Wednesday, August 3, 2011

Menang GA tapi kena support duit postage

Disebab kan aku dh buat belog nih, maka aku dengan senang ati join mana2 kontes ker GA ker lucky draw ker...suma aku balun...

Setakat nih ada la 2 3 kali aku dah menang...

Yang menjadi tanda tanya kat aku kali nih....ada 1 GA...memang aku menang GA tuh, tapi owner GA suh aku support pulak duit untuk postage..

Aku terus...????

Kompius...

Ehhh...aku dah menang, tapi aku pulak kena support duit postage ker????

Bukan sepatutnya owner ker kena support suma???

Setakat yang aku penah dapat adiah nih kan...aku belom penah lagi dapat syarat camnih...

Bukan la aku nak berkira sangat tang duit postage tuh, cuma aku pelik...kalau aku cakap aku xnak bayar duit postage tuh cmna? Owner tuh xnak bagi adiah kat aku ker??


Sapa ada pengalaman tang nih? Tolong habaq mai sikit...


[selamat berpuasa]



23 orang yang nak merapu jugak!:

syawalsimpsons said... [Jawab balik]

alamak...susah la tu..menang kn suport postage lak...mmmmm..pelik...pelik

amiey lee said... [Jawab balik]

huhu tak tau la plak gitu....
selama ni isu postage tak penah muncul...memang disponsor habis oleh penganjur..melainkan kalau masa buat GA tu dia dh letak syarat postage ditanggung sendiri oleh pemenang.... so sapa yang join GA tu dh baca syarat dia n join maksudnye setujula..cuba cek balik syarat GA dia...

khairul said... [Jawab balik]

abg x pernah mng GA....tp pelik la plak..recepient yg nk kena bayaq !

NM02 said... [Jawab balik]

hekeleh... mana bleh camtu

dia yang buat GA, dia la tanggung semua

lain la kalu kita bli barang kat org, harus la kita yang bayar duit pos tu sbb kita yang nak barang tu

amendeeeeee arrrrrr

mcm bekira je org tu ek

b a m b a m ' s said... [Jawab balik]

ehhh CB menang GA xde lak kena mcm nie..selalu penganjur dh provide smua.. CB buat GA pon xde minta postage kat pemenang.. ahhaha..pelik lak syarat dia..xde mention ker? adiah mahai sgt ker tuh ayung?

Miss b said... [Jawab balik]

err.

nak wat GA tu sepatutnye die la sapot semua. kalau tak baik x payah buat.

kita dah join. dah sapot. xkan kene bayar pos plak. x logik lah.

syrupmasin said... [Jawab balik]

wuahahaha..ade pulak macam tuh eh :D

Acik said... [Jawab balik]

waikkk .. memang pelik! selalu nye dah all-in-1 tu. lain ler kalu owner ga tu dah habak awal-awal x nak kasi duit setem.
macam-macam ada ... :)

AYuNG said... [Jawab balik]

@bujal X

kan..kan..kan...
aissshhhh~~~

AYuNG said... [Jawab balik]

@amiey lee

dlm syarat nya xdak pun ckp postage di tanggung oleh pemenang...now, bila dh menang owner mintak kos postage pulak dh...

AYuNG said... [Jawab balik]

@khairul

tuh la pasal kan bang, siyezz pelik sgt nih!

AYuNG said... [Jawab balik]

@NM02

erm...tuh la pasal...
baik xyg buat ga klu cm tuh kan...

AYuNG said... [Jawab balik]

@b a m b a m ' s

ntah adiah menda owner tuh nk bagi ntah..hehe, kot peti ais buleh la kot...

xdak mention apa2 pun dlm syarat2 ga tuh..

AYuNG said... [Jawab balik]

@Miss b

memang x logik!!
amarah pulak dh nih....

AYuNG said... [Jawab balik]

@Acik

setuju!
owner xdak ckp apa pun...nih yg rasa mcm xtau nak kata apa dah...

laskar pelangi said... [Jawab balik]

pelik kemain camtu.macam tak ikhlas nak kasi adiah jer owner tu..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [Jawab balik]

salam
sudah nasob apa nak buat
selamat berpuasa

Kancilbiru said... [Jawab balik]

ish berbaloi ke hadiah tu dengan kos postage nyer...

tu bukan nak GA nama dia, tu nak clearkan barang yang menyemak kat rumah dia..hehehe..

sorry yer kalau ada yg terasa pulak nanti...

nescafeais.com said... [Jawab balik]

Lorh..kedekut tol..menang suh bayar postage plak...hahahaha

Puan Kutu said... [Jawab balik]

tak pernah lg alami.selalunya penganjur layg support postage.kecuali la dinyatakan dlm syarat ga tu..ntah pa2..org nk buat ga dia pun nak..tp postage pun berkira.hehe..bln puasa mengata pulak..:p