Wednesday, June 22, 2011

Tabiat pemandu kita

Xkisah la sapa..melayu ker cina ker india ker singh ker seth than ker...majoroti semua nya sama...kalau atas jalan raya tuh kang..pikir dia jer nak cepat...

Nih story pagi tadi...

Kuar umah memang seawal 6sengah... paling lewat tuh kul 6.40 dh kena gerak..memang time2 tuh la aku kuar umah padahal aku masuk keja kul 8kan...sebab kuar awal? Nak ngantor adik aku yg last tuh p sekolah...1 jalan yang sama..sebab tuh kena kuar awal..

Biasanya..sampai kat sipi2 bandar semban tuh dalam kul 7..jalan dari mantin nak ke semban akan tempoh 2 sekolah cina bekembar..Maksud bekembar kat sini, bukan bekembar yg seirias ke yang x seiras ker tuh...Yg aku maksudkan, sekolah tuh bedepanan dan jalan raya kat tengah2 antara dua2 sekolah tuh...paham x? Xpaham pun buat2 paham jer...aku gigih nak becerita nih..hehe

Yang kat atas2 nih, baru mukaddimah....panjang kan aku punya mukaddimah..

Nih pulak dah masuk klimaks story nih dah...jalan selorong tepaksa buat 2 lorong...memang kebiasaannya cam tuh tetiap pagi...okeh, tang yg tuh aku x kisah...yang aku kisah...aku dh line up baik punya kat lorong yg sedia menunjukkan yang aku akan terus ke depan..bukan nak masuk mana2 sekolah bekembar tuh...ada 1 keta cina nih duk pancung pulak...errkkkk, nasib x koma kuda putih...

Okeh, tuh pun xpa...aku buleh relex lagi...dah biasa kena pancung kan..aku himpit keta depan cmna pun, orang tetap buleh pancung aku..hairan kan....

Tengah line up tuh jugak sambil buat muka relax walaupun dh kena pancung, ada 1 keta crv nih...duk himpit2 aku...aku dah malas nak kasi can dah...1 cukup la...xkan 1 lagi pun nak pancung gak kan....aku buat x reti jer...lantak ko la...makin lama, makin duk himpit kuda putih tuh...himpit punya himpit punya himpit......

Korg tau apa yg jadi bila dia makin himpit tuh??

Harus la tekena kuda putih tuh kan....bila dah kena tuh, aku pun tekan sekuat hati hon keta.....**ttoooooooonnnnnnnnnn** macam aku sorg jer ada hon keta kan....haha, lantak la..sapa suh himpit aku kan..padahal keta tuh, bukan nak meneruskan pejalanan ke depan pun...dia dah masuk sekolah bekembar tuh....

Nasib baik adik aku sempat jugak masuk sekolah sebelum 7.20pagi. Pastuh, smpai traffic light..daddy aku tanya..

Daddy: Belanggar ker keta ko tadi?
Aku: Keta tuh langgar kat side mirror...langgar nya sikit jer, marah je lebih
..haha


Padan muka keta tuh..ehhe
Sok kalau aku jumpa lagi keta tuh kat jalan yg sama, jgn harap aku nak bagi can kan ko dah....
Kejam x aku? hehe..

Orang len sebok buat entry WW..
Aku nan hado....
Nih bukan entry Worldless Wednesday dah, nih dh kira entry Mabeles Wednesday..hehe

Selamat ber WW korang!



10 orang yang nak merapu jugak!:

bujal X said... [Jawab balik]

ganas mu~~tak berani nak rapat~~haha~~

chii said... [Jawab balik]

bengang seh ngn org2 camtu..ape dia ingat dia sorang je ke yg nak cepat..ishk

AYuNG said... [Jawab balik]

@chii

tuh la pasal, hangin jer kan..

AYuNG said... [Jawab balik]

@khairul

hahaha....boleh la...sikit2

Puan Kutu said... [Jawab balik]

biasalah tu.selalu sgt jmpk org camtu.haha..