Wednesday, June 8, 2011

Perlu ke protect tweets?





Kalau nak di tengok kan skang nih kan...dah semakin ramai org yang menggunakan twitter.com nih..aku pun sebenarnya baru jer ada kot...xsmpai setahun lagi kot...tweeter aku nih pun, budak nih yang ajak join...makan zaman jugak la dia ajak...last year baru aku join kerabat twitter nih...

Kadang2 aku rasa hairan....artis pun ramai gak yang menggunakan twitter nih kan..ehhh, betul ker dorg yang tweet2 tuh?? Bukan ker artis2 nih suma sebok 24/7 ker??

Aku nih jer yang x sebok...malahan, jugak seorang yang penyebok..hehe...teringin nak makan pasemboq, tapi jauh sangat la pulak..enough ayung, plzzz jgn nak merapu...

Berbalik pada tajuk entry, (sebab dah kena tegur dengan diri sendiri)...perlu ker protect tweets korg?

Jawapan aku:

Terpulang pada hak memasing...nak protect boleh, xnak protect pun xpa...tapi, untuk diri aku..memang aku protect tweet aku...

Sebab nya??

Bagi aku senang...aku buleh tau sapa yang folo aku..then aku buleh folo org tuh balik...kalau x protect kang, sesapa yang folo pun kita xtau kan...(sebenarnya boleh tau...cuma memerlukan semangat juang yang tinggi kat ceruk mana nak carik sapa yang dah ikut kita punya tweet)

Jadi, jangan berasa amarah kalau korg nak folo tweet aku tuh kena send request dulu..aku mesti approved punya..hehe...tuh jer tujuan nya...supaya aku boleh mengikut korg semula...

I folooooo....



8 orang yang nak merapu jugak!:

bujal X said... [Jawab balik]

saya takde twitter~best kah?

syrupmasin said... [Jawab balik]

seronok eh ade twitter?? ade fb pon dah gile..kalu ade twitter ta tao la ape pulak :D

AmyZana said... [Jawab balik]

ade fb menggila, ade twitter meroyan ler jawabnye...btw, cmne ek na gune twitter? boleh buat tuto x ? sbb sye ni xtau lg gune twitter walaupun dah bertahun buat :D

Puan Kutu said... [Jawab balik]

br gak wat akuan tweet.tp macam tak best jer.best ker?

nadia ar-rumaisha said... [Jawab balik]

nadia buat saja twitter tapi biarkan bersarang saja..huhuhuh malas nak explore huhuhu

wanbu said... [Jawab balik]

masih blur berpanjangan psl twitter nie huhu....

mcm tak mesra alam pulak rasanya twitter nie (ayat org blur tak pandai bertwit lagi haha..)

nuriz said... [Jawab balik]

cemana org seronok main twitter nih huhu.sis je yg kureng guna

AYuNG said... [Jawab balik]

@bujal X
so & so jer...cuba kamu buat pulak..hehe..

@syrupmasin
tahap kegilaan masih buleh dikawal..hehe, kalau x, dah lama masuk tanjung..:)

@AmyZana
tuto? hehe..insyaAllah..akan dipertimbangkan..

@Puan Kutu
erm..nak kata best tuh xla kot..biasa2 jer...hehe, meh address..ayung folo..ramai kawan baru best!

@nadia ar-rumaisha
dr twitter nih kita boleh jugak folo ramai artis..dari situ kita boleh tahu aktiviti dorg..tuh la salah 1 kelebihannya..:)

@wanbu
hehe...xpa2, slow2..nanti2 expert la tuh..:)

@nuriz
hehe..untuk update status jer tuh...kalau update blog pun buleh jugak post link ke twitter, tuh la yg biasa ayung nengok dorg buat..:)