Friday, July 15, 2011

Durian oh durian!

Aku nih kalau dah nama nya orang kampung kan...mesti la ada pokok durian kat area umah nih...Korg tau desert apa yg aku nak cita nih??



Okeh...skang nih kalau lalau kat mana2 tepi jalan, mesti akan nmpak org menjual durian kan...atas lori la, dalam bonet keta la...atas moto pun ada jugak, tp bukan dorg jual dr bakul motor tuh jer...biasanya kalau yang jual naik motor nih, mesti akan ada bakul besarrrrr punya kat seat belakang tuh...perasan x? Xperasan sudah...

Aku kalau part2 makan isi durian nih, agak kurengg....nak kata berhantu duk makan durian jer tuh xla...padahal kat umah tuh ari2 durian gugur...skang nih memang tgh musim buah tuh...tapi, kalau bab tempoyakkk, perghhhh...yang tuh memang aku gemar....hehe..buat la masak apa pun ngan tempoyak tuh, aku layan jer suma....tp, kalau buat tempoyak mentah yang tumbuk sekali ngan cili tuh pun jadi jugak....makan pulak dengan nasi putih ngan kicap...lauk yg tuh jer pun dah cukup dah untuk aku..hehe

Ehhh...korg dah merasa dah buah durian??




7 orang yang nak merapu jugak!:

chichi said... [Jawab balik]

durian tak makan..tempoyak suka..hehehe..

Masni Syafie said... [Jawab balik]

suker durian =) sodap bangat

wanbu said... [Jawab balik]

aritu balik johor hari2 sarapan durian..

balik kl bawak sekali jem dunia yg mak buatkan.. makan dengan roti bako perghhh.. memang mabeles!

b a m b a m ' s said... [Jawab balik]

nak doyan gak ayung!! meh lar bagi kek den sikit haaaa...

alif haris said... [Jawab balik]

belakang rumah sy byk durian ..
puas dah mkn .. hahaha .. :D
nak sikit ?

syrupmasin said... [Jawab balik]

yee hantu durian dtg sini :D