujal X said... [Jawab balik]

saya suka mi udang.jom blanja saya boleh?

wanbu said... [Jawab balik]

wan kalau pasal minum mesti order iced lemon tea.. yg nie kompen order bila makan kat mana2 kopitiam hehe

pasal makan plak yg berat2 cmuanya biasa2 jerk.. tp slalu order diaorang nyer toast.. terbaik wokk!!

nadia ar-rumaisha said... [Jawab balik]

nadia belum pernah makan di Old Town....selalu gak lalu kalo kat Kuantan neh tp xterfikir nk singgah

Puan Kutu said... [Jawab balik]

tak pernah pegi old town.lalu n tengok selalu la.hahaha..

nuriz said... [Jawab balik]

aiyo ada laksa le ..huhu tetiba lapar

ayuhidayu said... [Jawab balik]

ayu suke curry mee..sedapp

chichi said... [Jawab balik]

ayooo..terbayang laksa tu ada nenas hiris2..tergigit2..keco mulot...

AYuNG said... [Jawab balik]

@yuyu

terima kasih di atas komen panjang lebar anda....haha..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@cikmOt

boleh la kak, tapi...laksa nya memang terbaekkk...:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@bujal X

boleh..keh2, bawa mamaainul bersama2 ya...~~

AYuNG said... [Jawab balik]

@wanbu

Ohhh toast ehh, hehe..pasnih ayung try yg tuh pulak..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@nadia ar-rumaisha

singgah ler...mana tau ada makanan yg bekenan di hati...:) harga pun ok...xmahal..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@Puan Kutu

hehe...cer singgah, cer singgah..mana tau ngam ngan tekak ker...kan..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@nuriz

haah...ada laksa.....nyum2...terbaekkkkk..:) hehe

AYuNG said... [Jawab balik]

@ayuhidayu

okeh, pasnih akak try mee kari tuh pulak..nak nengok kesedapan nya camna..:)

AYuNG said... [Jawab balik]

@chichi

aiyooo...ada laksa taruk nenas ka? xtau pulak ayung...:)

shopping2u said... [Jawab balik]

blog anda best..xcaye?meh tgk sini
http://www.my-shopping2u.com/2011/06/blog-yang-telah-dikaji-selidik-tadi.html

Noor Ashikin said... [Jawab balik]

makanan best pilihan kita sama asam laksa terbaik air of coz white coffe dia gelas besar ok tapi kalau makan berat jgn minum kopi sure memulas perut order jek ice lemon tea dia sedap gila